American Dream #2

IMG_6674

De tweede week alweer dat ik jullie een kijkje laat nemen in mijn trainingsschema. De afgelopen week was een aparte week. Vifit event, bruiloft en twee verschillende banen combineren; het was af en toe lastig plannen. Zo’n beetje al mijn trainingen moesten verschoven worden. Maar het is gelukt, ik kon alles netjes afstrepen aan het einde van de week! Wil je weten wat ik de afgelopen week heb uitgespookt?

Maandag

Eigenlijk stond vandaag mijn interval training gepland, maar aangezien ik gisteren mijn lange duurloop liep leek me dit niet zo’n goed idee. Ik had wel zin om iets te doen, maar krachttraining werd hem ook niet (ik had om een onverklaarbare reden last van mijn schouder). Uiteindelijk besloot ik weer eens te gaan zwemmen! Even een andere belasting van mijn lichaam.
Na 50 minuten, 60 baantjes, 1500m verliet ik het zwembad stinkend naar het chloor, maar met een goed gevoel!

Dinsdag

IMG_6033

Interval time! Wat keek ik op tegen deze training!
2x (20 in Z1 – Z2 + 5 in Z3)    Tsja, ik weet dat het eruit ziet als een formule. Het was een extensieve interval, dus met langere stukken versnellen. Ik had het niet verwacht maar het ging zó BIZAR lekker! Uiteindelijk legde ik 9,1 km af in deze 50 minuten en liep ik gemiddeld 5:33 per kilometer. Drijfnat kwam ik de loopband af, maar wauw!
Daarna heb ik nog een kleine drie kwartier benen en core getraind en eindigde ik met stability. Heerlijke training dus!

Woensdag

IMG_6081

Vandaag had ik ’s avonds een event van Runnersworld; een Facebook live sessie, waarna we met zijn allen 30 minuten zouden gaan lopen, in zone 1. Helaas liep het niet helemaal volgens plan. Het geluid werkte niet mee en dat is toch tamelijk belangrijk bij een Facebook live sessie. Na nog een aantal keer proberen werd het uiteindelijk opgenomen. Het was toen echter al zo laat dat we niet meer konden (en wilden) gaan lopen. Deze training zal ik dus morgenochtend moeten gaan doen!

Donderdag

                                               20992873_805268546311851_9124524177564706726_n   20953732_805268272978545_479414615636082664_n

Ondanks dat ik vandaag een bruiloft had, wilde ik mijn hardlooptraining doen. Wat is nou een half uurtje op de gehele dag? Ik stond dus extra vroeg op, zodat ik tijd had mijn ontbijt iets te laten zakken en ging op pad. Het was een erg wisselend rondje. Sommige stukken gingen erg lekker, maar er zaten ook moeizame stukken tussen. Vooral aan het einde was het erg benauwd. Maar toch een goeie 5km gelopen op de vroege ochtend!
De rest van de dag genoten van de bruiloft.

Vrijdag

Ik voelde me toch wel erg moe na het feest van gisteren, dat tot in de vroege uurtjes door was gegaan. Ik had heel veel gedanst, op hoge hakken. Toen ik vrijdagochtend uit bed stapte zakte ik dan ook bijna door m’n voeten van de pijn. Toch nog een ochtendwandeling gemaakt!
De rest van de dag moest ik werken, tot 10uur ’s avonds, dus had ik geen tijd (en energie) om te trainen.

Zaterdag

Vandaag wederom een hele dag aan het werk, dus alleen een ochtendwandeling gemaakt. Zodat ik toch een beetje beweging heb gehad en m’n stappendoel gehaald had.

Zondag

IMG_6130

Vandaag begon ik met een extra dienst op mijn werk. Onderweg naar huis snel wat te eten naar binnen geschoven, want bij thuiskomst ging ik vrijwel meteen op pad met mijn vader. Er stond 1u45 op het programma vandaag.
Ik ging vandaag voor het eerst lopen met mijn nieuwe camelbag, zodat ik onderweg gemakkelijk kon drinken. Dat ding op de juiste manier gevuld, dicht gedaan, ik hield hem ondersteboven om vacuüm te zuigen en….

FLETS

Je raad het al: Hij zat dus niet dicht. Al het water over de grond en het aanrecht. Zelf was ik ook meteen zeiknat, maargoed aangezien het zo warm was, was dat ook niet erg.
Vol goede moed gingen vaders en ik op weg, maar vrijwel meteen voelde ik al dat ik het zwaar ging krijgen. Misschien kwam het door de afgelopen paar dagen en de hitte, maar ik ging helemaal stuk! Mijn vader moest regelmatig vertragen. Als dit het hele rondje zou duren..
Gelukkig kwam ik na 45 minuten in mijn ritme en ging het een stuk gemakkelijker. Soms liep ik zelfs best fijn! De rollen draaiden om; ik ging beter lopen en mijn vader kreeg het moeilijk. Uiteindelijk haakte mijn vader af na een kleine anderhalf uur (was ook de bedoeling) en ik liep nog een stukje alleen door. Die camelbag was trouwens wel ideaal! Aan het begin vond ik hem best zwaar om mee te lopen, maar al gauw had ik dat niet meer in de gaten. En het drinkt heel gemakkelijk!
De rest van de avond was ik behoorlijk kapot en had ik best last van mijn rug. Wat doe je jezelf aan he, met hardlopen?

Totaal aantal kilometers: 30,22
Beste training: Dinsdag (interval training)

Al met al een prima week. Ik had alleen wel wat meer krachttraining willen doen, daar is niet veel van gekomen. Maargoed, hardlopen gaat voor! En dat is gelukkig wel gelukt!

IMG_6131

Een gedachte over “American Dream #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s