Back in shape #3

IMG_5645

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

Wat een week weer! Eerste echte weekje bij m’n nieuwe baan, ook nog werken bij m’n oude baan, Sinterklaas… Niet bepaald rustig! Maar ook in een wat drukkere, heftige week kun je zo goed mogelijk je best doen, toch? Zeker aangezien de week ervoor totaal niet vlekkeloos verliep. Ik neem je mee in mijn week!

Maandag

De nieuwe werkweek begon en ik was benieuwd! Het was een behoorlijk drukke dag, maar wel leuk. Na werk dook ik meteen de sportschool in en daar heb ik echt een flink uurtje hard getraind. Ik had legday en ik volgde mijn schema netjes op. Spierpijn was on the way!

Dinsdag

FE0647F0-FB68-407E-8DA3-CA59AA032C02

Sint kwam vandaag aan op school en dat is voor leerkrachten bepaald geen feestje. Klinkt raar he? Maar het is een heftige, drukke dag. Ongestructureerd, de kinderen zijn nerveus en verschrikkelijk hyper. Ik was echt de hele dag bezig met brandjes blussen, ruzies oplossen en vechtende kinderen uit elkaar halen. Not much fun!
Toen ik thuis kwam moest ik dan ook echt een stukje hardlopen. Eigenlijk had ik geen tijd, maar ik wist dat ik het echt even nodig had. Mijn hoofd moest even leeg na zo’n dag. Ik liep een lekker stukje van 5km! Felt good!
Daarna gingen we gourmetten. Lekker natuurlijk, maar ik vind het echt hell. Als ik eenmaal ga eten kan ik dus niet meer stoppen, zo moeilijk vind ik dat. Helaas gebeurde dat ook die Sinterklaasavond. Veel teveel gegeten. Balen natuurlijk.

Woensdag

De dag na Sinterklaas hadden we studiedag op werk en wij, als onderwijsassistenten, moesten alles kerst-klaar maken en veel opruimen. Je bent dus de hele dag bezig met schuiven, tillen en heen en weer hobbelen. Maar op zich een prima dag! Behalve een speculaasje ging het eten dan ook prima!
Ook wat eerder klaar van werk, dus ik kon nog even rustig trainen. Ik ging voor een opperbody workout; rug, borst en een klein beetje armen. Het was echt een zware training, er kwam niet zoveel uit en alles koste me zoveel moeite! Maar ik heb het gedaan…

Donderdag

D0E71F1B-217B-4AB2-B5AB-19AC11037E85.jpeg

Ik vreesde voor weer zo’n vechtende-kinderen-dagje op school, maar dat viel hartstikke mee. Ik had het zo naar mijn zin en werd er zo blij van! Uiteraard had ik mijn prep bakjes mee naar werk, dus mijn eten was mooi on point.
Na werk wilde ik een interval training gaan doen, en dat doe ik meestal op de loopband in de gym. Dus hop daar ging ik. Ik pakte een interval training uit de beginfase van mijn marathonschema en startte de loopband. Helaas bleek tijdens de eerste interval dat dit niet zo’n goed idee was. Het voelde toch niet helemaal lekker, dus in plaats van 40min interval liep ik 30min constant pace. Misschien niet wat ik voor ogen had, maar wel even beter zo. Soms moet je daar ook aan toegeven toch?

Vrijdag

173B1E99-2B0E-4C6A-BA15-C31C532EE34D

Vandaag had ik een vrije dag en had ik een afspraak om mijn tattoo te laten zetten. Whoe wat was dat spannend zeg! Ik was best wel een beetje bang dat het pijn zou doen.. En dat ik het helemaal niet mooi zou vinden en het er dan de rest van mijn leven zou zitten.
Pijn deed het uiteindelijk wel, vooral in het midden van mijn pols, maar het was het waard. Ik ben er echt enorm blij mee! Ik vind hem subtiel en hij staat voor een mooie, betekenisvolle ervaring in mijn leven waar ik veel en veel sterker door ben geworden. Hier wil ik wel de rest van mijn leven aan herinnerd worden!
De rest van de dag heb ik een baksel gemaakt, ben ik met moeders naar het tuincentrum geweest en dook ik, uiteraard, de sportschool nog even in. Weer voor een stevige legday. Maar het ging lekker! De gewichten konden weer wat omhoog. Happy me!

Zaterdag

FC03172C-89A6-4E77-868F-5C4012623088

Er stond een hardlooprondje op de planning! Ik rolde op tijd mijn bedje uit om te ontbijten, zodat ik weg kon zodra het stopte met regenen. En dat was gelukt!
Toen ik wegging had ik het koud, maar dat veranderde al snel. Ik liep in het zonnetje en de regen liet het gelukkig afweten. Vandaag ging ik 10km lopen, had ik van tevoren besloten. De eerste 10 sinds de marathon. En dat is gelukt! Wel een paar keer gestopt om even te rekken, maar hij was in the pocket en dat gaf een goed gevoel! En nog in een best goeie pace ook. Tevreden wandelde ik naar huis (toen kreeg ik het overigens wel koud!)
In de middag had ik de boekpresentatie van mijn vader, die een boek heeft geschreven wat dus werd gepresenteerd (wat de naam al zegt!). Het was echt heel erg leuk en ik was zo trots! Op mezelf wat minder helaas, want tijdens het kletsen met andere bezoekers heb ik toch wat van de mini loempia’s gegeten. Bummer!
Ik sloot de dag af met Petra, met een grote kop (of nouja, bijna emmer) broccoli – courgette soep, dekentjes en Netflix. Heerlijk! Eenmaal thuis kreeg ik ontzettende last van cravings, maar ben ik na een paar chipjes mijn bed ingedoken met een mandarijntje. Alsnog wel goed opgelost, al zeg ik het zelf!

Zondag

Na een dag of 6 sporten vond ik het weleens tijd voor een rustdagje. Ik moest wel werken, voor de laatste keer bij de Run2Day. Mar een training werd er op deze zondag niet gedaan.
Voeding ging vandaag best wel netjes. Wat kleine dingetjes die beter konden, maar you can’t have it all right?!

Een gedachte over “Back in shape #3

  1. Wat schrijf je prettig Dagmar. Een echt kind van je vader. Fantastisch dat je een leuke (wel drukke) baan hebt en je lichaam die 10 kilometer weer aan kon/kan. Je bent een kanjer en als tante ben ik op alle fronten super trots op je

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s