Back in shape #2

i-4nzFTjG-X2

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

Ik vrees dat ik af en toe deze week een extra schop nodig had! Het was een best intense week, waarvan een deel van de week echt heel erg goed ging… En een ander deel een stuk minder! Hoe dit kwam? Ik zal het vertellen..

Maandag

6DC4499D-4288-45BF-8F51-2F69F2A974D4

Vandaag moest ik pas in de avond werken in het Anne Frank Huis, dus ik besloot ’s ochtends lekker een stukje te gaan hardlopen. Gewoon, om te kijken hoever ik zou kunnen komen. Zonder hartslag of tempo, gewoon relaxt. En op zich ging het prima! Pas na 4km begon ik een beetje last van mijn knie te krijgen en toen ben ik ook braaf gestopt. Al met al een prima rondje. Ook voeding ging helemaal prima die dag!

Dinsdag

DB86BCF8-32E1-4849-874F-6D6E277AEC83

Hele dag werken, dat betekend dus dat je in de avond moet gaan sporten. Dat deed ik dan ook en als je er eenmaal bent, komt die energie wel weer terug! Het was een fijne training in de sportschool; Legday welteverstaan. Jeetje dat was pittig! Aangezien ik dus best veel spierkracht ben kwijt geraakt, viel het me behoorlijk zwaar. Maar het was ook wel weer echt heel erg lekker!
Ook voeding was vandaag on point!

Woensdag

1A999FE9-CECF-4AB4-9540-3F7EBC529D7D

In de ochtend ging ik mijn vetpercentage (en spier) laten meten, dat was geen goed begin van de dag. Daarna heb ik echter nog zo’n 7km op de loopband gerend… Met iedere 10 minuten een korte wandelpauze van een minuut, zodat ik mn knie een beetje rust kon geven. Maar het voelde goed!
’s Avonds ging ik met mama naar de Ikea en hebben we daar ook gezellig gegeten. Maar dat hoeft niet moeilijk te zijn!

Donderdag

81E87A82-AB6D-4AB7-BB90-75A6B7DE1866

Na het wakker worden meteen de sportschool induiken: heerlijk! Ik had echter zo verschrikkelijk veel spierpijn! Serieus, normaal op de wc gaan zitten was moeilijk, maar opstaan was haast niet te doen! Wat een drama. Daarbij trainde ik die dag ook bovenlichaam, dus kon ik daar ook vrijwel niets meer mee. Iets uit een kastje pakken en mijn arm omhoog doen: AU.
Later op de middag had ik met vriendinnetje Petra afgesproken in Amsterdam, want we gingen naar de Stox Fitmas borrel. Daar kwamen we nog meer mensen tegen en dat was echt supergezellig! En ook nog eens interessant; wat wil je nog meer?
Op de terugweg hoorde ik dat Petra en ik ingeloot waren voor de marathon van Berlijn! Superleuk natuurlijk… Toen ik thuis kwam wilde ik dat even met mezelf vieren en heb ik onder andere mijn Tony Chocolonely chocoladeletter opgegeten.. Oeps…..

Vrijdag

D7385EF4-910A-42AB-8505-984343A376AB

Eerste werkdag bij mijn nieuwe baan! Spannend en vermoeiend, zoveel nieuwe indrukken. Maar het was wel heel erg leuk. Na werk wilde ik nog een rondje gaan hardlopen, maar dat ging helaas niet meer. Mijn broertje was namelijk jarig geweest en we gingen uit eten, bij La Cubanita.
Dat vond ik echt verschrikkelijk moeilijk en ging helaas ook niet helemaal goed. Het is makkelijker voor mij als ik gewoon een gerecht kan kiezen, in plaats van all you can eat. Dan eet ik dus snel veel te veel. Net zoals nu. Helaas..

Zaterdag

Weer een werkdag die over het algemeen heel erg goed verliep! Ik had netjes mijn geprepte foodies mee en daar had ik niet eens zoveel trek in. Komt vast ook door de all you can eat van de avond ervoor!
’s Avonds zou ik bij een vriend van me eten. Lekker, pasta met tonijn, dat ging er wel in! Een wijntje erbij kon voor die keer ook wel. Helaas vonden we dat we daarna ook nog wel wat snackjes konden eten en inhouden is dan echt heel erg lastig…

Zondag

7D19C33B-54B2-48A6-A852-BB867E340B4E

Ik was bij die vriend blijven slapen, dus ik ontbeet ook niet thuis. En hij had Nutella…. Nutella! Dat eet ik echt alleen op vakantie (en deze zondagochtend dus bij hem thuis), samen met een klein stukje banketstaaf. Omg, nu moest ik wel echt gaan hardlopen in de middag!
Heb ik overigens ook gedaan. ik kan je vertellen; ik had ECHT GEEN zin! Maar mijn ouders waren me ook een beetje aan het pushen en op de valreep ging ik toch. Aan het begin liep ik niet lekker, maar het ging steeds beter! Uiteindelijk liep ik maar 5km, maar wel eindelijk weer wat sneller en pijnvrij! Ik denk dat ik aankomende week weer wat ga uitbouwen… Eens kijken hoe dat gaat!
’s Avonds ging ik uit eten met een vriendinnetje en het bleek dat we allebei een nieuwe baan hadden. Ook hadden we elkaar al een tijd niet meer gezien, dus daar werd even flink van genoten!

Happy?

Trainingen: 5 (2x kracht, 3x lopen)
Aantal kilometers: 16

Zeker wel met de eerste paar dagen van de week! Dat ging echt supergoed, zowel sporten als voeding. Dat soort dagen geven enorm veel vertrouwen en gaan vrijwel vanzelf. De laatste dagen van de week gingen helaas niet zo vlekkeloos.
Zo zie ik dus weer… Een paar dagen gaat het heel erg goed en heel erg gemakkelijk.. En dat kan dus zo omslaan en dan zie je het even helemaal niet meer zitten. Het gaat zeker met ups & downs! En blijft een proces.

Ik kijk wel erg uit naar volgende week. Even geen etentjes buiten de deur, gewoon een normale, regelmatige week. Dat lijkt me wel weer even fijn om de focus er weer op te krijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s