My American Dream: Update

IMG_5048

Vandaag start ik met week 5! Marathontraining nummer 13 😀 Dat betekent dat ik op de helft zit van mijn eerste schema! Benieuwd hoe het tot nu toe gaat? Lees dan snel door! 

Halverwege mijn eerste marathonschema. De tijd gaat zo snel, ik heb helemaal niet het idee dat ik al vier weken met mijn marathontrainingen bezig ben. Zoals ik in een eerdere blogpost al schreef, viel mijn schema behoorlijk mee. En dat het meeviel was juist hetgeen waar ik mij zorgen over maakte. Dat ik eigenlijk niet zo heel veel kilometers hoefde te maken. Mijn trainer zei echter dat ik mij hier geen zorgen over moest maken, de kilometers kwamen later wel. Eerst maar even wennen. Dus de afgelopen weken heb ik dat zo goed mogelijk gedaan.

De korte duurlopen worden steeds een stukje langer (zo kort vind ik ze niet eens meer). Ze gaan prima, ik voel me goed tijdens deze loopjes! De lange duurlopen verschillen per week. Ze bouwen heel rustig op, maar dat is op zich ook niet zo erg. Het diehard bouwen komt later vast nog wel!
Mijn interval trainingen, waar ik zo tegenop keek, doe ik op de loopband en dit gaat hartstikke goed! Ik merk dan ook dat ik steeds een stukje sneller word, ook tijdens mijn duurlopen. Dit geeft dan ook ontzettend veel vertrouwen! Ik had altijd heel veel moeite met snelheid en werd ook echt nooit sneller. Dus maakt het me extra blij dat dit nu dus wel gebeurt!

IMG_5181

Sinds dit schema loop ik ook op hartslag. Het is goed om dit te trainen, zodat je lichaam leert niet te snel de koolhydraten te verbruiken, maar ook de vetvoorraad aan te spreken. Dat is voor de marathon echt wel nodig!
Ondanks dat het met mijn Fitbit (Nog geen budget gevonden voor een nieuw sporthorloge helaas) niet ideaal is, vind ik het lopen op hartslag wel prettig! Ik ga er sneller door lopen. Het is wel lastig om in een bepaalde zone te blijven. Aan het begin van de training moet ik vaak moeite doen om mijn hartslag hoger te krijgen, terwijl m’n hartslag aan het einde van de training juist snel te hoog is (zeker als het ook nog eens warm is!). En dat is zo frustrerend! Dan wil ik juist sneller, maar ‘mag’ het niet vanwege m’n hartslag. Ja, het is zeker een uitdaging! Maar ik weet waar ik het voor doe!

Buiten mijn looptrainingen om, doe ik ook nog krachttraining. Dit deed ik voorheen ook al en wilde ik ook graag blijven doen. Het liefst 4 dagen per week, waarvan twee dagen bovenlichaam en twee dagen benen en core. Dit is echter heel lastig in te plannen! Want wanneer train je je benen als je ook moet lopen? Hiermee zit ik nog weleens in de knoop en af en toe laat ik een van mijn benentrainingen dan ook zitten, maar liever niet.
De afgelopen week heb ik tot mijn grote ergernis wel gemerkt dat ik vermoeid raakte. Mijn laatste lange duurloop ging dan ook zeker niet van een leien dakje! Mijn lichaam was moe en wilde niet zo hard meer. Dat vind ik moeilijk te accepteren. Het liefst wil ik gewoon al mijn trainingen netjes doen, zowel hardlopen als krachttraining. En op zulke momenten baal ik ervan dat mijn lichaam zo tegenwerkt. Het is moeilijk om dan naar mijn lichaam te luisteren, want ik wil zo graag alles doen! Ik weet echter ook dat hardlopen de prioriteit heeft en dat mijn krachttraining op een lager pitje zal moeten staan. Ik weet het wel, maar moet het nog voor mezelf leren accepteren. Dat komt vast nog wel!

IMG_5173

De afgelopen weken was gewoon lekker trainen mijn voornemen en dat is gelukt! Ik merk dat ik iedere training meer plezier erin krijg (uitzonderingen zoals mijn laatste duurloop daar gelaten). Naderhand voel ik mij vaak zo goed! Koppie leeg en lekker genieten. Het lukt me steeds beter!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s