Samen of solo?

IMG_5254

De nacht voor onze New York team kickoff was er een met weinig slaap voor mij. Ik wist dat we samen met het team zouden gaan lopen en ik maakte me daar wel zorgen over: Straks hield ik ze niet bij?! Ik liep altijd alleen dus hoefde nooit met iemand rekening te houden. Maar nu ik zoveel andere lopers leer kennen, is het wel zo leuk om af en toe af te spreken voor een gezellige zweetdate! De afgelopen week heb ik dan ook geen enkele keer alleen gelopen. Hier lees je mijn ervaringen en redenen om samen te lopen. 

IMG_5358

Wat doe je als je geen mensen in je omgeving hebt die lopen? Dan ben je bijna gedoemd om in je eentje te gaan. En eigenlijk vond ik dat ook nooit zo erg. Je eigen tempo, lekker in je eigen wereld en praten leek me toch al niet zo fijn. En ik was toch altijd zo traag, straks zouden andere mensen dat zien! Toch is de afgelopen weken gebleken dat samen lopen ook wel fijn kan zijn! Ik geef je vijf redenen waarom je samen hardlopen af en toe in je schema moet opnemen:

  • Gewoon voor de gezelligheid! Hardlopen is een goede manier om bij te kletsen. Ga je een lange duurloop doen? Dan moet je sowieso op een tempo lopen waarop je nog gemakkelijk een gesprek kan voeren. Wel zo leuk om dit dan te doen, toch? Het maakt zo’n lange duurloop in ieder geval een stuk dragelijker!
  • Je leert nieuwe plekken en routes kennen. Grote kans dat je, als je met iemand samen loopt, niet je gebruikelijke rondje afstruint. In plaats daarvan kom je steeds op een andere plek en dit kan heel verfrissend zijn!
  • Je kunt jezelf optrekken aan andere mensen. Dit is vooral handig voor een tempoloop of een interval training. Als je deze in je eentje loopt, is het veel moeilijker te versnellen. Loop je bijvoorbeeld in een groepje, zul je veel minder snel vertragen omdat je de rest van de groep bij wilt houden. Je wil natuurlijk niet afgaan!
  • Je bent minder geneigd om af te zeggen, je hebt immers al afgesproken om samen te gaan lopen. Niet gaan omdat je even geen zin hebt is dus een stuk lastiger!
  • Je kunt elkaar motiveren en steunen. Als je het even niet meer ziet zitten of moeilijk hebt, heb je iemand achter je staan die je net even oppepper of dat schouderklopje kan geven dat je zo nodig hebt.

IMG_5576

Af en toe met iemand samen gaan hardlopen, kan dus erg goed zijn voor de afwisseling! Ken je, net als ik, niet zoveel mensen in je omgeving die aan hardlopen doen en jouw passie delen? Geen probleem!
Probeer eens hardloopevenementen of clinics te bezoeken. Daar zijn er tegenwoordig zoveel van! Daar leer je veel nieuwe mensen kennen die graag lopen en kun je wellicht een keer afspreken. Zo ook via Instagram. Ik heb er nu een aantal Instagram-zweetdates opzitten en die waren zeer geslaagd! En ik beloof je bij deze: Mensen ontmoeten die dezelfde passie hebben, dat is zo fijn!

Loop jij vaak samen? Of ben je toch meer een solo loper?

De team kickoff was overigens ontzettend gezellig! Ik had me vooraf helemaal voor niks zorgen gemaakt. Stuk voor stuk geweldige mensen 🙂

IMG_5290

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s