Preparing Raceday: Singelloop Breda

i-wXScMFp-X2

Zondag 1 oktober loop ik weer een halve marathon. 21,1km, een beste afstand, denk ik zo! Dit is natuurlijk mijn tweede ‘officiële’  halve, de eerste liep ik namelijk op 2 april 2017 in Berlijn. Mijn voorbereiding nam ik toen al best serieus en dat is dit keer niet anders. Hoe ik dat doe? Ik geef je een kijkje in mijn voorbereiding!

Tijdens mijn voorbereiding voor Berlijn was ik bloednerveus. Ik had alles tot in de puntjes voorbereid en wilde werkelijk waar niets aan het toeval overlaten.
Mijn koffer was volgepakt met hardloopspullen en eten. Eten wat ik thuis gewend was en daar ook wilde eten. Ik kende alle ‘regeltjes’ en voorbereidingstips uit mijn hoofd en zou zeker niet van mijn voorbereiding afwijken!
Oke, ik moet toegeven, dat was wel een beetje extreem. Toch neem ik wel een aantal dingen mee richting de voorbereiding van de Singelloop in Breda.

Sowieso probeer ik me aan een keiharde regel te houden:

Niets  nieuws op de wedstrijddag uitproberen!

Zorgen dat je alles al een keer uitgeprobeerd hebt: Eten voor en tijdens de wedstrijd, kleding, schoenen… Dingen uitproberen tijdens een wedstrijd vraagt om problemen!
Dat was mijn Number One rule. What’s more?

Pre-race week

De week voor mijn wedstrijd probeer ik zo normaal mogelijk te eten, zoals ik gewend ben. Geen gekke dingen waar ik last van zou kunnen krijgen. Alles zo normaal mogelijk houden he!
Ook train ik wat minder en is de intensiteit wat lager. Spierpijn moet je natuurlijk niet hebben tijdens je race! De afgelopen week heb ik sowieso een training moeten laten schieten omdat ik ziek was, maar dat was niet anders. Herstellen had de prioriteit.

Pre-race day

pannenkoeken-500

De dag voor de wedstrijd probeer ik me rustig te houden en mijn benen wat te sparen. Sowieso maak ik het geen latertje de avond ervoor! Ik probeer echt op tijd te gaan slapen, zodat ik de dag erna lekker fris ben.
Meestal eet ik de avond van tevoren pannenkoeken. Zitten toch wat extra koolhydraten in en ik vind ze lekkerder dan bijvoorbeeld pasta! En zeg nou zelf, pannenkoeken eten, dat is toch echt geen straf?!

RACE DAY!

img_6522.jpg

En dan is het zover! De dag waar je naartoe gewerkt hebt: Race day!
Op deze dag sta ik op tijd op, ook een beetje afhankelijk van de starttijd, en eet ik mijn havermout ontbijtje. Lekker standaard, maar daar ga ik goed op!
De laatste tijd heb ik ontdekt dat krentenbollen voor mij ook goed werken. Ze vallen niet zo zwaar. Die neem ik dan vaak nog mee om van tevoren nog wat van te eten. Ook probeer ik op de ochtend zelf al genoeg te drinken.

Tijdens de race maak ik gebruik van gels om mijn energievoorraad weer aan te vullen. Tijdens de halve marathon in Berlijn gebruikte ik Powergel, maar ik ben op dit moment aan het uitproberen wat ik het fijnst vind in verband met de New York Marathon. Mijn ervaringen daarover zal ik na zondag delen!

Even een kleine kanttekening:
Dit is mijn voorbereiding voor deze halve marathon. En eigenlijk is dit nog maar een ‘test’ of training richting New York. Ik mag niet voluit gaan, ik mag mezelf niet uitputten. De voorbereiding voor New York zal dus anders, en waarschijnlijk wat serieuzer verlopen. Tijdens deze halve marathon wil ik even helemaal goed testen wat voor mij werkt, zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. I’ll keep you posted!

 

Een gedachte over “Preparing Raceday: Singelloop Breda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s