Review: Garmin Forerunner 235

IMG_6320

Jullie hebben het vast meegekregen. Een paar weken geleden werd ik de trotse eigenaresse van een Garmin Forerunner 235. Ondertussen heb ik een groot aantal van de functies (maar waarschijnlijk nog lang niet allemaal) weleens uitgeprobeerd. En the question remains: Is the love still there?!

Mijn Garmin en ik zijn nu al een paar weken onafscheidelijk! Hij wordt alleen van mijn pols verwijderd als hij opgeladen moet worden, maar verder draag ik hem al-tijd. Wat kan ik zeggen? Ik hou er gewoon van om op de hoogte te blijven!
Je zou dus wel kunnen zeggen dat ik er erg blij mee ben, nog steeds! Maar daarmee maak ik mezelf er wel erg gemakkelijk vanaf toch? Laat ik er daarom maar even wat dieper op ingaan.

Looks

Omdat ik de Garmin dag in, dag uit zou dragen vond ik het belangrijk dat het horloge er goed uit zou zien. Ik was even bang dat het blauwe horlogebandje niet bij de meeste kleding zou passen, maar dat is absoluut niet het geval. Ook is hij niet té groot, maar je kunt alles er wel duidelijk op aflezen. Ik ben nog steeds verliefd op het design van m’n Forerunner!

Garmin Connect

Garmin Connect; de app waarmee je je horloge kan koppelen aan je telefoon of computer. Hij zet alles heel snel en gemakkelijk over op verschillende apparaten en daar kun je alles net wat uitgebreider op zien. Superhandig!

Functies: My favourites
De functies van de Forerunner 235 zijn echt eindeloos en ik heb ze zelf echt nog niet allemaal ontdekt.. Uiteraard zit er GPS en een hartslagmeter op, maar what else? Hier vertel ik wat over mijn favoriete, meest gebruikte functies:

  • De zelf ontworpen trainingen die je erin kan zetten. Een afstand, een tijd of een tempo, het kan allemaal. Mijn trainingen zijn soms net formules en die kan ik er helemaal inzetten. De Garmin vertelt me dan wanneer ik welk deel van mijn training in ga, of ik langzamer of sneller moet lopen en hoever ik nog moet!
  • Wat ik echt ontzettend chill vind bij een training is het aftellen wat de Garmin doet. Als je invoert dat je bijvoorbeeld 60min wilt gaan lopen, gaat hij aftellen tot je je uurtje vol hebt gemaakt. Voor mij werkt dat zo goed!
  • Hartslagzones maken me zo blij! Op mijn Fitbit kon ik dat niet en dat deze functie wel op mijn Garmin zit vind ik echt ideaal! Ik train namelijk op hartslag, dus is deze functie wel nodig. De zones kon ik zelf instellen en als mijn hartslag te hoog of te laag is (en ik dus uit de zone ga) trilt ie even. Easy as that!
  • Je kunt je statistieken bekijken. Ik zweer je, de Garmin houdt echt alles bij! Je records, vo2 max en je raceprognoses; alles kun je terugvinden! Ik hou wel van dat soort gegevens.
  • Alle resultaten van je trainingen kun je uitgebreid zien in de app. Je snelheid, hartslag en je kunt natuurlijk je resultaten met een mooie foto delen!
  • Er zijn nog allemaal leuke extra’s die je ermee kunt doen. Je kunt apps downloaden (via de Garmin Connect app op je laptop of telefoon) en die zijn er in allerlei thema’s. Ik heb er bijvoorbeeld een countdown opgezet, die nu als achtergrond ingesteld staat. Ook heb ik bijvoorbeeld een multisport app erop gezet, zodat de Garmin ook andere sporten kan tracken. (Wat hij dan precies trackt, dat weet ik niet precies)
    Ondertussen heb ik er ook mee gezwommen en ondanks dat ik dit eerst best wel spannend vond (draag nooit horloges in het water) ging dit erg goed! De eerste keer verwijderde mijn Garmin opeens een groot aantal stappen van mijn stappenteller, maar gelukkig gebeurde dit de tweede keer niet meer.

IMG_6469

Ben ik dan echt overal tevreden over? Eigenlijk wel, ik heb nog niets ontdekt wat niet goed werkte voor mij of waar ik niet happy mee ben. Ik vond het eerst een tegenvaller dat er niet automatisch een Multisport functie op zat, maar deze mis ik eigenlijk helemaal niet! Soms gebruik ik de gedownloade app hiervoor, maar ik focus me eigenlijk meer op hardlopen.

Zou ik je het horloge aanraden? Het antwoord daarop is dus een dikke vette JA!! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s