Recap: Linschotenloop

IMG_9926

Acht weken na de marathon, het werd wel weer tijd voor een loopje! Stiekem had ik allang besloten dat ik de Linschotenloop wilde gaan doen, maar was ik er nog niet uit welke afstand ik wilde tackelen. De kwart of de halve marathon? Een halve zou ik ook toch nog wel moeten kunnen? Uiteindelijk besloot ik (tijdens de na inschrijving) voor de kwart marathon, 10,5km, te gaan. En gelukkig maar! Ga je met mij mee in dit raceverslag?

Na inschrijving; eigenlijk doe ik dat dus echt nooit. Ik heb liever zekerheid van deelname van tevoren en vaak is het ook nog wat duurder als je de dag zelf inschrijft. Maar dit keer was ik zolang aan het treuzelen en twijfelen (voor welke afstand ik ging) dat ik te laat was en dus wel op zaterdagochtend naar Linschoten moest rijden om op tijd een startnummer te bemachtigen. Gelukkig waren ze er in overvloed, zodat ik nog een startnummer voor zowel mijzelf als mijn vader kon scoren. Samen met vriendin Petra ging ik ruim op tijd naar het parcours.

img_9896.jpg

Daar aangekomen kwam ik nog meer leuke mensen tegen! Het was gezellig om weer zoveel bekenden (en ook mensen die ik alleen nog maar via Instagram had gesproken) te zien. Weer even herenigd met teamgenootje Chris, dat was fijn! Met zijn allen maakten we ons klaar voor de start.

IMG_9898

Mijn doel voor de race was tussen de 5:50 en 6min per km te lopen. Dan zou ik maximaal 1u3 over doen. Eigenijk had ik daar niet heel veel vertrouwen in, dus als ik uiteindelijk langzamer zou lopen zou ik dat ook niet zo heel erg vinden. Uiteindelijk wel gewoon het doel in mijn Garmin gezet, zo kon ik het in ieder geval in de gaten houden.
Garmin stond klaar, er waren wat selfies gemaakt in het startvak en voor we het wisten was het startschot gegaan. En dat bedoel ik serieus; we hadden echt niet door dat het startschot was gegaan!

IMG_9936

Mijn hardloopvriendjes en vriendinnetjes schoten er vandoor en ik huppelde er achteraan. Nouja, ik zeg wel huppelen, maar eigenlijk ging ik veel te snel van start. TE SNEL, 5:29 gaf Garmin aan. Oeps, dat was inderdaad veel te snel, dat zou ik toch nooit vol kunnen houden?!

De eerste kilometers liep ik inderdaad nog zo rond de 5:33 min/km, maar later vertraagde mijn pace. Na ongeveer 3km trotseerden we een viaduct en op dat moment begon ik last te krijgen van mijn knie. Ik schrok ervan, want dat had ik al even niet gevoeld. Gelukkig ging het vrij snel ook weer weg.
Ik wachtte ook met smart op een drinkpost, die maar niet scheen te komen. Het was echt zo warm in mijn longsleeve. Was mezelf echt volledig aan het opblazen. Maar de drinkpost was er uiteindelijk niet en ik moest toch gewoon door!

We liepen een rondje om de plas en het laatste stuk daarvan ging gepaard met verschrikkelijke tegenwind! Een tijdje lang liep ik achter iemand, die ik uiteindelijk wilde inhalen. Toen ik dat deed en de enorme kracht van de wind voelde, bedacht ik me snel. Degene voor me gaf toch wel een hoop beschutting, daar kon ik best nog even achter blijven hangen! Mijn pace was ondertussen iets afgezwakt naar zo’n 5:50min/km, dus ontevreden was ik nog niet!

Uiteindelijk, na het viaduct een tweede keer overgelopen te zijn, liepen we Linschoten weer in. Mijn knie deed weer redelijk wat pijn, maar de pijn verdween weer even abrupt als het gekomen was. De laatste 500m was echt verschrikkelijk zwaar. Ik kreeg last van steken in mijn zij en had het idee dat ik echt niet meer kon. Maar gelukkig was de finish snel daar en kwam ik alsnog onder het uur binnen!

IMG_9916

Uiteindelijk verdween ook die moeheid wel weer en was ik heel tevreden met mijn eindtijd! Ik heb meerdere malen onderweg willen stoppen, maar wist door te lopen. 59:36min, was uiteindelijk de uitslag van de 10,5km in Linschoten. Met een mooie tijd van 56:55min op de 10km! Geen PR (die liep ik tijdens de Damloop afgelopen keer), maar wel een hele mooie tijd!

img_9924.jpg

Na de race kwam ik weer allemaal gezellige mensen tegen, die allemaal goed gelopen hadden. Verschillende PR’s waren gezet en talloze knuffels werden uitgedeeld. Zo leuk, om het succes na zo’n loopje met elkaar te vieren! Ook mijn vader zag ik nog even na de finish!

25550633_1219828674816034_3983258939964067155_n

Natuurlijk konden we het ook niet laten met elkaar, en onze medailles, op de foto te gaan. Even de dag vastleggen in beeld, dat is altijd mooi om terug te kijken!

IMG_9939

Over terugkijken gesproken. De Linschotenloop is voor mij een dag om met trots en veel blijheid naar terug te kijken. Het was echt een fijne dag, met leuke mensen en een goeie tijd! Naderhand voelde ik me zo mogelijk nog brakker dan na mijn marathon. Blijkbaar heeft de race behoorlijk wat inspanning gekost. Maar na een goede maaltijd en een slechte film bij Petra thuis was ik in ieder geval al een beetje hersteld. De spierpijn zal later nog wel opkomen!

Linschotenloop 2017 was in ieder geval een succes. Bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan zo’n leuke dag! Het is er weer een die de boeken in kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s