NYC after the marathon

image

En daar was het; de finish. De marathon is gelopen, ik had mijn medaille in ontvangst genomen! Maar daarmee was ons avontuur in New York City nog niet voorbij. We hadden nog even in deze geweldige stad. Benieuwd wat er verder nog op het programma stond? Read on!

Waar heb je nou behoefte aan na het lopen van een marathon? Een belangrijk dingetje is natuurlijk rust. We gingen dan ook naar het hotel terug om een klein beetje uit te rusten. Ook was douchen wel fijn, want fris ben je ook niet meer!
Nadat we allemaal een beetje opgeknapt waren gingen we op weg naar het marathondiner. ETEN!! Ik kan je vertellen, dat gaat er ook wel in na 42,195km! We liepen naar de locatie (ja, dat kon nog. En het was ook niet zo heel ver weg) onder het Empire State Building. Die gedachte alleen al: HOE COOL!

Hier stond een klein buffetje voor ons klaar waar we van konden genieten, terwijl we ondertussen bij konden kletsen over hoe het was gegaan. Ook de redactie van Runnersworld was aanwezig, hartstikke gezellig dus! We kregen nog een hele mooie speech van Loes, die ons begeleid had vanuit Vifit. Dat was wel een heel moment op zo’n mooie dag.

IMG_8585

Tijdens de marathonvoorbereiding, moet je nou eenmaal weleens wat laten. Alcohol bijvoorbeeld. Vanavond besloten we voor een wijntje te gaan, mag wel na zo’n prestatie toch? En toen was het tijd voor het toetjesbuffet. ‘Toetjes?!?’ Dachten wij. En vol enthousiasme baanden we ons een weg naar de tafel, waar koekjes en mini brownies lagen… Niet echt wat je zou verwachten.. Wel lekker natuurlijk!

Nadat de buikjes gevuld waren was het tijd voor een feestje. Een Rooftop party op 23 verdiepingen hoogte, met een adembenemend (en dan overdrijf ik niet) uitzicht over de stad. Deze party was geregeld door Tui, met allemaal Nederlandse lopers.
Leuke sfeer, je kon lekker dansen. En het viel me op dat sommige onder ons nog wel heel erg soepel waren voor hardlopers die net een marathon hebben gelopen! Misschien toch niet goed hun best gedaan?!
Dat was een mooi einde van een fantastische dag!

Maandag

i-7Z4gRPW-X2

Laatste dagje in the Big Apple! Of nouja, niet eens een hele dag. In de middag zouden we alweer richting het vliegveld gaan. Lydia en ik stonden vroeg op om de New York Times te kopen bij een kiosk om de hoek, want daar zouden de namen van de marathonlopers instaan. Helaas stonden we er zelf beiden niet in, aangezien de lijst maar tot de 4u59 ging. Bummer!
Na het ontbijt was het weer tijd om foto’s te maken met fotograaf Andy. Dit keer met medailles! Grappig ook, als je daar op straat loopt, hoeveel mensen je aanspreken vanwege de medaille om je nek. En hoeveel respect en bewondering de meeste mensen hebben voor de prestatie die je hebt geleverd. Die Amerikanen leven echt mee en dat is superleuk!
Na de shoot gingen Robert, Chris, Violet, haar vriend Mark, Lydia en ik onze medaille laten graveren in Central Park. We schrokken ons echter rot toen we de rij daar zagen! Was dat echt voor het graveren?! Blijkbaar duurde het twee uur!!

IMG_8671

Dat vonden we een beetje zonde van onze tijd en we gingen allemaal onze eigen weg, Ik besloot te gaan lunchen met vriendin Petra en haar vriend Bjorn, die mij ook hadden aangemoedigd tijdens de marathon. Supergezellig aan de sapjes! Voor ik het wist was het helaas al tijd om terug te gaan naar het hotel, omdat de bus naar het vliegveld NIET zou wachten!

Een paar uur later zeiden we gedag tegen New York. De vlucht naar huis was rustig, maar ook vervelend. We vlogen ’s nachts en slapen kon ik totaal niet. Toen we om 7uur ’s ochtends weer op Schiphol stonden was de jetlag dan ook onvermijdelijk.

En daar, op Schiphol was het dan echt tijd om gedag te zeggen. Na een fantastische tijd in New York City. Een stad die ik eigenlijk onverwachts geweldig vond! Ik heb enorm genoten van de stad, de marathon en de mensen om me heen, die natuurlijk een grote bijdrage hebben geleverd. Het was een geweldige tijd, waar ik nu nog kriebels van krijg als ik eraan terugdenk en ook aan terug zal blijven denken met een grote lach op mijn gezicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s