Running update: Hoe staat het met mijn doelen?

i-wXScMFp-X2

Een tijdje terug kon je lezen over de doelen die ik mijzelf had gesteld. Ik kijk daar alvast even op terug. Heb ik ze ondertussen gehaald? Niet allemaal natuurlijk, de grootste uitdaging moet dit weekend nog komen. Maar hoe is het tot nu toe gegaan?

Een hoop is er gebeurd sinds 31 augustus, de dag waarop ik mijn blog schreef over de doelen die ik had staan. Daarom wilde ik eens terugkijken op de doelen die ik toen stelde en of ik ze tot nu toe allemaal had gehaald. Want daar ga je natuurlijk voor. Je formuleert geen doel voor jezelf om vervolgens achterover te gaan zitten en te zien wat er gebeurt!
Ik heb keihard getraind de afgelopen tijd om mezelf te verbeteren en volgens mij is dat zeker gelukt. Met een kleine terugslag in mijn marathontraining, maar daarvan moeten we nog gaan zien hoeveel effect het gaat hebben. De marathon moet ik immers nog lopen. Maar mijn doelen tot nu toe…

Dam tot Damloop

IMG_6533 2

De Damloop had ik vorig jaar, in 2016 ook gelopen en dat was verschrikkelijk! 2:03:08 deed ik er toen over, wat een tijd zeg! Dit jaar was mijn doel om onder de 1u40 te lopen. Dat leek me wel haalbaar voor mezelf als ik er goed voor trainde, En natuurlijk zou ik dat doen, want ik was bezig met mijn marathonschema!
En dat doel heb ik dus met vlag en wimpel behaald! 1:29:54 is voor mij echt een fantastische tijd! En een stuk sneller dan dat ik verwacht/gehoopt had te lopen. Daar ben ik dus heel erg tevreden mee.
De Damloop kan ik dus in ieder geval afstrepen van mijn doelenlijstje!

Singelloop Breda

IMG_7543

Tijdens de Singelloop Breda had ik als voornaamste doel mijn tijd op mijn eerste halve marathon, in Berlijn, te verbeteren. 2:29:37 stond er toen op de teller. Ik verwachtte dit doel wel te halen. De vraag was alleen met hoeveel marge. Hoeveel zou ik van mijn tijd af kunnen lopen?
Uiteindelijk deed ik over de halve marathon in Breda 2:07:44. Ook echt een heel stuk beter dan ik verwacht had! Ondanks dat ik er geen goed gevoel bij had, het zwaar vond en me niet zo lekker voelde, had ik het toch maar mooi gedaan! En was ik ook echt wel een beetje trots op mezelf.

Halve Marathon van Amsterdam

IMG_7709

Deze heb ik uiteindelijk niet gelopen, omdat het toch niet in mijn schema paste. Wel liep ik de week ervoor de halve marathon in Eindhoven. Dit was, helaas, ook de wedstrijd waarin mijn knieblessure op kwam zetten. Maargoed, dit had evengoed tijdens een andere duurloop kunnen gebeuren.
Het doel wat ik (en mijn trainer), mezelf had gesteld was dat ik het als een rustige duurloop zou lopen. Ik zou gaan voor een tijd van 2u15 en goed oefenen met de drinkposten (met rietje) en mijn eigen tempo aanhouden in de menigte.
Dit is uiteindelijk ongeveer gelukt. Ik heb iets sneller gelopen dan verwacht, maar het liep zo goed en fijn! Behalve dan dat ik last begon te krijgen van mijn kuit en knie. Verder was het een hele fijne duurloop!

Als ik dus terugkijk op de doelen die ik mezelf heb gesteld, heb ik ze allemaal met vlag en wimpel gehaald! Ik heb veel van mijn tijden afgelopen en ben daar ook echt heel tevreden over!
Het is op dit moment goed voor mij om even terug te kijken op wat ik heb bereikt, dat geeft me ook net dat zetje om mijn doel in New York te bereiken: De finishlijn!
Hopelijk kan ik dat doel na het weekend ook van mijn lijstje strepen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s