American Dream #10

IMG_5784

De eerste week van het ‘taperen’ is van start gegaan, hoe is dat bevallen? En hoe gaat het nu met mijn knie? Ik laat het je allemaal weten in deze nieuwe blog! Een van de laatste ter voorbereiding op de New York City Marathon!

Op het moment dat ik dit schrijf is het nog twee weken weg. Twee weken, dat is niks! Ik weet nog dat ik net begon met aftellen en het nog 150 zou duren. Het is zo onwerkelijk dat het nu bijna zover is! Maargoed, mijn afgelopen trainingsweek!
De trainer had gezegd dat ik rustig aan moest doen en moest stoppen zodra mijn knie pijn begon te doen. Niet echt een fijn voorteken.

Maandag

Vandaag mocht ik alleen maar wandelen. ‘Wandelen, dat is toch geen training?’ Dacht ik bij mezelf. Dat doe ik elke dag. Ik heb dan ook niet zoveel meer gedaan dan normaal.

Dinsdag

Geen training vandaag. Ik heb lekker rustig aan gedaan, want dat hoort ook in deze laatste periode! Ik moest wel naar de fysio, die heeft alles weer goed fijn geknepen.

Woensdag

IMG_7923

Vandaag heb ik wel weer getraind. Of nouja, getraind kon je het niet noemen. Het leek net of ik aan het trainen was voor mijn eerste 5km loopje. Ik moest 5 keer 3min lopen afwisselen met 6min wandelen. Het resultaat was dat ik echt niet in mijn ritme kon komen, doordat ik tussendoor steeds moest stoppen en wandelen. Meestal kom ik juist wat later in een lekker ritme. Nu dus niet.
Ook had ik redelijk last van mijn knie.

Donderdag

Weer lekker rustig aan gedaan en mijn rust gepakt. Behalve werken natuurlijk. Ik was best wel moe en had behoefte aan veel slaap.

Vrijdag

Ik had met vriendin Lotte afgesproken, die de zondag ervoor de Amsterdam marathon had gelopen (met een fantastische tijd overigens!). Zij liet mij een aantal trucjes zien met de foamroller (pijnlijk!!!), weerstandsoefeningen met een elastiek en goede rekoefeningen. Op deze manier kon ik mijn benen even goed onder handen nemen.
Het was een heel gezellig, maar redelijk pijnlijk uurtje!

Zaterdag

IMG_7964

Vandaag heb ik lekker niet getraind. Ik begon de dag met foamrollen en rekken, zodat ik mijn spieren weer soepel zou houden. Daarna ben ik gaan werken en heb ik de dag gezellig afgesloten door met teamgenootje Violet een hapje te gaan eten.

Zondag

IMG_7973

Vandaag mocht ik weer trainen, yes! Mijn knie voelde de laatste dagen weer goed aan, dus ik had er wel vertrouwen in. En ik hoopte dat deze training mij ook een beetje vertrouwen zou geven.
Het begin voelde heel goed, ik kon nog wel even zo door! Na ongeveer 4km begon ik mijn knie echter te voelen. En bij 7 merkte ik dat ik met mijn lichaam begon te compenseren. Ik besloot te stoppen, het deed zeer en dan mocht ik van de trainer Rob niet verder. Helaas moest ik toen nog wel een stuk naar huis wandelen, want hier had ik niet op gerekend. Ik baalde. En dat was een understatement.
Gelukkig was ik ’s middags gezellig in de stad met vriendin Sharona. Van haar en haar vriend Yuri kreeg ik een hoop inspiratie, steun en advies. Zo fijn!

Samenvatting van de week:
Aantal kilometers: 13,1 (ja, dramatisch weinig… Zelfs voor een periode van taperen.)
Beste training: Was er niet echt. Beide trainingen voelden niet goed. Helaas!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s