American Dream #6

IMG_4527

Nog maar zes weken te gaan! Het komt toch wel heel erg dichtbij hoor. Dit was best een pittige trainingsweek. Drie trainingen, waarvan eentje de langste duurloop ooit tot nu toe. Benieuwd? Keep reading! 

Maandag

Damloop, the day after. Ik had niet het idee dat ik hier heel veel last van had, maar toch leek het me niet handig om te gaan lopen. Het was dus een tochtje naar de gym om wat krachttraining te doen.

Dinsdag

IMG_6991

Vandaag stond er een training van een uur op het programma, met blokken in marathontempo. Na wat mailcontact over en weer met mijn trainer bleek deze training geen handige optie. Hij gaf aan dat ik vooral moest herstellen van de Damloop. Dit betekende; rustig lopen, niets forceren en als het niet ging STOPPEN.
Ik heb dan ook rustig een rondje gelopen in Z1. Op zich ging het prima, maar ik had toch redelijk wat spierpijn van de Damloop van zondag!

Woensdag

Dagje werken, dus vooral lekker veel gewandeld om die beentjes aan het werk te houden.

Donderdag

IMG_7017

Vandaag stond mijn lange duurloop op het programma, want hiervoor zou ik in het weekend geen tijd hebben. 2,5 uur in Z1 was de opdracht. Ik had een paar maanden geleden weleens zo lang gelopen tijdens mijn halve marathon. Maar de afgelopen tijd was mijn langste duurloop 1u45. Spannend dus!
Mijn voornaamste doel voor deze training was netjes in mijn hartslagzone te blijven lopen. Daar moest ik toch echt meer op gaan letten! Met mijn camelbag, belletjes en vol goede moed ging ik dan ook op pad.
Van tevoren had ik een route uitgestippeld en behalve dat ik een paar keer op Google Maps moest kijken, ging dit prima! Het lopen zelf voelde ook goed. Na een uur of twee kreeg ik wel wat last van pijntjes in mijn knie en enkel, maar dat is denk ik ook niet zo gek. Je lichaam moet toch ook wennen aan zo’n lange loop. Al met al viel het me niet tegen!
Stiekem had ik ook als doel om de 23km te halen tijdens deze loop. Uiteindelijk liep ik er 23,7 dus ik was erg tevreden!

Vrijdag

Herstellen van mijn duurloop van gister, want die voelde ik wel! Tijdens een sprintje naar de tram viel er weinig voor mij te lachen… En ook die blaren naderhand…
Gelukkig wel mijn stappendoel ruimschoots gehaald!

Zaterdag

FullSizeRender 21

Trainingsdag vandaag, een goed begin van het weekend! Om 8uur ging ik de deur uit om mijn rondje van drie kwartier te lopen. Z1, dus ik moest rustig aan doen. Vandaag ging ik mijn nieuwe schoenen (Asics Dynaflite) en compressietubes uitproberen, spannend dus!
Ik moest erg opwarmen, het was koud, mijn benen waren stijf en ik had nog spierpijn. Waarschijnlijk vanwege de trainingen van eerder deze week. Misschien zelfs nog een beetje van de Damloop. Ik heb dus lekker rustig aan gedaan en uiteindelijk trok de stijfheid ook wel een beetje weg.

Zondag

Vandaag zou een drukke dag worden. Ik stond dus extra vroeg op om even een wandeling te maken en ging daarna door naar mijn werk. Na werk ging ik meteen op weg naar een oud vriendinnetje om de laatste dag van de zomer te vieren. Een heerlijk rustdagje, al zeg ik het zelf!

Even een samenvatting van de week:
Totaal aantal kilometers: 41,2km
Beste training: Deze week is mijn lange duurloop de grote winnaar (donderdag training). Deze voelde wel goed en was ik het meest trots op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s