Happiness on a page #1

Remember-to-be-happy.jpg

Vanaf deze week deel ik met jullie een geluksmomentje van de afgelopen week! Soms is het even goed om terug te kijken op kleine momentjes die je vlinders in je buik geven, doen glimlachen of je hart sneller doen slaan. Deze week heb ik daar even bij stil gestaan en daag jullie uit dit ook te doen. ik verzeker je, je wordt er blij van en geeft je energie voor de week die eraan komt!

Om te beginnen; wat is geluk eigenlijk?
‘Aangenaam gevoel van iemand die zich verheugt’ – van Dale

Geluk is iets wat we allemaal nastreven. Je kan niet altijd gelukkig zijn, maar je kan je wel meer bewust worden van dingen die jou gelukkig maken in het leven. Ik denk dat geluk voor het grootste deel een keuze is, een manier van kijken naar de wereld.
Kijk je altijd negatief naar alles om je heen, zul je je minder gelukkig voelen. je kan nog zo hard naar geluk zoeken, maar het zit binnen in jezelf. De manier waarop jij naar de wereld kijkt. Daarom is deze quote zo waar!

happiness-is-not-out-there-its-in-you-quote-1
Leven in en genieten van het moment, positiviteit… Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het helaas niet altijd. Daarom is het goed om soms eens echt bewust stil te staan bij de mooie dingen die je energie geven en waar je optimaal van geniet! Which is what I’m doing here! Mijn geluksmoment deze week, lees je mee?!

Anne Frank

Anne-Frank-the-youngest-writer-during-World-War-II-7-1024x576

Weleens langs het Anne Frank Huis gelopen? De rij gezien die er de hele dag, elke dag staat? Het verbaast mij iedere keer weer als ik er voorbij loop op weg naar werk.
Werk? Jep, ik werk parttime bij het Anne Frank Huis. Ik geef educatieve programma’s aan schoolgroepen en toeristen en het klinkt misschien raar, maar ik vind het echt fantastisch!
Ondanks dat het natuurlijk een heel triest onderwerp is om met mensen over te praten, ik fleur helemaal op. Ik vind het zo bijzonder om op zo’n inspirerende plek te werken en mensen hierover te mogen vertellen. Mensen zijn vaak ontzettend geïnteresseerd in wat je te vertellen hebt, zelfs schoolkinderen zitten met open mond te luisteren. En dat vind ik mooi. Het leeft na al die jaren nog steeds zo erg onder de mensen.
Ik zie het ook als een missie om hen hierover te vertellen, duidelijk te maken dat het verhaal van Anne niet alleen gaat over Anne, maar over zoveel meer mensen die hetzelfde lot (hebben) ondergaan. Vroeger tijdens de oorlog, maar ook vandaag de dag op andere plekken in de wereld. Het doet mij ook steeds weer realiseren hoeveel geluk ik heb dat ik hier zo’n goed leven heb.

Mijn happy moment van deze week is dus eigenlijk mijn werk. Dat ik het voorrecht heb om de boodschap van Anne door te geven aan mensen van alle leeftijden, overal op de wereld. Hier ben ik trots op en it makes me happy!

Wat was jouw happy moment van deze week? Denk je hier weleens bewust over na?

** Ohja nog even een tip! Ik hoor van heel veel Nederlanders dat ze nog nooit bij het Anne Frank Huis zijn geweest. Shame on you!! (Neehoor ik snap het wel, met zo’n rij elke keer) Tegenwoordig kun je een Eticket kopen via de website. Deze gaat op tijdslot en hoef je niet in die lange rij te staan. Just saying!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s