A goal should scare you a little….

img_4090.jpg

A goal should scare you a little and excite you a lot. Ik vind dit echt een fantastische quote en zó waar! Mijn ultieme hardloopdoel van dit jaar is bij jullie natuurlijk bekend: De New York Marathon! Daar ben ik immers druk voor aan het trainen. Maar wat is mijn doel precies in New York? En heb ik geen andere loopjes meer gepland in de tussentijd? Lees maar mee voor het antwoord!

Ergens vind ik het wel spannend om mijn doelen hier in mijn blog op te schrijven, want dat betekent dat ze echt concreet zijn. Ik kan er niet meer onderuit!
Tot nu toe heb ik ze alleen nog maar voor mijzelf in mijn hoofd geformuleerd, maar als ik ze opschrijf, worden ze echt. Ik weet ze, jullie weten ze en dan moet ik er echt voor gaan knallen!
Mijn grote doel is natuurlijk New York, maar voordat de grote dag aanbreekt loop ik nog wat andere wedstrijden waarvoor ik ook doelen heb gesteld. Hier komen ze (in chronologische volgorde!):

Dam tot Damloop

Medailles-van-2016

Vorig jaar liep ik de Dam tot Dam ook, maar daar heb ik eigenlijk alleen maar slechte herinneringen aan. Ik was echt ongetraind en een stuk zwaarder dan dat ik nu ben, dus het was bepaald geen pretje. Ik kon het dan ook niet helemaal uitlopen en moest tussendoor wandelen. Wat een teleurstelling!
En wat een pijn! Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad tijdens het lopen, zoveel last van verzuring. Hierdoor kon ik ook maar moeilijk genieten van het parcours en de toeschouwers. Erg trots op de medaille (ook al is ie heel mooi) ben ik ook nog steeds niet. Maargoed, dit jaar is de herkansing en ben ik een stuk beter getraind!
Vorig jaar liep ik 02:03:08 over de 10 engelse mijl. Wat is mijn doel voor dit jaar?
Deze keer wil ik het liefst onder de 1u40 lopen. Dit is me nog niet gelukt tijdens een training, dus hopelijk wel op de dag zelf! Ik ben ontzettend benieuwd!

Singelloop Breda

De Singelloop Breda zullen we met Team Robert en Team Susan gaan lopen, dus leuk zal het sowieso worden! Al loopt iedereen zijn eigen tempo en zijn eigen race, elkaar zien is vast wel weer een feestje!
Dit zal mijn tweede halve marathon worden en het doel is dan ook om een snellere tijd te lopen dan tijdens mijn eerste halve in Berlijn. Daar liep ik 02:29:37 en eigenlijk heb ik er wel vertrouwen in dat mij dit gaat lukken!

Halve Marathon van Amsterdam

xxl

Voor deze halve marathon had ik mij al ingeschreven voordat ik uitgekozen werd voor New York en het is nog een beetje twijfelachtig of ik hem zal kunnen lopen. Dit is precies de week dat ik mijn langste duurloop (van 3uur) moet lopen en eigenlijk wil ik deze training gewoon kunnen doen. Misschien ervoor alvast een stukje lopen of juist erna? Een teamgenootje gaf me als tip dat ik ook ‘gewoon’ de hele kan gaan lopen en later inschuif, zodat ik uiteindelijk 3 uur loop, maar dan voel ik me een beetje een valsspeler… Ik ben er nog niet helemaal uit.
Ook ben ik hierover nog in overleg met mijn trainer.  Misschien kunnen we wat schuiven in mijn trainingsschema zodat ik én deze wedstrijd én mijn langste duurloop kan lopen, want eigenlijk wil ik dat wel heel graag. I’ll keep you posted!

TCS New York City Marathon

En dan natuurlijk de grootste van allemaal: New York! Wat is mijn doel? Welke tijd ga ik voor?
Daar kan ik eigenlijk een heel makkelijk en kort antwoord op geven: Geen. Ik heb geen tijd in gedachten. Dit is mijn eerste marathon en ik loop hem in New York! Je eerste marathon is al zwaar natuurlijk en New York is ook zeker niet de gemakkelijkste marathon om te lopen. Daarom wil ik mij niet vastzetten op een tijd. Ik wil gewoon genieten van het feit dat ik een marathon loop en dan ook nog in New York!
Ook kan ik echt moeilijk inschatten hoe ver 42,195km is, hoe zwaar ik het ga krijgen en hoe mijn lichaam hierop gaat reageren. Mijn doel is uitlopen en dat is al een prestatie op zich denk ik zo!

En na New York?

Na New York zal ik eerst wat moeten uitrusten! Maar ik wil ook voorkomen dat ik in een hardloopdipje raak (zoals je weleens hoort na een marathon). Ik zat te denken de Bruggenloop in Rotterdam te gaan lopen, begin december. Aan de bruggen ben ik dan toch al gewend!

Hebben jullie nog leuke ideeën? Wat zijn leuke uitdagingen NA mijn marathon?! Let me know!

goals

Een gedachte over “A goal should scare you a little….

  1. De Bruggenloop is echt heel erg tof! Je hebt echt leuke plannen! Ik denk dat jij je doelen wel kan halen, allemaal!! En dat dipje na de marathon… ze zeggen dat het erbij hoort. Het is een teken van je lichaam dat zegt dat je even rustig aan moet doen. Zet ‘m op toppertje!’

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s