American Dream #5

IMG_5784

Alweer een week voorbij, wat gaat de tijd toch snel! Nog maar 7 weken onderhand tot de New York City Marathon. Of nouja eigenlijk, over 7 weken heb ik hem er al opzitten! 47 days left! Maargoed, dat duurt nog wel even, dus tot dan knal ik nog even door! Ik vertel je hieronder hoe het de vorige week is gegaan!

Maandag

Gisteren was de teamtraining van Vifit, waar ik voor mijn doen een best snelle 16km heb neergezet. Zondagavond voelde ik me dan ook echt wel moe, dus vandaag ging ik niet lopen. Ik ben wel nog even naar de sportschool geweest om mijn bovenlichaam en core te trainen, maar veel kwam daar niet van terecht. (Kaakspieren hebben meer aandacht gehad geloof ik)

Dinsdag

IMG_6442

Eigenlijk had ik geen training staan vandaag, maar ik had zoveel zin om een stukje te lopen! Wekkertje gezet en rond een uur of 7 ging ik vol enthousiasme de deur uit. Wel met lange broek, want het leek koud! Ik had nog niet ontbeten, dus wilde rustig lopen. Uiteindelijk heb ik sneller gelopen dan verwacht, maar het was een fijn half uurtje!

Woensdag

IMG_6469

Vandaag rustdag gehad, maar wel weer vroeg opgestaan om een wandeling te maken. Heerlijk een uurtje buiten door de storm! Dat stappendoel zat wel goed dus vandaag.

Donderdag

IMG_6465

Vandaag stond er een training op het programma van 60 minuten in Z1. Daarvan zou ik  5x6min in marathontempo moeten lopen. Alleen wist ik nog niet wat marathontempo was. Ik besloot dus gewoon tijdens deze blokken van 6min iets te versnellen. Uiteindelijk liep ik veel te snel! Mijn hartslag was gemiddeld 166, dus in mijn geval iets hoger dan Z1. Maar ik had echt geen moeite met de versnellingen! Ook was ik niet kapot aan het einde van de training. Voor mijn gevoel ging het dan ook prima. Mijn trainer vond het eruit zien als een goeie training en hij vroeg zich af of ik dat tempo 42km zou kunnen volhouden. Dat betwijfel ik dan weer. (En hij vergeet de 195m?)

Vrijdag

Ik twijfelde even of ik vandaag zou gaan sporten, maar uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt dit niet te doen. Even energie sparen voor de Dam tot Dam! Uiteraard heb ik wel netjes mijn stappendoel gehaald!

Zaterdag

Een vriendin van me had een extra startnummer voor de Damloop by Night over, zou ik het doen? Het leek me ontzettend leuk om mee te doen, maar het zou mijn tijd voor de Damloop op zondag in de weg kunnen gaan zitten. Ik heb het toch maar niet gedaan. Vandaag deed ik lekker rustig aan en heb ik alleen een fijne wandeling (gehuld in regenpak, want no excuses!) gemaakt.

Zondag

IMG_6533

Jaja, vandaag was het zover! De Dam tot Damloop… 10 Engelse Mijl, 16,1km. Ik zou het echt gaan doen! Uiteindelijk heb ik de loop met vlag en wimpel gefinisht! Je hebt het vast en zeker voorbij zien komen op mijn Instagram. En ook een uitgebreid verslag staat al op mijn blog. Het was in ieder geval een heerlijke dag!

Het resultaat deze week:
Totaal aantal kilometers: 31,5
Beste training: Weer zo lastig te zeggen! Mijn training van donderdag en de race van zondag gingen allebei echt heel erg goed! Maar omdat de Dam tot Damloop toch eigenlijk geen training was, ga ik voor mijn training van donderdag. Een duurloopje van een uur met wat versnellingen in marathon tempo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s