Eetdagboek #2

D7385EF4-910A-42AB-8505-984343A376AB

Dat voeding natuurlijk een hele belangrijke factor is als je wat kilo’s wil kwijtraken is well known! Maar wist je ook dat goede voeding je resultaten tijdens het sporten flink kan verbeteren, je herstel kan bevorderen en je energieker kan doen voelen? Het is zo belangrijk, maar ook zo moeilijk! Ik geef jullie vanaf nu iedere week een kijkje in mijn voedingspatroon, zo kan ik het zelf ook mooi in de gaten houden! Hier dus Eetdagboek

Het werd weer eens tijd voor een nieuw eetdagboekje. Een week heb ik overgeslagen, gewoonweg doordat ikhet vergeten was. Maar I’m back on it! Ondanks dat ik mijn eten altijd invoer in de app, is het voor mij ook handig om het zo eens onder elkaar te zien staan. Zie ik zelf ook in een oogopslag wat er goed aan is en wat er misschien nog beter kan! Dit eetdagboekje is van dinsdag 12 december, een dag die onregelmatig was en waarin wat onverwachte situaties zich voordeden. Het was dus improviseren, maar ook dat kan gewoon goed gaan!

Ontbijt

IMG_5631

Mijn standaard havermout ontbijtje. Lekker warm in deze tijd van het jaar en een goede start van de dag! 40 gram havermout, 10 gram whey eiwitten (ik gebruik chocoladesmaak), 2 gram kaneel en 80 gram blauwe bessen.
Na mijn ontbijtje (misschien iets te vroeg erna) besloot ik toch een stukje te gaan hardlopen. Dit werd uiteindelijk 5km. Het stond niet op het programma vandaag, maar was fijn!

Tussendoor

IMG_7758

Ik moest onverwachts en snel weg, dus at onderweg snel een reepje. Zo kon ik ook een beetje herstellen van mijn hardlooprondje.

Lunch

img_9236.jpg

Mijn food foto’s zijn nog steeds niet mooi opgemaakt, maar in dit geval vergat ik hem in ieder geval niet te maken! 100 gram broccoli, een bio spinazieburger (die blijken dus echt su-per lekker te zijn!) en 50 gram appelmoes. Jammie lunch.
Ik at ook nog snel 4 poffertjes voor ik wegging. Waarom? Ik had er even trek in. Extra carbs, dus energie he!

Pre-workout

carrotcake

Voordat ik op weg ging naar de sportschool voor een intensieve benen training (of zijn die altijd intensief?) at ik nog een stukje carrotcake van Fitwithmarit. Lekker hoor, tussendoor! Die foto is trouwens ook van haar. Mijn cake zag er helaas niet zo mooi uit en ik had de topping er ook niet opzitten. Maar dan nog is ie lekker hoor!

Post-workout

IMG_9238

Na mijn training ging ik boodschapjes doen in de Albert Heijn en ik had honger! Misschien niet het beste tijdstip om boodschappen te doen, maar het ligt zo lekker op de route. Het bitterballetje dat mij in de winkel werd aangeboden kon ik dan ook niet weerstaan. Maar hee, eiwitjes he!
Toen ik thuiskwam at ik een kopje courgettesoep met stukjes gerookte zalm er doorheen. Ik kan je vertellen: Dat is genieten!

Avondeten

img_9239.jpg

Aan het einde van de middag had ik een behoorlijk baakmoment. For no reason. Maar opeens had ik zoveel trek in die zak witte chocolade kruidnootjes die ik nog heb liggen! Cravings to the max! Maar de zak is nog dicht en niet voor nu… Ik mocht echt niet. Daarom ging ik snel koken! Mijn avondeten bestond uit spinazie a la crème (200 gram) en een vega burger van de Albert Heijn die ik juist die middag had gescoord. Een beetje appelmoes kon niet ontbreken.

Avondsnack

IMG_5653

Mijn gebruikelijke avondsnack (meestal, want soms heb ik er geen zin in) was weer de Skyr yoghurt (200 gram) met ananas (110 gram). Altijd wel lekker om nog iets te eten voor het slapengaan!

 

Op zich ben ik wel tevreden over mijn voeding op deze dag! Ik zit op zo’n 1700 calorieën, wat eigenlijk nog best weinig is aangezien ik twee keer heb gesport (hardlopen en krachttraining). Ook heb ik netjes al mijn supplementen genomen (magnesium, multivitamine en BCAA) dus ook dat is top!
Aan het einde van de dag was ik wel moe, maar op een goede manier. Ik had een hoop gedaan! Het was een goede dag 🙂

Mocht je het receptje van de courgettesoep willen proberen? Laat het me even weten! Het is echt een enorme aanrader!!

Een gedachte over “Eetdagboek #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s