American Dream #1

IMG_5784

Eerder kon je lezen dat ik mijn nieuwe hardloopschema had gekregen richting de New York Marathon. Allemaal hartstikke spannend natuurlijk, het komt steeds dichterbij! Het leek me leuk om iedere week de voortgang op mijn blog te delen. Bij deze dus ook een  samenvatting van de eerste week!

Toen dit schema in mijn mailbox verscheen had ik hoge verwachtingen. Mijn vorige schema was erg voorbereidend, dus ik had verwacht dat ik vanaf nu heel erg zou gaan bouwen. Dit is echter niet het geval, of tenminste niet in mijn ogen. Ik kon mij niet voorstellen dat ik met deze planning en relatief ‘korte duurlopen’ mijn marathon uit zou kunnen lopen. Dus het stresskippie in mij stak de kop op. Het resulteerde in een slapeloze nacht en een paniekerige mail naar mijn trainer.
Hij gaf echter aan dat, doordat ik een relatieve beginner ben, mijn lichaam zo lang zou moeten herstellen van een langer dan 3uur durende duurloop, ik minder zou kunnen trainen in de daarop volgende week. Uiteindelijk zou ik daardoor minder effectief kunnen trainen. En dan gaat het nog niet eens over het gevaar voor blessures en de impact die het zou hebben op mijn immuunsysteem.
Hij eindigde zijn email met de woorden: Je kunt erop vertrouwen dat het je gaat lukken omdat je een trainer hebt die weet waar hij het over heeft 😀

Ik sloeg mezelf voor mijn kop. Natuurlijk moest ik hem vertrouwen! Hij heeft er verstand van, ervaring mee! Wie ben ik daaraan te twijfelen? Hij had gewoon gelijk! Maar doordat ik nu de gedachte achter mijn trainingsschema wist, gaf dat me rust en kon ik het loslaten. Netjes trainen en op THE dag knallen!
Vol goede moed ben ik dan ook aan de slag gegaan de afgelopen week. Hoe is het gegaan?

Maandag

IMG_5209 2

Vandaag liep ik mijn korte duurloop. Deze was 45 minuten in zone 1 (voor mij is dit hartslag 160). Ik besloot deze training op mijn Nike Lunarepic Flyknits te lopen om eens wat af te wisselen. Deze schoenen ben ik niet zo gewend en ze hebben een minder zachte demping. Al tijdens de eerste passen kreeg ik last van mijn knieën en enkels, maar gelukkig ging dit na een minuut of 5 als sneeuw voor de zon weg en heb ik heerlijk gelopen! Hartslag iets te hoog, maar het ging zo lekker dat vertragen moeilijk was. Al met al prima loop!

Dinsdag

Op dinsdag ga ik meestal trainen in de sportschool, zo ook vandaag. Ik deed een training van een klein uurtje met als opwarmer tien minuutjes op de crosstrainer. Daarna heb ik mijn bovenlichaam (borst, rug en schouders) en mijn core getraind. Core trainde ik nooit gericht, dus dit is wel even wennen! (Pittig ook! Planken staat nu beslist bovenaan mijn meest gehate oefeningen.)

Woensdag

IMG_6729.jpg

Tijd voor interval training! Deze doe ik nog steeds op de loopband, dus daarvoor moest ik weer naar de sportschool. Vlak voordat ik wegging had ik nog een powernap gedaan, waar ik eigenlijk heel beroerd uit wakker werd. De motivatie was dus redelijk ver te zoeken!
Ook met de training had ik erg veel moeite. M’n hartslag bleef (volgens mijn fitbit) laag, terwijl ik het idee had dat ik he-le-maal kapot ging. Het juiste tempo kon ik ook echt niet te pakken krijgen. Helaas, maar die trainingen zitten er ook tussen. Ik wilde daarna nog wat benen gaan trainen, maar na wat stability oefeningen en een goeie cooling down hield ik het toch maar voor gezien.

Donderdag

De benentraining die ik gisteren niet had gedaan, besloot ik vandaag te doen. Het was een tijd geleden dat ik specifiek benen had getraind dus ik pakte het weer rustig op. Ik ging wat lager in gewicht zitten en probeerde goed te luisteren naar mijn lichaam. Het ging prima, maar resulteerde toch in een hoop spierpijn in mijn hamstrings naderhand! Heerlijk! Pijn is fijn zeggen ze toch?

Vrijdag

Vandaag wilde ik, net als dinsdag, mijn bovenlichaam weer gaan trainen. Ik vind dit altijd wel een hele fijne training! Maar na een lange dag werken had ik toch eigenlijk niet zoveel zin en was ik echt erg moe. Ik besloot mijn lichaam dan ook wat rust te geven en lekker op de bank te ploffen!

Zaterdag

De training die voor gisteren gepland stond, heb ik er vanochtend uitgeknald! Inclusief nog wat extra core stability. Goed begin van de zaterdagochtend en dus het weekend!

Zondag

IMG_6005

Vandaag ging ik op weg naar Utrecht voor een teamtraining met Team Robert. Superleuk natuurlijk! Daar hebben we uiteindelijk na het inlopen van 10 minuten, loopscholing en wat springoefeningen een duurloop van 1u15 (en bijna 14km) gelopen. Al met al een hele fijne dag! Er zullen vast nog wel wat foto’s volgen 🙂

Totaal aantal kilometers: 28,64
Beste training: Maandag (korte duurloop)

IMG_6003

Een gedachte over “American Dream #1

  1. Ik heb vandaag je blog en ook je instagram ontdekt. Ik heb al uw verslagen gelezen over American Dream, zo leuk om te lezen, tof geschreven. Nog veel succes met je trainingen tot de marathon van New York. Ik ben ervan overtuigd dat het je zal lukken en nog met een mooie tijd. Vertrouw maar in jezelf en het schema, het komt goed. Ik herken het dat je denkt dat je te weinig kilometers traint maar dat zal je op de dag van de marathon ten goede komen.. geloof het maar 😉! Veel succes en ik volg je verhalen hier wel verder

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s