October Challenge #1: A run in the morning…

autumn-awesome-beautiful-birthday-Favim.com-1105696

…. Gets the day going! Ben je klaar voor de eerste #octoberchallenge?! Nu het kouder, regenachtiger en donkerder wordt (klinkt niet aantrekkelijk he?) is het verleidelijk om lekker in je bedje te blijven liggen ’s ochtends. Een beetje snoozen, opgerold in je dekbed. Toch is het belangrijk en ook heel fijn om genoeg te bewegen! En waarom niet lekker in de ochtend, zodat je je dag met een kickstart begint?

Dus… #Octoberchallenge 1:

Ga de aankomende week drie keer in de ochtend naar buiten om een rondje (hard) te lopen. Voor je naar je werk gaat, je studieboeken openslaat of je dag begint.

Geloof me, ik weet echt hoe moeilijk het is! Vroeg opstaan om hard te lopen? Echt niet! Mijn bed lag altijd veel te lekker. De laatste paar weken ben ik er echter achter gekomen hoe lekker het kan zijn om in de ochtend te sporten (of bewegen). Waarom? Dat zal ik hier met je delen!

Hoe goed zal het voelen als jij al vroeg bent opgestaan om hard te lopen, als de rest van je omgeving nog op een oor ligt? Iedereen die later wakker wordt moet zijn/haar dag nog beginnen en jij hebt je hardlooprondje er al op zitten. Daar mag je toch wel trots op zijn.

Geen tijd, is iets wat je vaak hoort. Mensen hebben geen tijd om te sporten. Als je druk bent met je werk of studie, heb je inderdaad overdag vaak geen tijd om te lopen. In de ochtend lopen kan dan een uitkomst zijn. Je zet je wekker extra vroeg, dan geldt het excuus van ‘geen tijd’ in ieder geval niet. Tijd kun je namelijk gewoon maken! (Vandaar, die wekker) Prioriteiten stellen, noemen ze dat ook wel…

Als je in de ochtend loopt, begin je je dag meteen met een hoop energie. In de ochtend heb je nog genoeg puf om een lekker rondje te maken. Als ik in de avond thuis kom, heb ik veel minder zin om mijn hardloopschoenen nog aan te trekken. Dan wil ik liever relaxen om bij te komen van mijn dag. In de ochtend vind ik het makkelijker, dan ben ik nog niet zo moe!

IMG_6868

Wil je nou eens in de ochtend gaan lopen, maar heb je geen idee waar je de motivatie vandaan moet halen of hoe je het in moet plannen? Lees dan de Tips voor een goeie morningrun!

  • Leg je kleding de avond van tevoren alvast klaar. Dan hoef je dat in ieder geval niet meer te doen. En als je je kleding ziet liggen, wordt je er ook weer even aan herinnerd dat je zou gaan lopen.
  • Als je wakker word: Niet nadenken. Probeer gedachten als ‘geen zin’, ‘het is koud’ en  ‘waarom doe ik dit?’ niet in je hoofd toe te laten. Zet je wekker uit, stap je bed uit en ga je aankleden. Dan ga je veel gemakkelijker de deur uit.
  • Wel of niet ontbijten? Dat is wat je zelf prettig vind. Voor een kort rondje van een half uurtje ontbijt ik meestal niet, ik drink alleen even wat voor ik wegga. Als ik een uur ga lopen eet ik wel wat van tevoren. Vaak een snee brood met pindakaas. Als ik naderhand thuis kom eet ik mijn ontbijt. Let er alleen wel op dat je niet te hard van stapel loopt tijdens je run als je niet ontbeten hebt. Loop rustig en relaxt.
  • Begin je rondje iets rustiger dan normaal, zodat je lichaam even goed op kan warmen. Daar zul je later profijt van hebben.
  • Volhouden is the key! Misschien vind je het de eerste keer nog helemaal niks. Maar believe me, het wordt gemakkelijker! Uiteindelijk ga je het waarderen.

 

Dus, doe je met me mee?!  Probeer het eens uit, dat lopen in de ochtend! Je begint meteen met een kickstart aan je dag en je zal je de hele dag geweldig voelen, believe me!
Gebruik je de hashtag dan ook even, #Octoberchallenge? Dat zou ik tof vinden! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s