American Dream #9

IMG_7839

Weer een, dit keer frustrerende, trainingsweek voorbij. Deze week ging echt niet zoals gepland was helaas! En dat met New York al zo dichtbij… Waarom deze week anders liep dan gepland? Ik zal het je hier vertellen!

Maandag

Vandaag begon ik met een wandeling, om even goed te kunnen herstellen van de halve marathon die ik die dag ervoor in Eindhoven had gelopen. Mijn knie, die de dag ervoor al pijn had gedaan, voelde echter nog steeds niet goed. Gelukkig werd het later op de dag wel minder.

Dinsdag

Ik had besloten mijn hardlooptraining een keertje over te slaan, omdat ik nog steeds last had van mijn knie. In plaats daarvan ging ik een uur zwemmen, om mijn lichaam ook eens op een andere manier te belasten. Op zich was dat wel lekker! Alleen vind ik baantjes zwemmen meestal behoorlijk saai. Maar ik had het gedaan en volgens mijn Garmin nog best wel wat meters afgelegd!

Woensdag

Werken in het Anne Frank Huis vandaag. Eigenlijk loop ik dan altijd naar mijn werk, wat zo ongeveer 20 minuutjes heen en 20 terug is. Dat is wel fijn dus! Na het werk ben ik doorgereden naar de gym om nog even een korte fullbody workout te doen. Op zich ging dat wel lekker!

Donderdag

Lekker lopen weer vandaag! Mijn knie voelde goed, dus ik had er vertrouwen in. Van de trainer moest ik een uurtje lopen in Z1 en daarin 4x 2 minuten pauze inlassen om even goed te rekken. Na 6, 12, 18 en 24. Uiteindelijk kwam ik in totaal op 1u8 uit. Na 20 minuten begon mijn knie echter te zeuren en dat was niet echt een fijn gevoel. Ik baalde ook best een beetje. Gelukkig kon ik meteen na de training bij mijn fysio terecht en zij heeft meteen mijn knie ingetaped. Ook raadde ze me aan om echt meer rust te nemen buiten mijn trainingen om… Dus, so it will be!

IMG_7890

Vrijdag

Vandaag niet getraind, maar een lekker rustdagje ingelast! Wel de beentjes voldoende gestrekt natuurlijk, maar ook lekker met hardloopvriendinnetje Petra op de bank gehangen en filmpjes gekeken!

Zaterdag

vandaag stond eigenlijk mijn langste duurloop van drie uur op het programma. Helaas mocht ik deze niet lopen; de trainer had het ingekort vanwege m’n knie. Ik mocht 2 tot 2,5 uur lopen, als het goed voelde.
Ik begon vol goede moed aan mijn training en het ging echt hartstikke lekker! Ik had geen last van mijn conditie, geen last van pijntjes. Ik kreeg steeds meer vertrouwen en wilde doorlopen tot de 25km. Had ik dat ook eens gedaan! Na 40min begon mijn knie wel wat te zeuren, maar ik kon er doorheen lopen. Het voelde goed!
Na 17km stopte ik even om wat te rekken en toen ik daarna weer verder wilde lopen… BAM. Een heftige, stekende pijn in mijn knie. Ik kon er amper op staan, laat staan hardlopen. Ik heb even gewacht en probeerde daarna weer verder te lopen; ik wilde echt 25km! Na nog drie kilometer door strompelen heb ik op 20km mijn training afgekapt. Het leek me niet slim om met die pijn door te lopen, maar wat baalde ik zeg! Had ik alsnog maar 20 gelopen. Ik voelde me gefrustreerd, teleurgesteld en het deed best wel zeer. Ik ben rustig naar huis gelopen en heb mijn trainer een email met update gestuurd, kijken wat hij zou zeggen. Daarna ijs op mijn knie gelegd, ingesmeerd en zo min mogelijk gedaan.

IMG_7887

Zondag

De Amsterdam Marathon, was waar ik vandaag te vinden was! Ik hoefde zelf (helaas) niet te lopen, maar ging wel vrienden aanmoedigen! En wat een sfeer! Samen met vriendin Irene ben ik van hot naar her gefietst om bij verschillende kilometer punten aan te moedigen (dat is best een uitdaging). We hebben heel wat gefietst en gelukkig ook heel wat mensen gezien. Het was hartstikke leuk om een keer te doen! Het begon ook al te kriebelen, over drie weken loop ik mijn eigen marathon!

Drie weken nog maar!!!

IMG_7882

Samenvatting van de week:
Totaal aantal kilometers: 30,2
Beste training: Eigenlijk gingen beide trainingen niet zo goed. Ik denk dat mijn lange duurloop van 20 kilometer deels wel goed ging en vertrouwen gaf, alleen eindigde het nogal slecht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s