What’s next 2.0

IMG_4527
Afgelopen weekend ‘kwam ik clean’ met mijn achter de schermen verhaal. Poeh, wat een reacties heeft dat opgeleverd! Echt, ik ben er nog steeds een beetje door overdonderd. Maar nu moet ik toch echt de volgende stap gaan zetten, want what’s next? Mijn doelen heb ik al opgeschreven, maar hoe ben ik van plan die te gaan behalen? Ik heb er eens goed over nagedacht en vertel het jullie hier!

Maandagochtend ben ik weer begonnen. Hernieuwde energie, een doel voor ogen. Eigenlijk had ik er ook wel weer zin in! Zeker na al jullie positieve lieve reacties, die gaven wel een boost!
Zondagavond ging ik nog uit eten met familie naar een pizzaria, daar heb ik nog even flink genoten! (Laatste avondmaal) en maandag weer gas erop! Zoals je van de week kon lezen; die 9 kilo moet er weer vanaf. Er zijn een paar dingen waar ik mij op ga focussen de komende tijd.

Foodies
Misschien wel (of eigenlijk zeker weten) het belangrijkste om aandacht aan te besteden als je wat kilo’s kwijt wilt. Je kan nog zoveel sporten, maar als je voeding niet op orde is zul je geen resultaten gaan merken. Helaas, het moet toch echt op de schop!
Ik heb een tijd Personal Body Plan gedaan en dat werkte voor mij prima. Ik kreeg calorieën en voedingswaarden waar ik me aan moest houden en de rest kon ik zelf invullen (leer je ook nog eens wat van!). Wil je dit doen, is het wel een vereiste dat je je voeding gaat tracken. Kortom: Alles afwegen en invoeren.

pindakaas.jpg
Ik doe dat dus en nee, ik word er niet gek van. Ik hou wel van de controle! En serieus.. Er gaat een wereld voor je open. Er is mij weleens een beetje cynisch gevraagd of ik nou ‘echt mijn broodbeleg aan het afwegen was?’ En ja, dat was ik inderdaad aan het doen! Hoef je echt niet je hele leven te doen, maar het geeft veel inzicht! Je kan er best van schrikken hoeveel er in dat extra beetje pindakaas op je brood zit! Het zorgt voor bewustwording en dat is soms even nodig.

Dus… voeding tracken, daar ben ik nu weer mee bezig! En natuurlijk is die energie behoefte voor iedereen anders. Ik heb ten tijde van PBP mijn voedingswaarden gekregen en daar probeer ik me nu weer aan te houden. Op trainingsdagen eet ik dan ook wat meer dan op dagen dat ik de sportschool oversla (meer energie nodig!)

Work it!
En natuurlijk… Kan voor mij het sporten echt niet ontbreken. Niet alleen voor de verbranding, want dat is niet het belangrijkste. Ik vind het gewoon ontzettend fijn om te doen!
Tijdens mijn marathontraining (en daarvoor eigenlijk ook al) liep ik 3x per week hard, op maandag, woensdag en zaterdag (of zondag). Dit ga ik de komende tijd proberen vast te houden, ik houd van regelmaat. Nu ik nog niet zoveel kan lopen vanwege mijn blessure, doe ik wat extra cardio in de sportschool om mijn conditie te behouden. Fietsen of de crosstrainer bijvoorbeeld.

IMG_3397

Naast het hardlopen heb ik nog wel een andere liefde; krachttraining! De afgelopen tijd heb ik dat veel minder gedaan, maar dat wil ik nu weer op gaan pakken (zoals ik in mijn vorige blog al schreef heeft het ook echt een meerwaarde voor het hardlopen). Krachttraining staat minimaal 2x per week op het programma. Mocht het vaker lukken/ik er zin in hebben dan is dat mooi meegenomen!
Niet alleen vind ik het heel erg leuk om te doen, ook is het op de sportschool vaak supergezellig! Dat heb ik de afgelopen periode wel gemist, dus ik ben er vast weer vaker te vinden de komende tijd!

Dus even een korte samenvatting: Hoe ga ik die doelen de komende tijd behalen…
Letten op wat ik allemaal in mijn mondje stop (klinkt heel gemakkelijk, is het niet!) door middel van tracken, 3x per week hardlopen (of cardio) en 2x krachttraining.
Dat klinkt als heel veel… En klopt, dat is het ook. Maar als je sporten ECHT leuk vind, is het niet erg hier tijd voor vrij te maken! Plus; om iets te bereiken moet je er soms je prioriteit van maken en er dingen voor doen en laten. Dus, dat!

Ik zit eraan te denken jullie een kijkje laten nemen in mijn voeding en training, zouden jullie dat interessant/leuk vinden? En hoe? Let me know!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s