American Dream #4

i-wXScMFp-X2

Mijn vierde trainingsupdate alweer. Nog maar acht weekjes te gaan, dus het begint aardig op te schieten. Het begint iedere week weer een beetje meer te kriebelen. De afgelopen week begon niet lekker, maar veranderde gelukkig snel in een erg goede trainingsweek! Lees je mee hoe het me vergaan is?

Maandag

Gisteren een lange duurloop gehad, dus vandaag de gym ingegaan om mijn bovenlichaam en core te trainen. Op zich ging dat wel lekker! Ik ging al vroeg in de ochtend, want ’s middags moest ik werken. Toen ik thuis kwam was ik helemaal op: Hoofdpijn, koortsig en vooral heel erg moe. Om 19:00 uur dook ik dus maar mijn bed in! Rust is ook belangrijk.

Dinsdag

Er stond een korte duurloop van 30 minuten op de planning, maar aangezien ik de avond ervoor niet lekker was, besloot ik die te verschuiven. Hardlopen met koorts nog in je lijf is niet het beste idee. Ik kon het echter niet laten ’s middags naar de sportschool te gaan. Ik heb hier rustig een halfuurtje op de crosstrainer gestaan en daarna nog een hele tijd op de loopband gewandeld (time flies when you’e having fun, en een leuke gesprekspartner hebt gevonden!)

Woensdag

IMG_6244

Mijn 30 minuten duurloopje liep ik ’s ochtends vroeg, voordat ik naar mijn werk ging. Net na 07:00 uur stond ik buiten. Dit keer zonder ontbijt, omdat ik geen tijd had om dit te laten zakken. Eigenlijk ging dat wel heel erg lekker! Ik heb lekker rustig gelopen en liep net iets minder dan 5 km. Prima loopje!

Donderdag

IMG_6259

Mijn interval deze week bestond uit 30min in Z1 en 30min in Z2. Deze stond voor donderdag ochtend op de planning en ik had GEEN zin! Uiteindelijk heb ik mezelf een schop onder mijn kont gegeven en ben toch gaan lopen. Ik zou rustig lopen en wel zien of ik in Z2 zou gaan lopen. Het belangrijkste was dat ik ging.
Maar wat ging dat lekker! Ik kon steeds een stukje meer versnellen en het voelde zo goed. Uiteindelijk heb ik een uur gelopen en liep ik binnen dat uur een PR op de 10km. (58:18min, waar ik een paar maanden geleden 01:07:33 over deed) een beste vooruitgang denk ik zo!

Vrijdag

IMG_6320

Vandaag was geen trainingsdag, ik had immers al 2 dagen achter elkaar gelopen, maar ik had de avond ervoor mijn nieuwe Garmin Forerunner 235 binnengekregen en moest en zou hem uit gaan testen! (Ssssst, niet tegen m’n trainer zeggen!)
Ik maakte een training aan die ik op mijn horloge kon zetten om uit te proberen. 10min in Z1, 5min in Z2 en 5min in Z1. In totaal dus maar 20 minuutjes! Netjes toch?
Het ging goed! Ik wilde helemaal niet terug naar Z1, ik zat veel te lekker in mijn tempo! En wat werkt die Forerunner fijn! Iedere keer als ik uit mijn zone ging of een nieuw deel van mijn training in ging, trilde hij even. Wat een fantastisch ding! Lekker loopje dus wel.
In de middag ben ik nog even de gym ingedoken voor een korte fullbody workout. Op zich ben ik een klein uurtje lekker bezig geweest!

Zaterdag

Nu wel officieel een rustdagje. Maar rustdag betekent natuurlijk niet dat je gewoon op de bank moet blijven liggen de hele dag! Meerdere keren heb ik een wandeling gemaakt, zodat ik echt nog een flink aantal stappen heb genomen. Alsnog een lekker actief dagje dus!

Zondag

Vandaag stond er een teamtraining op de planning. Samen met Team Robert, Team Susan en mensen die zich opgegeven hadden via Facebook zouden we in het Maximapark vlakbij Utrecht gaan lopen. Iedereen liep zijn eigen training, afstand en tempo. Het rondje was 8km dus je kon het meerdere keren lopen en bij de start/finish en het 4km punt stonden verzorgingsposten van Vifit. Kon je even bijtanken met wat water of een banaantje! Ik moest zelf 16km lopen op 9km/u, lekker dan… Dacht ik, dat is toch wel traag. Ondanks dat we niet allemaal dezelfde training liepen, was de start gezamenlijk! Met alle Vifitjes vooraan!

i-5jkjcsf-x2.jpg

Daarna heb ik samen met teamgenootje Lydia mijn 16km volbracht! Eigenlijk liepen we veel te snel, maar het voelde goed en gemakkelijk dus waarom zou je dan vertragen? Even een gelletje en een bekertje water bij de Vifit-post en weer door!
Uiteindelijk twijfelde ik of ik mijn training door zou trekken en samen met Lydia door zou lopen tot de 20km, maar ik besloot toch maar mijn schema te volgen. (Goed he, eens niet eigenwijs haha) Uiteindelijk veel sneller gelopen dan ik dacht dat ik kon op deze afstand, dus dat is een heel goed teken! Geeft ook wel een hoop vertrouwen.

i-pvFM8CS-XL

Na de training nog heel wat foto’s gemaakt met Vifitflesjes en reepjes, voor de camera gepraat en zelfs nog een interview gehad (houd de Runnersworld in de gaten!). Daarna zijn we met beide teams wezen luchen, want dat is natuurlijk wel verdient na zo’n goeie training. Het was echt heel gezellig om elkaar weer te zien, spreken en lekker te lopen. Want ik moet zeggen, ik keek totaal niet tegen het lopen op. En dat is zeker weleens anders geweest.

i-Gt7GgCX-X2

Het resultaat van deze week:
Aantal kilometers: 34,52
Beste training: Dat is een hele lastige! Al mijn trainingen gingen deze week naar mijn idee echt heel erg lekker (wat een luxe). Maar ik denk de zondag training, met Vifit. Omdat het zo gemakkelijk ging en gewoon heel gezellig was!

i-sJFDd4N-XL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s