American Dream #8

IMG_7007

Op  het moment dat ik dit schrijf duurt het nog vier weken tot de NYC Marathon. Jemig wat komt dat snel dichtbij zeg! Het is nu nog maar een weekje hard bikkelen en daarna rustig afbouwen tot de grote dag! Maar dat is pas over een paar weken, laat ik even terugblikken op de afgelopen trainingsweek! Lees je mee?

Maandag

Gisteren de Singelloop in Breda gelopen, dus vandaag stond grotendeels in het teken van herstellen. Lekker rustig gewandeld en in de avond ruim een uurtje wezen zwemmen met een vriendin. Dat noem ik nog eens op een fijne manier herstellen!

Dinsdag

IMG_7652

Ik voelde me ’s ochtends best gefrustreerd en zou gaan wandelen. Na 100m heb ik echter rechtsomkeert gemaakt en ben ik mijn hardloopkleding aan gaan trekken. Daar had ik ECHT zin in! (oprecht…) Ik wilde eerst een klein rondje gaan lopen, aangezien er vandaag geen training op het programma stond en ik nog niet helemaal hersteld was.
Uiteindelijk heb ik mijn training van donderdag toch maar meteen gelopen. 1u15 in Z1. Uiteindelijk kwam ik daarmee uit op 12,5km.
Naderhand begon ik die benen echter wel te voelen!

Woensdag

Nu moest ik wel echt herstellen! Mijn benen voelden vrij zwaar. Ik ben later op de dag nog wel naar de sportschool geweest, maar dat eindigde uiteindelijk meer in kletsen (omdat ik er al 2 weken niet was geweest! Niks voor mij). Wel een klein uurtje lekker kunnen trainen.

Donderdag

Aangezien ik deze week maar twee keer moest hardlopen volgens mijn schema, hoefde ik vandaag dus niets te doen. Ik heb gewoon lekker gewandeld om toch nog een beetje actief te zijn!

Vrijdag

Ik besloot in de ochtend even de sportschool in te duiken. Er waren geen bekenden, dus dan kan ik wel lekker doortrainen! Uiteindelijk heb ik wat rug, borst en core getraind en dat ging prima. Al kon ik wel merken dat ik een tijdje niet was geweest en wat kracht verloren was. Maargoed, daar ligt mijn focus nu niet!

Zaterdag

Zondag stond er een lange duurloop op het programma, dus de beentjes een beetje gespaard op zaterdag. Lekker rustig aan gedaan om me voor te bereiden.

Zondag

IMG_7709

Een duurloop van 2 tot 2,5 uur moest ik lopen vandaag! Een duurloop kun je natuurlijk in je eigen buurt doen, gezellig in je eentje. Maar je kunt ook naar Eindhoven reizen om daar de halve marathon te gaan lopen!
Dat is dan ook wat ik heb gedaan. Gaby, een vriendin van me, kon nog aan een startnummer komen en ik besloot mijn training dan ook op die manier te doen. Ik kon dan goed oefenen met de drinkposten, het lopen in mijn eigen pace tussen andere mensen en het is natuurlijk veel leuker!
Een PR heb ik niet gelopen, het was immers een training. Ik heb rustig gelopen op een pace van 6:11 per km en het voelde goed, behalve wat pijntjes aan mijn linkerkuit. Een uitgebreider verslag zal ik later nog posten, het was in ieder geval een goeie dag!

De korte samenvatting van deze week:
Totaal aantal kilometers: 33,6
Beste training: De halve van Eindhoven, by far! Lekker gelopen en fijne wedstrijdsfeer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s