Back in shape #4

IMG_9734

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

Weer een nieuwe week! Een week met op zich geen rare dingen op het programma, dus je zou denken dat ik me heel netjes aan mijn sport-en voedingsschema’s zou kunnen houden. Maar was dat ook het geval?

Ik vond het een lastige week. Naar mijn idee deed ik zo verschrikkelijk hard mijn best; ik sportte veel en intensief, ging vooruit met krachttraining, lette heel goed op voeding en viel niet af! Je wil niet weten hoe demotiverend dat is. Er gebeurde echt helemaal niets op die weegschaal. Wat baalde ik daarvan zeg. Met het resultaat dat ik mezelf dus nog vaker ga wegen, om maar een klein verschilletje te zien. Ook niet slim natuurlijk. Al met al werkte dit niet goed wat motivatie betreft. Kon ik ook in deze mindset mijn koppie boven water houden? Of zwichtte ik en sloeg ik door?

Maandag

Wat een verschrikkelijk weer was het vandaag! Koud, sneeuw, gladheid, ik heb er niks mee. Zeker niet als ik over straat of de auto in moet. Ik was de hele dag aan het werk en veel kinderen werden eerder opgehaald vanwege het weer. Ook wij gingen eerder naar huis, rond een uur of vier. Normaal doe ik zo’n 25 minuten over mijn rit naar huis, nu bijna anderhalf uur. Dat krijg je, als je maximaal 40 rijdt op een 100km/u weg. Ik was dus laat thuis en de weg naar de sportschool was een en al file. Ook had ik niet zoveel zin om nog meer te rijden. Hardlopen leek me ook tricky in het donker door de sneeuw, dus ik besloot een dagje rust te houden. Eten ging overigens best prima!

Dinsdag

17D53C6D-D736-4060-A244-E63E2D3E521B

Het basisonderwijs was in staking en ik dus ook. De school was dicht en ondanks dat er natuurlijk wel staking was, was ik de hele dag vrij. Ik ging in de ochtend dus even een kort rondje hardlopen. Zo kon ik toch nog een klein beetje sneeuw meepakken!
Later op de middag dook ik nog even de gym in om wat krachttraining te doen. Er stond een benen training op het programma en dat is altijd zwaar! (Tenminste, als je goed genoeg je best doet natuurlijk en dat deed ik!) Voeding was verder eigenlijk wel on point!

Woensdag

Een korte schooldag betekent niet dat de juf vroeg naar huis kan! Voor mij was het namelijk een erg lange dag en dat begon ook wel een beetje zijn tol te eisen, met een nieuwe fulltime baan is het toch best wennen.
Na werk reed ik meteen door naar de gym om een upperbody (borst/rug/schouders) training te doen. Dat voelde goed! Langzamerhand merk ik wel een beetje dat ik iets sterker word en dat is zo leuk om te merken! Na het avondeten dook ik mijn bed in met een goeie film, want ik was echt op.

Donderdag

9CD21425-74E3-4CF0-97EE-5CD1050D5A37

Een dagje werken en daarna door naar Amsterdam om een loopje te doen met een paar Asics Frontrunners: De Lampie on tour run. Tijdens dit gezellig event liepen we als een verlichte slinger hardlopers zo’n 9km door onze prachtige hoofdstad. Het was een gezellige avond!
Helaas miste ik naderhand mijn trein. Ik baalde, was moe, had het koud.. Dat zijn allemaal ingrediënten voor een heel gefrustreerde bui. Dat kon bij mij nog weleens eindigen in emotie eten, zeker als ik een halfuur op een station moet wachten! Gelukkig wist ik mezelf hiervan te weerhouden en ging ik met een kop thee in de Starbucks zitten. Victory!

IMG_9260

Vrijdag

Het was bijna weekend en daar had ik ECHT behoefte aan! En deze werkdag was ook nog eens erg pittig. Veel drukte, slurpte energie. Ik was blij toen het weekend was to be honest. Eigenlijk wilde ik ook nog gaan sporten ondanks dat ik op zaterdag mijn eerste (korte) trailrun heb, maar ik besloot dit toch niet te doen. Ik ga zondag wel, dan kan ik er tenminste de tijd voor nemen in plaats van me te moeten haasten voor het avondeten.
’s Avonds zat ik heerlijk met een kop thee op de bank, maar dat zorgt ook voor een hoop verleidingen. Ik at twee kleine Celebrations chocolaatjes en dat ging over op een paar poffertjes. Waarom? Geen idee, ik kon mezelf even niet inhouden. Ik had het moeilijk; ik mocht echt niet doorslaan in een vreetbui. Ik had de hele week KEIhard gewerkt en als ik nu echt alles zou gaan eten wat los en vast zat, zou dat voor niets geweest zijn. Die twee chocolaatjes waren niet het einde van de wereld en de poffertjes waren carbs voor de run op zaterdag, right?
Ik moet het maar positief zien op dat moment. Het is gebeurt… Daar kan ik niets meer aan doen. Ik moet er dan echt voor zorgen dat het daarbij blijft. Niet. Doorslaan.
En dat is gelukt. Ik had geen vreetbui, geen buikpijn en ook de foodbaby was afwezig. Dit is een stap voor mij in de goeie richting! Daar ben ik dan ook trots op!!

Zaterdag

5264A024-2CD7-4009-8343-12FF7D7CFF13

Vandaag stond mijn eerste echte trailrun op het programma! Echt, wat een ervaring! Ook was het een goeie workout. Het is heel anders dan lopen op de weg. Je gebruikt andere spieren, moet zelf zorgen voor een goede balans en je hebt flink wat hoogtemeters te verduren. Goed gesport dus!
Na de run hebben Petra, waarmee ik de trails getrotseerd heb, ergens lekker geluncht. Mijn voeding was verder wel oké! ’s Avonds lekker op de bank was het af en toe wel moeilijk, maar met genoeg afleiding kom je daar overheen!

IMG_9763

Zondag

Ik had wel enige last van de spieren vandaag, maar toch wilde ik mijn training in de sportschool niet missen. Redelijk vroeg (zeker voor zondag) stond ik dan ook naast mijn bed om te ontbijten en mijn sportkleding aan te trekken.
Mijn benen training was zwaar, zeker aan het begin toen ik een warming up deed op de crosstrainer. Maar het ging ook zo lekker! Vrijwel alle oefeningen kon ik weer een stukje zwaarder pakken dus vooruitgang is er echt wel! Dat maakt me blij!
De rest van de dag heb ik niet zoveel gedaan. ik heb mijn eten voor de eerste paar dagen van de nieuwe week gemaakt en heel hard gechilld. Is ook nodig, zeker omdat ik weet dat er een aantal lange (maar leuke) dagen aankomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s