Back in shape #7

IMG_0710.JPG

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

Deze week begon mooi, op 1 januari! Kun je je een betere, frissere start van je week bedenken? Ik niet hoor! Voor mij was het nog steeds vakantie en ik had de afgelopen week allemaal leuke dingen op de planning staan. Maar natuurlijk heb ik wel nog steeds netjes getraind! Lees maar mee!

Maandag

IMG_0181

De start van het nieuwe jaar… En ondanks dat ik de zondag ervoor 15km liep, besloot ik vandaag ook weer te gaan lopen. Kun je het jaar namelijk beter beginnen dan met een rondje hardlopen? Dacht het niet!
Zo brak was ik ook niet, dus dat scheelde. Ik hobbelde een lekker rondje van 5km door de wind (want ja, die was er nog steeds). Dat was fijn!
In de middag gingen we naar oma om gelukkig nieuwjaar te wensen en dat was een toughie. Ze had een overvloed aan oliebollen, appelflappen, appelbeignets, koffiebroodjes, gebakjes, toastjes en zelfs tiramisu! Op een gegeven moment kreeg ik honger, dus werd het wel heel erg lastig! Ik moest me heel erg inhouden maar het is gelukt! Ik heb het bij een oliebol gehouden, dus ik was tevreden!

Dinsdag

IMG_0327

Op naar Nijmegen, naar hardloop vriendinnetje Celeste. We hebben helaas niet gelopen, want ze was geblesseerd. Wel hebben we veel foto’s gemaakt en gezellig bijgekletst tijdens een lunch bij de Bagels & Beans. Ik had een Chicken Chutney bagel: Met gerookte kip, hummus en mangochutney. Zo lekker!
’s Avonds ging ik door naar de sportschool om mijn benentraining keihard te knallen! Of tenminste, dat was de planning. Ik besloot eerst nog even 45min te gaan spinnen. Ik kan je wel vertellen; eerst spinnen en dan benentraining… Dat is pittig! Maar geeft zoveel voldoening.

Woensdag

IMG_0347

Er stond alweer een loopje op de planning. Dit keer zou ik met Irene gaan lopen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. We zouden het rondje van 9,3km gaan tackelen, maar toen we eenmaal aankwamen en de wind voelden, besloten we toch voor het kleine rondje te gaan. Call us pussy’s, maar als je die wind had gevoeld… Het eerste stuk hadden we wind tegen en we kwamen amper vooruit! Het was een gevecht tegen de wind en praten? Dat kon al helemaal niet… Maar ergens had het ook wel wat!
We legden netjes 5km af en hadden daarna een lekkere lunch bij een Barista bij mij in het dorp. Ik ging voor een broodje zalm; lekkere eiwitjes, bedacht ik me. Totdat ik m’n broodje kreeg en zag dat het dus ‘zalmsalade’ was… Met meer mayo dan zalm. Tot zover mijn goede gedachten! Maar hij was alsnog lekker!

IMG_0332

Om de zalmsalade een beetje te compenseren ging ik later op de dag nog een halfuurtje naar de sportschool om op de crosstrainer te staan. Dat voelde toch wel goed!
En de dag eindigde met een gezellig filmpje bij een vriendinnetje op de bank. Goeie afsluiting!

Donderdag

IMG_0404

Vroeg op, hardloopkleding aan en HOP naar buiten! Het was tijd voor mijn intervaltraining! Dit keer had ik gekozen voor een 15x 200m met steeds een minuutje rust. Voordat ik begon liep ik 1km in, deed wat (dynamische) stretch oefeningen en naderhand liep ik nog 1km uit. ‘200m? Dat is toch ook niet veel!’ Zul je misschien denken… Nee zo klinkt het ook niet. Maar als je ze op je maximale tempo probeert te lopen wordt het al snel zwaar! Je benen gaan zeer doen, je hebt het idee dat alles naar boven komt (zeker als je je ontbijt een halfuurtje daarvoor op hebt) en de 200m lijkt steeds langer te duren. Zeker als je bij de 13e ronde bent. Maar I survived! Met als beste tempo 4:28 min/km over een 200m, dus er is nog genoeg ruimte voor verbetering, I would say!
Wel had ik tussendoor de nogal stomme actie mijn activiteit tussentijds op te slaan op mijn horloge, waardoor ik tijdens mijn training stond te prutsen een nieuwe activiteit aan te maken. (En staat ie dus ook niet volledig in mijn Garmin Connect. Balen!)Na m’n training moest ik meteen door naar de sportmasseur, want mijn benen en schouders werden eens goed onder handen genomen. Af en toe was dat behoorlijk pijnijk!

Ik werkte de rest van de dag mijn ‘to do’ lijstje af en ging nog even langs de sportschool voor het meten van mijn vetpercentage. Hoe dat ging, kun je in dit artikel teruglezen! Mijn voeding vandaag? Die was helemaal on point!

Vrijdag

Voor vandaag had ik al mijn eten al ingevoerd. Heel handig de avond ervoor! Ik wist dus precies wat ik ging eten de hele dag, lekker makkelijk. Nergens meer over nadenken. En je kunt dan beter zorgen dat je ook daadwerkelijk aan je voedingswaarden komt. Het was even puzzelen, maar het is gelukt!

Na het ontbijt ging ik lekker naar de sportschool. Eerst 20min op de crosstrainer met wat volgen van Annemerel (dan gaat de tijd wel snel) en daarna wilde ik een fullbody doen, te beginnen met bovenlichaam. Uiteindelijk besloot ik mijn benen te laten zitten, die voelden toch wat moe aan na alles wat ze afgelopen week al te verduren hebben gekregen!
Na het sporten kon ik nog even thuis relaxen voordat ik naar mijn werk moest. Lekker een deel van de middag/avond werken bij het Anne Frank Huis. Bakje eten mee en dan moest het goedkomen!

Zaterdag

IMG_0508

Een onverwachte dag voor mij vandaag! De dag begon met een kort loopje samen met Debbie, bij de Nieuwkoopse Plassen. Debbie moest 16km lopen en zocht een loopmaatje! En wat is een betere manier om gezellig bij te kletsen? (Tja, er zijn vast ook genoeg andere manieren, maar tijdens een hardlooprondje ben je ook nog eens goed bezig!) Ik liep een klein stukje mee, want ik had niet veel tijd, maar gezellig was het zeker!
Na het loopje moest ik snel naar huis, want ik had nog iets leuks op de planning staan… Iets wat ik later wel even zal vertellen, maar ik vind het supertof!
’s Middags ging ik met mijn vader naar de vakantiebeurs voor bijzondere reizen. Even inspiratie doen is nooit verkeerd toch! En een middagje met vaders op stap is ook reuze gezellig!
De avond was ook redelijk onverwachts. Ik boekte spontaan een vlucht (daarover later meer) en ging alvast naar vriendinnetje Petra, waar ik eigenlijk zondag heen zou gaan. Lekker een avondje op de bank! Met taart… Wat wil je nog meer?!

Zondag

IMG_0662

Nou… Ontbijten met precies dezelfde taart!! Ik was blijven slapen, dus kon genieten van dit lekkere ontbijtje. Daarna een 5km rondje, dus de taart was er daarna vast wel weer af.
Maar hardlopen alleen was voor ons niet genoeg! Na een korte douche en een snelle snack gingen we op weg naar onze tweede workout: Een lesje (kick)boksen. Echt su-per-cool! Ik had het wel vaker gedaan, maar kreeg er meteen weer een big smile van op m’n gezicht. Het is een intensief uurtje, maar het vliegt echt voorbij! Echt een aanrader!
Uiteindelijk gingen we samen Utrecht in voor mijn verjaardagscadeau: Een etentje en biosje. Jeetje wat een lekker eten zeg! Ik heb er echt intens van genoten en zit, nu ik dit schrijf, met een enorme foodbaby op de bank. But do I regret it? NO.
De film was ook erg goed trouwens; the Great Showman! Hou je van films met een leuke, catchy soundtrack? Zeker kijken dan!

IMG_0709

Happy?!

Aantal trainingen: 10. Oeps. Eigenlijk is het wel heel veel, maar ik kon het niet laten. 5 loop trainingen, 3 krachttrainingen en nog 2 extra cardio trainingen. Volgende week ga ik het wel een tikkeltje rustiger aan doen! Maar het was fijn!

Tsja, over trainingen heb ik dus helemaal niks te klagen. Ik heb veel gezellige hardloopdates gehad de afgelopen week! Mijn interval training ging best goed en mijn vetpercentage was ook best prima.
De hele week goed gegeten en de laatste dag genoten van een cheatdag (of treatdag?). Morgen begint het werkleven weer, dus ik kan er weer even tegenaan! Knallen geblazen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s