Back in shape #5

IMG_9939

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

Ken je dat, een week dat je er een enorm potje van zitten maken? Nou, dit was er dus zo een! Wat een week was dit zeg! Van tevoren had ik het al aan zien komen, dus het weekend ervoor heb ik zoveel mogelijk mijn rust gepakt. En gelukkig maar, het waren een paar pittige dagen! Ik zal het je vertellen…

Maandag

3276AE49-9A59-4037-8725-72F9FFC35D91

Ik begon mijn week dus extreem goed, door mijn wekker vroeg te zetten. ik wilde voor mijn werk gaan hardlopen en dat betekende dat de wekker rond 5:40uur afging en ik voor 6uur al buiten liep. Van tevoren had ik mijn kleding klaar gelegd, ik stond op, trok ze meteen aan en ging naar buiten. Eigenlijk rende ik drie dezelfde rondjes door ons dorp (wat echt niet groot is) en kwam daarbij uit op 4km. En niet zomaar 4km; ik liep echt wel snel voor mijn doen! 5:39min/km. Dat voelde goed zeg!
Na werk reed ik meteen door naar de sportschool om nog een upperbody training te doen (rug/borst/schouders). Ook dat ging lekker!
’s Avonds had ik behoorlijk wat honger en maakte ik een foutje in mijn voeding, maar voor de rest ging het goed.

4128603B-A861-41D7-BFF5-5E5AA5FE8C4A.jpeg

Dinsdag

Nu begon de drukte pas echt! Vandaag moest ik de hele dag werken op school en vervolgens door naar Amsterdam voor een borrel van de Anne Frank Stichting, waar ik ook nog werk. Drukdrukdruk dus! Eigenlijk wilde ik daarna ook nog even gaan sporten, dus mijn tas lag in de auto.
Het was een behoorlijk pittige dag en tegen de tijd dat ik wegging van school zat ik er goed doorheen. Even overwoog ik meteen naar huis te gaan, maar de borrel was vast ook gezellig. Ik was dus vergeten mijn eten mee te nemen en besloot voor een gezonde optie onderweg te gaan. FAAL. Gezond werd het dus niet en daarna maakte ik de ene na de andere fout. De borrel was erg gezellig en naderhand ging ik nog een drankje doen met mijn collega’s en eindigde we bij de Mac (What the hell was ik aan het doen?!). Goed, uiteindelijk was ik dus misselijk omdat ik zo slecht gegeten had. Maar het was wel een gezellige avond geweest. Dat is ook wat waard toch?

Woensdag

Happy birthday to me! Mijn 27e verjaardag stond vandaag op de agenda. Birthday calorie don’t count, right? Dat is natuurlijk niet waar, maar ik had wel met mezelf afgesproken dat ik vandaag gewoon mocht eten waar ik trek in had. Ik hoefde mezelf geen restricties op te leggen.
Op school vierde ik het door koekjes te bakken met de kinderen. Superleuk natuurlijk, maar een koekje proeven hoort daar wel een beetje bij! Het was wederom een lange dag met oudergesprekken. Toen ik thuis kwam stond de borrel gelukkig al klaar en naderhand gingen we eten bij de pizzeria (ik hou van pizza en mocht kiezen!). Lekker dus!

Donderdag

Echt de meest heftige dag van de week, by far!
Het was kerstdiner op school, dus uiteindelijk zat ik van 07:30uur tot 21:30uur op school. Best lang dus! Overdag met de kinderen was heel erg heftig en vermoeiend. En eigenlijk ook helemaal niet leuk. Dat heeft een behoorlijke invloed op je humeur. Ik had wel wat eten mee naar school genomen, maar wist dat de kinderen ook veel eten mee zouden brengen tijdens het gezamenlijke diner in de avond. Heel erg leuk natuurlijk, die zelfgemaakte, multiculti hapjes! En juf moet uiteraard echt alles proeven.
En er was VEEL eten! Hamburgers, rijst met gehaktballetjes, slagroomsoesjes, pizza, buitenlandse gerechtjes die ik niet kende en taart.. heeeel veel taart! Echt, ik voelde me een tientonner na dat diner. Maar wat waren de kinderen blij!
Sporten zat er vandaag helaas dus ook niet in. Ik was veel te laat thuis. Toen ik eenmaal thuis kwam ging ik op bed liggen en was ik meteen in coma. Blijkbaar was slaap hard nodig!

Vrijdag

Laatste dagje school! De kinderen waren er klaar mee, de juf was er klaar mee… Ook was ik mijn eten vergeten te proppen, of had ik er misschien in alle drukte van de week geen zin in gehad. Best lastig tijdens de lunch dus. Ik at maar brood wat over was van het kerstdiner!
Eigenlijk heb ik vandaag ook weer niet gesport, aangezien ik op zaterdag de Linschotenloop zou gaan doen dacht ik dat het niet handig was vandaag te gaan trainen.

Zaterdag

IMG_9926

De Linschotenloop stond vandaag op het programma! Eigenijk had ik er niet zoveel zin in, het lopen dan. En ik verwachtte ook niet zo’n goede tijd te lopen. Maar zoals je in mijn raceverslag hebt kunnen lezen, was het een hele leuke dag! En liep ik ook nog eens een prima tijd!
Mijn voeding was aan het begin van de dag echt heel goed on point. Helaas ging dat snel bergafwaarts na het lopen. Voor de zoveelste dag deze week dus echt een slechte dag. Gelukkig was het wat sporten betreft wel heel erg goed!

IMG_9936Zondag

24 december, de start van kerst! Maar kerst of niet, ik wilde nog wel even sporten! Dat had ik veel te weinig gedaan de rest van de week. De sportschool ging vroeg dicht, dus ik moest nog opschieten ook! Eenmaal daar heb ik eerst netjes 15min cardio gedaan en wilde ik mijn bovenlichaam trainen. Helaas, kwam daar niet zo heel veel van terecht. Ik raakte aan de praat met een vriend van mij en kwam zo weinig aan trainen toe. Het was wel heel erg interessant! Onder andere over sport en voeding enzo, dus ik heb er zeker iets aan gehad! Gelukkig kon ik bog snel het grootste deel van mijn training doen. Naar mijn idee zat voeding vandaag ook wel goed. Het avondeten heb ik niet helemaal gewogen en ingevoerd, maar ik heb me netjes ingehouden.

Trainingen deze week: 4 (2x lopen en 2x kracht). Eigenlijk is dat niet eens zo heel weinig!

Happy?

dat is een lastige! Wat betreft sportprestaties de afgelopen week kan ik niet klagen. Ik heb een goeie tijd gelopen tijdens de Linschotenloop en een hele leuke dag gehad! Ook ging mijn andere looptraining lekker en ook met krachttraining merk ik vooruitgang.

Voeding however, was de afgelopen week een en al prut. Een week die ik het liefst zo snel mogelijk wil vergeten en waarvan ik verwacht dat het heel veel roet in mijn progressie gaat gooien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s