London Calling

Afgelopen weekend was ik in Londen. Geweldige stad; fijne sfeer en ontzettend veel te bekijken! Ik was er al wel vaker geweest, maar nog nooit nam ik mijn hardloopkleding mee. Je raad het al: Dit keer dus wel! En daar heb ik zeker geen spijt van gehad.

Hardlopen in een stad die je niet kent is erg leuk. Ik moest er vroeger niet aan denken, maar je kan een hoop van de stad zien als je er doorheen rent. Je kan ondertussen rustig om je heen kijken en van de omgeving genieten. Misschien verdwaal je een keer, maar dan kom je ook weer op de meest verrassende plekjes terecht.
Ook ben je, als je hardloopt, even geen toerist. Je bent gewoon deel van de lokale bevolking die ook aan het lopen is of naar het werk gaat. Je ervaart een stad op een andere manier en dat is hartstikke leuk!

Als je denkt aan Londen, denk je misschien niet meteen aan hardlopen. Misschien wel aan de Londen Marathon, die is natuurlijk bij iedere hardloper bekend. Maar een recreatief rondje door de stad klinkt voor de meeste mensen onmogelijk. Het is er namelijk ontzettend druk, zowel met verkeer als toeristen. Dat merkte ik afgelopen weekend dus ook, wat een mensen! Toch kun je er ook prima gaan voor een hardlooprondje, ook op de toeristische plekjes! Ik zal je in deze blog wat tips geven over waar wel en waar juist niet te gaan lopen als je in Londen bent!

Thames

Een route langs de Thames, dé rivier in Londen, brengt je langs een aantal van de bekendste bezienswaardigheden die zeker niet aan je bezoek mogen ontbreken! Neem bijvoorbeeld de Tower Bridge (waar je ook overheen kunt lopen), het Londen Eye, de Tower of Londen, Big Ben en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Nou hoor ik je al vragen: Maar met zoveel bezienswaardigheden is het daar dus hartstikke druk? Nou, dat valt reuze mee! Als je een beetje op tijd gaat kun je er nog gemakkelijk lopen. Ik was er rond tien uur en het was nog heerlijk rustig! Je zult wel meerdere hardlopers tegenkomen want het is een populaire route. Maar dat is ook wel leuk, want je waant je echt tussen de Engelse lopers. Ook kun je bijna niet verdwalen want je volgt gewoon de waterkant, met af en toe een slinger. De voetpaden zijn goed begaanbaar en je hebt geen last van ander verkeer. Ik zeg win win! Een rondje ‘om’ de Thames is een kleine 10km, dus goed te doen.
Naar mijn mening is een stukje hardlopen langs de Thames zeker de moeite waard als je ook een beetje Londense sfeer wilt proeven!

Hyde park

Hyde Park, het 142ha grote park is het bekendste van Londen. Even waan je je ook niet in de stad, maar middenin de natuur. Het is er lekker stil, je hoeft niet bang te zijn door een auto overhoop gereden te worden en er is genoeg frisse lucht om in te ademen. Het klinkt vast een stuk voor de hand liggender om hier te gaan lopen!
Hyde Park is een populaire plek voor lopers. Je kunt er verschillende soorten paden vinden; asfalt, maar ook grind en wat meer zand. Ook kun je natuurlijk op het gras gaan lopen. Je kunt dus lekker variëren in ondergrond.
Ook wat de omgeving betreft is er genoeg te zien. Je kunt langs het water lopen of jezelf omgeven met bomen. Er is voor ieder wel wat wils! Kijk je wel uit dat je onderweg niet op een eekhoorntje trapt?
Behalve Hyde Park zijn er nog meer van dit soort mooie plekken in Londen te ontdekken, zoals Greenwich Park, waar je ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad hebt, of St. James’s Park. Wil je dus een beetje natuur meeproeven middenin Londen? Kies dan een van deze mooie plekken uit, trek je loopschoenen aan en geniet!

Do not run…

Zijn er dan ook plekken waar je beter niet op je hardloopschoenen heen kunt gaan? Ja, die zijn er zeker. Ga vooral niet midden op de dag proberen te lopen op drukke plekken, zoals Covent Garden, Piccadilly en Leicester Square. Hartstikke leuk natuurlijk, maar te druk! Je zal jezelf door de kuddes toeristen moeten dringen en uitkijken dat je niet voor je sokken wordt gereden door een van de tourbussen.

IMG_4527

Hopelijk heb je, net als ik afgelopen weekend, de volgende keer dat je in Londen bent zin om je hardloopschoenen onder te binden en lekker je benen te strekken. Daarna mag je jezelf lekker belonen met een pint en fish & chips in de dichtsbijzijnde pub!

Heb je zelf nog tips om te lopen in Londen? Of wil je even laten weten wat je van deze blog vindt? Laat het dan even weten in een reactie!

 

 

2 gedachtes over “London Calling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s