Don’t blow away!

IMG_0348.JPG

Samen met vriendin Irene besloot ik vandaag een stukje te gaan rennen door de Waterleidingduinen. Een prachtige omgeving, door de duinen, af en toe een heuveltje. Klinkt goed toch? Waar we even geen rekening mee hadden gehouden was het weer dat ons al dagenlang teistert. En wat in Nederland ook niet echt onbekend is: wind! En wat voor wind zeg. Zo’n kracht dat je niet vooruit komt en uit moet kijken voor vallende takken. Waarin je elkaar niet eens kan verstaan! Maar wind of niet, wij gingen lopen!

In Nederland komt dit weer natuurlijk vrij vaak voor. Ik heb laatst zelfs gelezen dat wij in ons kikkerlandje massaal buienradar apps gebruiken, wat in sommige landen totaal niet gangbaar is. Maar hier wel, je weet nooit wat het weer doet!
En de laatste dagen waren onstuimig, om het maar zacht uit te drukken. Volgens mij waait het sinds vrijdag al flink. Ik heb de laatste paar keer dat ik ging lopen in ieder geval steeds in een behoorlijke wind gelopen, wat jullie?
Maar is dat uiteindelijk een reden om niet te gaan lopen? Ik dacht het niet! Een beetje wind laat jij je toch niet door tegenhouden? Een paar tips voor het lopen in zulk guur, onstuimig weer zijn misschien wel handig!

IMG_0332

  • Neem je training niet al te serieus. Je hartslag laag houden als je wind tegen hebt, is erg lastig kan ik je vertellen. Moet je dus een stuk in Z1 lopen, neem dit dan niet heel nauw. Het is nou eenmaal lastig in code oranje!
    Ook is een interval training lopen in dit weer echt een uitdaging! Met tegenwind is langzaam lopen al een hele klus, laat staan versnellen.
  • Neem kleine pasjes als je tegen de wind inloopt, zo kun je je nog een weg proberen te banen. Als je de wind in je rug hebt, kun je weer grotere passen maken. Dat gaat dan een stuk gemakkelijker!
  • Wees voorzichtig! Afvallende takken, de wind die je benen bijna onder je vandaan blaast.
    Het leek mij eerst geen goed idee om over een open stuk te lopen (wat wij vandaag dus wel deden) aan de andere kant heb je dan geen last van de takken! In het bos kunnen ze nog weleens los raken en rond vliegen.
  • Zorg dat je goed gekleed bent. Een windjasje is bijvoorbeeld heel handig, en nog lekker ook. Het houdt een heleboel wind tegen en houdt jou lekker warm!

En last but not least:
Geniet er lekker van! Het heeft ook wel wat, met zo’n storm een poging doen tot hardlopen. Poging doen ja, want heel snel gaat het niet. Wij hebben in ieder geval gelachen! Probeer eens tegen de wind in te hangen, kijken of je niet omvalt! Ik garandeer je, ook in dit weer kun je nog best lekker lopen. Je bent in ieder geval opgefrist en goed ‘uitgewaaid’!

IMG_0349

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s