Back in shape #6

D2EAE969-43E4-4CE8-B426-283D8A672F44

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

Deze week ging, ongeacht de feestdagen, toch een stuk beter dan de vorige! Ondanks dat ik intens genoten heb, maar met die momenten heb ik gewoon van tevoren rekening gehouden! Ik voel me een stukje minder opgeblazen en alleen dat al is een goed gevoel! Ik neem jullie even mee!

Maandag

Eerste kerstdag. En dat begon met een lekker ontbijt! Ik hield het netjes en maakte bewuste keuzes. Na het ontbijt ging ik gezellig met mijn vader een stuk wandelen. Zo had ik toch nog wat beweging
Mijn broertje had de eerste twee gangen van het kerstdiner gekookt. Echt superlekker! Daarna had mijn oma een toetjesbuffet geregeld. Dat is dus echt dodelijk he, want toetjes; die zijn lekker. Maargoed, het was kerst dus voor die ene keer moest ik het mezelf maar even vergeven!

Dinsdag

F57626A5-3186-457D-AF4C-2290793C1CF2

Mijn dag begon met een hardlooprondje samen met mijn vader. En jeetje, wat waren mijn kuiten stijf zeg, right from the start! Het rondje viel me zwaar, misschien zat die Linschotenloop van de zaterdag ervoor nog wel in mijn benen. We zouden rustig lopen, want geen van beide had ontbijt op, maar we gingen toch snel weg. Er stond ook nog een fikse wind, dus zeker een uitdaging! Ik stopte toen mijn Garmin 7km aangaf (mooi rond getal) en mijn vader rende zijn gebruikelijke rondje nog even af. Het zat er weer op, op tweede kerstdag!
De dag liep wat voeding betreft heel erg netjes. Geen grote kerstdiners of schranspartijen. Gewoon, lekker normaal (dan doe je al gek genoeg, toch?!)

Woensdag

0c98697f-1fc4-41bc-b3c4-95b4ef8eb501-e1514755568183.jpeg

Ik ging weer eens naar de sportschool! En ondanks dat ik nog redelijk stijf was, deed ik gewoon een flinke benentraining. Wat was dat pittig zeg, maar zo lekker! Ik ging weer met kleine stapjes vooruit, steeds iets zwaarder. Goed gevoel!
In de avond moest ik werken in het Anne Frank huis, dus at ik snel iets onderweg. Uiteraard had ik dit van tevoren klaar gemaakt (preplife).

Donderdag

edc6d436-7bac-4f91-8d8c-4acc46d05bdd-e1514755593884.jpeg

Er stond een gezellig dagje met hardloopvriendinnetje Petra op de planning. Eindelijk gingen we een dagje naar Amsterdam (wat echt al maanden op de planning stond) We hebben lekker door de stad geslenterd, pancakes gegeten bij MOOK (Ken je dat? Su-perlekker! Ik at de Good morning pancakes, met griekse yoghurt, granola, aardbeien en een beetje honing) en ik heb de halve Asics Store weer leeggekocht (neehoor dat valt mee, alleen maar een nieuwe tight en longsleeve). We maakten foto’s in een Photo Booth op de kerstmarkt aan het Museumplein en liepen wat af!

70C847B8-758E-45DF-B008-E82C75E39EE1
Naderhand reed ik meteen door naar de sportschool waar ik even een upperbody training eruit gooide. Ook die ging lekker! Ook hier ging ik stapjes mee vooruit. Happy me!

Vrijdag

F0C37AB4-295E-4EA1-9F6D-5627F467B071

De ochtend begon voor mij in het Anne Frank Huis, waar ik een paar groepen moest draaien. Daarna reisde ik meteen door naar Leiden, want daar ging ik high tea’en bij de Yoghurt Barn met Grace. Heel erg gezellig EN heel erg lekker natuurlijk! Toch leuk, al die hardloopvriendinnen, je hebt sowieso altijd wat leuks om over te praten!

D0B26CAF-65C2-42BC-B6B2-237A3CFBD5FE
Toen ik thuis kwam was het alweer 5uur en ik moest nog lopen. Moest? Ja, vandaag moest dat. Er stond een intervaltraining op het programma. Het regende, was koud, donker en ik had geen zin. Maar ik pakte me dik in en ging toch naar buiten. En de training was ZWAAR! Ik had echt het idee dat ik mezelf amper vooruit kreeg. Wat blijven die versnellingen toch verschrikkelijk moeilijk. Uiteindelijk bleek, toen ik de resultaten op mijn Gramin goed bekeken had, dat het allemaal wel meeviel en dat ik toch best goed had gelopen! Eigenlijk kon ik dus wel tevreden zijn…

3B204D8F-C843-4BD5-B64F-5908E7E51D08

Zaterdag

Twijfel of ik zou gaan hardlopen, eigenlijk had ik er wel zin in! Daarna die interval training van vrijdag dacht ik toch dat ik wat rust nodig had. Daarom maakte ik alleen een lekkere wandeling!
Op zich een prima dagje, waarop ik, op een oliebol na, echt heel netjes ook gegeten heb!

Zondag

1F6C4C07-2854-498E-88C8-15234D669A9B

De laatste dag van 2017, de laatste dag om keihard te knallen! Ik dacht ’s ochtends dat het heerlijk hardloopweer zou zijn, zo zag het er vanachter gesloten deuren in ieder geval uit. 15km moest daarom te doen zijn toch! Ik had al lang geen 15km gelopen in een training. De laatste was met een lange duurloop (van 20km) die ik drie weken voor de marathon liep. In oktober dus. En ik was benieuwd of ik het nog kon!
Eenmaal buiten bleek het geen heerlijk hardloopweer te zijn. Wat een wind! Ik kwam bijna niet vooruit… Dra-ma! Na een paar kilometer begon het ook nog te regenen, en niet zo’n beetje ook. Maar daar kon ik van gaan balen, of ik kon (doen alsof) het mijn humeur niet laten verpesten. De druppels waren uiteindelijk best lekker en mijn jasje hield me goed warm. De wind alleen…..
Toen ik even langs huis renden om het flesje water uit de achtertuin te vissen was de verleiding groot mijn run af te blazen en naar binnen richting de douche te rennen. Maar ik moest nog 5km en ik had geen excuus die niet te lopen. Ik was toch al nat! Uiteindelijk liep ik het dus ook netjes uit en dat voelde goed!

Later op de dag had ik wel een pijntje in mijn kuit, maar ik weet dat daar een flinke spierknoop zit. Daar moet dus even wat aan gedaan worden. Voeding ging ook netjes! Behalve na die oliebol die ik ’s avonds at. Bijna sloeg ik door in een vreetbui, ik voelde het aankomen en dat voelde ZO eng en ongemakkelijk. Gelukkig wist ik het te stoppen. Dat geeft zo’n goed gevoel!
Ik weet dat ik op oudejaarsavond echt wel wat mag eten en genieten. Maar een vreetbui, waar ik gewoon alles naar binnen schuif zonder hiervan te genieten, dat wil ik niet. En gelukkig kon ik dit weerstaan!

Happy?

Aantal trainingen: 5 (3x lopen, met een kilometeraantal van 28 kilometer) en 2x krachttraining.

Ja! Eigenlijk was die laatste week van december wel een succes! Met kerst heb ik een flink genieten van het toetjesbuffet, ook heb ik een geweldige high tea gehad en lekker geluncht. Maar toch mijn voeding netjes in de gaten gehouden.
Ook sporten ging goed deze week. Lekker gelopen: Goede interval, weer wat meer kilometers gemaakt tijdens mijn duurloop. Over het algemeen een prima week!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s