Eetdagboek #4

d0b26caf-65c2-42bc-b6b2-237a3cfbd5fe.jpeg

Dat voeding natuurlijk een hele belangrijke factor is als je wat kilo’s wil kwijtraken is well known! Maar wist je ook dat goede voeding je resultaten tijdens het sporten flink kan verbeteren, je herstel kan bevorderen en je energieker kan doen voelen? Het is zo belangrijk, maar ook zo moeilijk! Ik geef jullie vanaf nu iedere week een kijkje in mijn voedingspatroon, zo kan ik het zelf ook mooi in de gaten houden! Hier dus Eetdagboek.

Mijn conclusie tijdens het schrijven van dit eetdagboekje is dat ik hier eigenlijk best wel in faal! Vaak bedenk ik me vooraf dat ik eraan moet denken (mooie) foto’s te maken voor het dagboek en vervolgens vergeet ik het. Iedere keer weer! Daarom bij dit eetdagboekje eens wat minder plaatjes, maar daar mis je ook niet echt iets aan. Mijn eten ziet er vaak nou eenmaal niet zo fancy uit! Ik wil het gewoon snel kunnen eten (vandaar ook dat ik iedere keer vergeet foto’s ervan te nemen!). Maargoed, hier is ie dan weer… Mijn eetdagboekje van een normale werkdag, met na het avondeten een workout van een klein uurtje.

Ontbijt

IMG_0413

Ik heb mijn standaardontbijtje iets aangepast! Komt ie:
* 40 gram havermout * 10 gram whey (Nog steeds; de chocoladesmaak. Blijft een favoriet) * 2 gram kaneel * 5 gram lijnzaad (schijnt goed te zijn voor de stoelgang!) * 100 gram doosjevol bevroren fruit *
Echt dat fruit is zo handig! Het is niet zo heel duur en je kan het gemakkelijk bewaren (in de vriezer). Eerst ontdooide ik het de avond van tevoren, maar dat vergat ik nogal eens (klinkt echt niet als mij!). Dus nu gooi ik het er bevroren in terwijl de havermout kookt. Handig!
Ohja ik had ook nog een plakje bananenbrood! Moet de halve ochtend erop kunnen teren, nadat ik om 6:15uur heb ontbeten!

Tussendoor

clean protein bar.jpg

Een eiwitreepje! Gewoon, omdat ik ze heel lekker vind en de voedingswaarden fijn zijn. Zit echt bomvol eiwitten! Ik varieer er nog weleens in, maar vandaag at ik deze.

Lunch

img_0729.jpg

Een standaardlunch de laatste tijd. Een collega vroeg of ik op een speciaal dieet was, omdat ik dit zo vaak at. Maar mijn vader weet dat ik het graag eet, dus koopt ie er veel van in!
* 150 gram broccoli * 1 kipburger*

Tussendoor

img_0735.jpg

Na school, als de kinderen weg zijn heb ik meestal wel weer trek. Vandaag at ik:
* 2 mandarijntjes (hou ik van! Lekker zoet) * Plakje bananenbrood *

Avondeten

Dat verschilt dus echt per keer. Vanavond at ik wel lekker met mijn ouders mee, maar was ik in charge in de keuken. Ik kon dus van tevoren mijn eten afwegen en ook even apart maken. Handig!
* 125 gram basmati rijst * 110 gram kipfilet * Ruim 100 gram roerbakgroenten champignonss * 10 gram geraspte kaas * tomatenpuree*

Tussendoor

Mijn avondsnack, dit keer na het sporten, kent ook niet zoveel variatie, maar is echt zo lekker! Zeker toen ik er ter experiment een beetje whey eiwitpoeder doorheen gooide. Lekker, zo voor het slapengaan!
* 200 gram Skyr yoghurt * 10 gram whey eiwitpoeder (creamy coconut smaak) * 140 gram ananas (dat zijn 4 ringetjes * 15 gram sport muesli (van de Body & Fit)

 

Het was op zich een prima dagje! Ik probeer iets meer te eten, zodat ik tussendoor minder honger heb en minder snel terugval in eetbuien of dingen die ik eigenlijk helemaal niet wil eten. En om wat meer energie te krijgen trouwens, ik ben vrij veel moe. Op zich bevalt dat goed! Van de energie heb ik nog niet echt iets gemerkt, maar wat niet is kan nog komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s