Eetdagboek #1

IMG_8671

Dat voeding natuurlijk een hele belangrijke factor is als je wat kilo’s wil kwijtraken is well known! Maar wist je ook dat goede voeding je resultaten tijdens het sporten flink kan verbeteren, je herstel kan bevorderen en je energieker kan doen voelen? Het is zo belangrijk, maar ook zo moeilijk! Ik geef jullie vanaf nu iedere week een kijkje in mijn voedingspatroon, zo kan ik het zelf ook mooi in de gaten houden! Hier dus Eetdagboek #1.

Je zal er vast wel bekend mee zijn; de foodbaby die zich weer eens in je buik genesteld heeft als je (veel) teveel hebt gegeten. Goede, voedzame voeding daarentegen kan je zoveel beter laten voelen. Waarom is het dan toch zo moeilijk dat aan te houden? Ik ben daar nu natuurlijk weer volop mee bezig en geef jullie hierbij een kijkje in mijn schema.

Ik eet per dag ongeveer 1600 calorieën. Dit staat overigens niet helemaal vast. Op dagen dat ik sport eet ik wat meer en als ik echt honger heb pak ik soms ook nog een extra snack. Eerst probeer ik wel te bedenken of ik nou echt honger heb of dat er een andere reden achter dit gevoel zit (verveling bijvoorbeeld). Ik blijf er trouwens bij dat dit voor iedereen verschillend is he. Personal Body Plan had deze voedingswaarden voor mij berekend, daarom hou ik ze nu ook aan.
Maargoed, wat heb ik de afgelopen week nou op zo’n dag gegeten? Ik heb gekozen om de dinsdag met jullie te delen. Ik was aan het werk en had al mijn eten netjes geprept en meegenomen. Ik waarschuw jullie alvast, ik ben niet zo goed in foto’s maken van eten. Soms heb ik al een paar happen genomen voor ik me herinner dat ik er nog een foto van zou maken! Maargoed, Here we go!

Ontbijt

IMG_5631

Havermout (40gram), whey eiwitpoeder chocolade (10 gram), scheutje kaneel en blauwe bessen (100 gram). Ik maak het dus aan met gekookt water.
Mijn ontbijt is echt elke dag hetzelfde. Saai? Nee echt niet! Ik hou van mijn ontbijtje. Havermout all day, every day! De blauwe bessen haal ik nu uit de diepvries trouwens. De avond ervoor even in de koelkast leggen en voilà! De dag erna kun je ze zo in je ontbijt mikken en het is nog goedkoper ook!

Tussendoor

img_7758.jpg

Een eiwit reepje! Lekker makkelijk om mee te nemen (ik eet hem op weg naar mijn werk) en ook nog eens voedzaam!

Lunch

img_8907.jpg

Broccoli (ongeveer 170gram) en kabeljauw (ook uit de diepvries! 200 gram) Ik had echt weer even nieuwe inspiratie nodig voor lunch en een vriend van de sportschool kwam aanzetten met vis. En het is lekker! Oké, je collega’s kunnen wat gaan zeuren omdat het stinkt. Maar boeiend; het smaakt goed en het is heel laag in calorieën (kun je er meer van eten, joepie!). En broccoli ben ik sowieso dol op. Even opwarmen en klaar!

Tussendoor

Een stukje zwarte bonen brownie (die was dus al half op) en een bakje fruit! Zwarte bonen brownie? Klinkt vies he… Is het dus niet!

Avondeten

img_8917.jpg

Ik realiseer me dus echt wel dat dit de minst mooie food-foto ooit gemaakt is, maar ik had honger dus wilde snel eten! Het is in ieder geval bloemkool (240 gram. Ik zit in ieder geval aan mijn groenten vandaag!), pangasiusfilet (+/- 170 gram), ovenfrietjes uit de airfryer (my god ik hou van ovenfrietjes. 100 gram) en geraspte kaas (15 gram). Je ziet het, ik weeg echt alles af!

Avondsnack

IMG_5653

Vanavond ging ik eerst trainen (en poeh, wat een training was dat! Mocht blij zijn als ik de dag erna nog kon lopen) en daarna nam ik nog een avondsnack. 200 gram skyr met ananas (op eigen sap, ongeveer 150 gram). En omdat ik nog wat over had vandaag en echt keihard had gesport, nam ik daar nog een speculaasje bij! 😀

Zoals je ziet… Kun je op zo’n dag echt nog heel wat eten! En lekker ook, al zeg ik het zelf. Ik neem trouwens ook nog elke dag wat supplementen.  Het lijkt net of ik een hele apotheekvoorraad naar binnen werk. Een pil multivitamine, 1 visolie en 4 (!!! Moest van de fysio) pillen magnesium. Oh en ook nog een scoopje BCAA (voor spierbehoud) gemixt door m’n water iedere ochtend en nog een keer extra tijdens de training.

Zo zie je een beetje hoe mijn dag er zo uit ziet! Vinden jullie het wat als ik vaker dit soort dingen laat zien (met wat betere foto’s wellicht)? Laat maar weten! En… als je tips of lekkere ideeën hebt, die zijn altijd meer dan welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s