2018: Wordt het mijn jaar?

img_5791.jpg

Daar zou ik het liefst volmondig JA op zeggen! Er wordt toch weleens gezegd dat je in een mega diep, zwart gat belandt na je marathon? Dat je niet meer weet waar je voor moet trainen en even geen zin meer hebt om te lopen? Of dat met mij gebeurd is, ik weet het niet precies. Wat lopen betreft had ik, door mijn blessure, natuurlijk niet veel keus; dat kon ik niet zoveel. Maar de afgelopen weken heb ik wel veel nagedacht over mijn doelen, op hardloopgebied, voor de aankomende tijd. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Het grootste doel van 2018 zul je misschien wel weten. Als je me een beetje gevolgd hebt op social media, heb je het vast langs zien komen! Maar dat is ook het doel waar ik in dit artikel niet mee ga beginnen; het duurt namelijk nog even. Eerst wil ik andere doelen behalen, mezelf op andere manieren uitdagen! So here it goes.

1. PR. Two little letters that make every runner smile.

En dat PR ga ik (hopelijk zeer binnenkort) halen op de 10km. De afgelopen weken ben ik bezig geweest sneller te worden op de kortere afstanden. En de aankomende weken wil ik hier lekker mee doorgaan! Begin maart wil ik de uitdaging aangaan (de datum staat nog niet helemaal vast) tijdens een loopje dit PR te gaan verbreken.
Mijn huidige PR op de 10km? Volgens mijn horloge is dat 55:24, tijdens de Damloop in 2017. Dat ik die tijd gelopen heb tijdens een wedstrijd van 10 engelse mijl, dat zegt toch ook wel wat! (Al weet ik niet helemaal zeker of mijn horloge het bij het rechte eind heeft) Ondertussen heb ik een marathon gelopen, ben ik hersteld van een blessure, dus zo snel als toen ben ik misschien niet meer.

De tijd die ik wil lopen tijdens mijn aankomende 10km wedstrijd? Onder de 55min. Dus, daar staat het. No turning back now! Als je mijn huidige PR ziet, zul je wel denken dat het een eitje zal worden. Of misschien denk je wel: Dat is toch helemaal niet snel? No big deal!
Maar als je bedenkt dat mijn tijd op de 10km vorig jaar 1u07 is, is het best wat vooruitgang! Mijn eerste doel voor 2018: Een 10km onder de 55 minuten lopen!

2. Building up slowly

Misschien klinkt dit niet als een doel, maar dat is het eigenlijk wel. Na mijn 10km PR is het plan om weer rustig op te gaan bouwen. Ik wil rond mei weer een halve marathon kunnen lopen. Maar ik wil mijn lichaam daar ook niet in overhaasten. Dit keer wil ik zo sterk en fit mogelijk zijn en dit gaat het beste door rustig op te bouwen en op alle fronten (zoals krachttraining en voeding) in te zetten!
Maargoed, zo rond mei dus… Die halve marathon. Eigenlijk wil ik nog graag de halve marathon van Edinburgh lopen, die foto’s zien er zo fantastisch mooi uit! Maar of dat dit jaar gaat gebeuren? Dat weet ik nog niet.

3. A marathon, not a sprint

Na dat rustige opbouwen voor de halve marathon, zal het alweer bijna tijd zijn voor de hele te gaan trainen! Op 16 september 2018 sta ik er weer hoor, aan de start. Dit keer misschien niet in New York, maar Berlijn. Ook niet echt een onbekend, plaatselijk loopje!
Berlijn zie ik eigenlijk ook als een herkansing van mijn eerste marathon. Hier hoort natuurlijk dat goede, rustige opbouwen bij, zodat ik niet weer met een blessure kom te zitten!
Maar ook weet ik nu veel beter wat ik moet verwachten en waar ik nog (heel veel) winst op kan behalen! Een tijd weet ik nu echt nog niet hoor, eerst maar eens kijken hoe het de komende periode gaat!

4. Enjoy every run!

Dit is misschien geen echt doel… Geen afstand om voor te trainen, geen PR om te lopen. Maar het is wel heel belangrijk! De afgelopen weken heb ik zoveel met andere, leuke mensen gelopen. Echt, ik hou ervan. Dit wil ik in 2018 lekker voortzetten! Dit betekent natuurlijk wel dat daar ook ruimte voor is, binnen een trainingsschema. Maar dat kan geregeld worden, toch?

Dat was het dan; mijn (globale) planning voor 2018. Een PR en daarna een rustige opbouw naar het mega grote doel dat wacht in september. Wat vind je ervan?
Heb jij nog leuke uitdagingen waar ik in de tussentijd voor kan gaan? Leuke loopjes om aan mee te doen?!
Ik sta open voor suggesties!

IMG_9771

Een gedachte over “2018: Wordt het mijn jaar?

  1. Ik vind het zo leuk jou te volgen! Zo knap die marathon in New York en wat gaaf om dat mee te maken in zo’n leuke groep! Ik ga 13 mei voor de 2e keer de halve marathon lopen in Tilburg, aanrader! En ik heb afgelopen jaar voor het eerst de Zevenheuvelenloop gedaan, wat een belevenis was dat, ook echt een aanrader!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s