Eetdagboek #3

Dat voeding natuurlijk een hele belangrijke factor is als je wat kilo’s wil kwijtraken is well known! Maar wist je ook dat goede voeding je resultaten tijdens het sporten flink kan verbeteren, je herstel kan bevorderen en je energieker kan doen voelen? Het is zo belangrijk, maar ook zo moeilijk! Ik geef jullie vanaf nu iedere week een kijkje in mijn voedingspatroon, zo kan ik het zelf ook mooi in de gaten houden! Hier dus een nieuw Eetdagboek.

In dit dagboekje mijn voeding van vorige week zaterdag, toen ik samen met Petra de 10km trailrun van de Run Forest Run liep. Natuurlijk probeer je dan je voeding een beetje om de wedstrijd heen te plannen. Maar aangezien het om maar 10km ging en we niet voor een bijzonder goede tijd gingen, namen we deze voorbereiding ook niet zo heel serieus. Lees hier: Mijn eetdagboek op trailrun-day!

Ontbijt:

IMG_5631  IMG_9298

Mijn ontbijt was weer vrij standaard en bestond uit havermout (40 gram), whey eiwitpoeder chocolade (10 gram), kaneel (2 gram) en blauwe bessen (ongeveer 100 gram). Daarbij dronk ik mijn shake met BCAA, Fruit Punch, van de Body & Fit. In case you were wondering. Ook echt heel erg lekker!

Tussendoor

img_9301.jpg

Na verschillende tankstations te zijn afgegaan voor een krentenbol (die eet ik meestal als snack voor een loopje) die we nergens konden vinden, besloot ik maar voor een mueslireep te gaan, bij gebrek aan beter. Hij was erg zoet, maar op zich wel lekker! Pinda & chocoladesmaak, daar kan niet veel verkeerd aan zijn toch?

Lunch

IMG_9782

Na onze uitdaging in de bossen van Ommen gingen we lekker ergens lunchen. Ik ging voor een broodje kipfilet met sla, komkommer en een beetje pesto. De pesto neem ik er vaak naast, zodat ik zelf kan kiezen hoeveel ik op mijn broodje doe. (Die mensen gooien echt ladingen van alles erop. Ik ben liever zelf in control!)

Tussendoor

IMG_7758

Even een reepje tussendoor voor de eiwitjes!

Avondeten

img_9796.jpg

Van mijn avondmaaltijd kan ik altijd echt genieten! Vandaag had ik spinazie a la crème (ik hou er zo van!), een vega schnitzel met kaas en twee vega frikandelletjes. Ik was zo benieuwd naar de laatstgenoemde en ze waren echt heerlijk! Ik probeer de laatste tijd wat meer vegetarisch te eten en eigenlijk bevalt me dat heel erg goed!

Avondsnack

Na het avondeten had ik een lekker avondje op de bank met een filmpje. Er ging een flink aantal kopjes thee door met een net gemaakte banaan-havermout reep. Die waren dus goed gelukt! Ook at ik nog twee stukjes chocolade. Lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s