American Dream #11

img_5209-2.jpg

Een van mijn laatste trainingsweken! Over een weekje zit het er zelfs al op. Kan bijna niet geloven dat de tijd zo snel is gegaan en dat ik over twee dagen al op weg ben naar the Big Apple! De afgelopen week heb ik wel meer getraind, maar of het goed ging? Dat lees je hier!

Maandag

IMG_8023

Vandaag heb ik niet echt zelf getraind, maar aangemoedigd op de fiets. Teamgenoten Robert en Mari wilden een lange duurloop gaan doen in Den Bosch. Mari 20 en Robert 32. Ik bedacht dat het wel zo gezellig was om mee te gaan op de fiets, zo had ik ook nog een beetje beweging! Dus samen met Robert ging ik op roadtrip richting het mooie Noord Brabant.
De mannen hadden er een lekker tempo in zitten, dus ik viel niet bijna om op mijn fiets. Het was een lekker stuk en er werd lekker gekletst onderweg! Uiteindelijk ben ik het laatste stuk nog met Robert meegefietst, om hem de laatste kilometers door te slepen (al zag het er niet naar uit dat hij dit nodig had!)
Na de training stond ons nog een lekkere moorkop op te wachten bij Mari thuis. Dat is nog eens een goeie beloning na 32km (op de fiets, in mijn geval. Dat dan weer wel!)

IMG_7998

’s Avonds moest ik langs de fysio. Een andere dit keer. Die vertelde mij dat de spieren en pezen aan de buitenkant van mijn linker dijbeen flink overbelast waren. Mijn knie nijgt naar binnen met het lopen, waardoor dat deel van het been extra hard moet werken om ‘recht te trekken’. Hij zei dat in de huidige situatie (van toen) ik New York waarschijnlijk niet uit zou kunnen lopen omdat mijn knie te stijf zou worden en niet meer zou kunnen buigen. Ik schrok me he-le-maal rot. Gelukkig heeft hij me meteen flink onder handen genomen (blauwe plekken to the max)

Dinsdag

IMG_8041

Van de fysio moest ik vandaag proberen 5km te lopen, pijnvrij. Hij had er goeie hoop in dat dat zou lukken. Eerst zou ik moeten foamrollen en 20min warm fietsen. Dan zou het lopen goed moeten gaan. Maar helaas, de pijn kwam vrij snel opzetten en ik liep de vijf kilometer met mijn kiezen op elkaar uit.

Woensdag

IMG_8057

Weer fysio, na een lange dag werken. Wel fijn dat hij zo snel tijd voor me vrij maakt. Ondertussen had hij al contact gehad met Rob, mijn trainer, dus die samenwerking is ook fijn. Hij heeft m’n voeten ingetapet (ja, ik heb platvoeten, waardoor ik helemaal niet zo stabiel ben. Dit kan dus een oorzaak zijn van mijn naar binnen hangende knie).
Bij thuiskomst (om half 9) moest ik van hem nog 4km gaan lopen om te kijken of dit wel pijnvrij kon. En gelukkig! Dit ging redelijk goed. Ik voelde het wel, maar echt pijn deed het niet. Dat gaf vertrouwen!

Donderdag

IMG_8059

De opdracht van vandaag was 7km te lopen, wederom zonder pijn. Helaas begon ook nu de pijn rond 2km op te komen. Ik probeerde er niet aan te denken, maar toch ben je er zo op gefocust. De 7km gelukkig uitgelopen, maar met veel moeite.
Ook moest ik daarna nog 10km gaan fietsen, om mijn spieren een herstelprikkel te geven. Dit werden er uiteindelijk 15, maar dat voelde wel oké,

Vrijdag

Bezoekje aan de fysio (goh, dit is een veelgebruikte term in dit stuk) na mijn werk. Hij heeft mijn kuit helemaal losgemaakt en me geleerd hoe ik mijn eigen voet kan intapen. (of nouja, iemand anders dit kan laten doen) Hij gaf me als opdracht het aankomende weekend zoveel mogelijk kilometers te maken, maar zoveel mogelijk pijnvrij. Om eerlijk te zijn keek ik hier niet echt naar uit. Ik was al best wel moe en had helemaal niet veel zin om te gaan lopen, zeker omdat het steeds weer pijn ging doen. Maargoed, hij zal het weten!

Zaterdag

IMG_8101

Echt een enorm drukke dag vandaag! Werken, een verjaardag en meteen daarna zou ik gaan hardlopen met vriendinnetje Petra. Maar ‘meteen erna’ duurde wat langer. Foamrollen kost behoorlijk wat tijd! En daarna moesten mijn voeten nog ingetapet worden (gelukkig was Petra daar heel erg goed in, met hulp van het instructiefilmpje dat mijn fysio had gemaakt). Ook wilde ik proberen met een ondersteunende knieband te lopen, om te oefenen voor New York. Niks nieuws proberen he…
Eindelijk konden we op pad. We zouden voor 10km gaan en als het niet ging zou ik uitstappen. Ik mocht doorlopen bij een beetje pijn. 1 tot 4 op de schaal van 10 betekende dat ik door mocht. Het voelde lekker, we kletsten tussendoor en de kilometers tikten lekker door. Ik begon wel iets te voelen. Een beetje in mijn scheenbeen, maar het viel reuze mee!
Ik wilde uiteindelijk nog doorlopen tot de 12km, dus ik ging ervoor! Petra wandelde ondertussen even wat uit. Ik liep tot de 12,5 en daarna liepen we samen nog een stukje naar huis, waarna we verdient op de bank konden ploffen. Het voelde echt zo goed dat ik weer wat kilometers kon maken! Geeft, ondanks dat ik wel wat pijn had, zoveel vertrouwen!

Zondag

Geen training vandaag, maar wel een drukke dag! Werken en even langs oma. Wel lekker hoor, een dagje even niet trainen. Maar morgen staat er wel een op de planning!

Samenvatting van de week:
Totaal aantal kilometers: 28,5 gelopen en 32 gefietst!
Beste training: Maandag en zaterdag! Maandag gezellig genieten met Mari en Robert. Hen supporter en voorzien van drinken en gels (met alcohol) op de fiets. En zaterdag met Petra gelopen. Ook heel gezellig en eindelijk met wat minder pijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s