Back in shape #8

IMG_0725

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

Het afgelopen weekje was vrij intens! Ik begon weer met werken na de vakantie en dat hakte er behoorlijk in. De eerste twee dagen, maandag en dinsdag, kon ik pas rond een uurtje of 9 ’s avonds zitten. Dat was een pittig begin van de week!
Ook aan het einde van de week had ik een behoorlijk dip momentje. Maar daarover later meer.

Maandag

Zoals gezegd, de werkweek was weer begonnen! Dat betekend voor mij; intense dagen op school met de kinderen, maar ook hele leuke momenten waarin je lekker met ze kan lachen. Je zou denken dat het dan gemakkelijk is je voeding aan te houden, maar op een school zijn dus ook tal van lekkernijen aanwezig. Traktaties enzo. Echt iedere dag ligt er wel wat. Maar ik had gisteravond een cheatdag, dus denk maar niet dat ik nu de mist in ging!
Ik had een rustdag genomen, want ik had de week ervoor 10x gesport, teveel natuurlijk. ’s Avonds moest ik wat meubels ophalen, drukdrukdruk!

Dinsdag

IMG_0725

Het plan was om 05:45uur te gaan hardlopen, maar toen de wekker ging was dit toch niet echt aantrekkelijk. Ik besloot ’s middags, na werk te gaan. Uiteindelijk heb ik dit ook gedaan en liep ik een kort rondje van 4km. Ik was nog steeds ontzettend moe! Op advies van een vriendin besloot ik dan ook een weekje rustig aan te doen. Even wat minder trainen en mijn lichaam wat rust geven.

IMG_0723

Woensdag

Vandaag was ik echt ontzettend moe en moest ik me op werk ook een beetje vooruit slepen. Eigenlijk wilde ik nog een wandeling maken, maar zelfs daar had ik echt geen zin in. Toen ik wat boodschapjes ging doen was de verleiding groot heel veel chocolade te halen. Daar had ik echt zoveel behoefte aan en mijn dieet? Kon me op dat moment eigenlijk vrij weinig schelen. Ik wilde chocolade.
Maar gelukkig niet voor gezwicht! In plaats daarvan ging ik thuis heerlijk op de bank liggen met een plakje bananenbrood. Victory, right?!

Donderdag

IMG_0739

Bij thuiskomst van mijn werk besloot ik toch nog even een wandeling te maken. In het onderwijs blijk je namelijk toch een stuk minder te lopen dan je denkt!
Na het eten moest ik nog even naar de tattoo shop om mijn kunstwerkje te laten bijwerken (dat schijnt standaard te zijn, na een controle) , even pijnlijk maar nu is ie perfect! En van de tattoo meneer mocht ik gewoon gaan sporten! Dus op naar de gym voor een korte, rustige fullbody workout. Made me happy!

De afgelopen dagen ging voeding supergoed trouwens. Ik was echt tevreden! Van alle koekjes en taart bleef ik netjes af. Ik had mijn calorieën iets opgehoogd, naar 1800 en at wat meer koolhydraten. Het beviel goed! Vandaag at ik echter een extra eiwitreepje en wat straciatella kwark (dat is dan wat minder goed… Maar oké de rest was prima!)

Vrijdag

Een weeg momentje in de ochtend. Een week had ik er niet opgestaan en ondanks mijn cheatdag had ik ECHT mega goed mijn best gedaan, dus ik had toch wat hoop.
Ik ging erop staan en…. Aangekomen?! Een kilo. Echt, wat was ik teleurgesteld. Het voelde zo oneerlijk. Hard gewerkt, koekjes afgeslagen, alles afgewogen en wat gebeurd er? Dit zijn dus de ingrediënten voor een slechte dag met eetbui. Maar dat mocht ik niet laten gebeuren!
Helaas at ik toch een beetje van de cake op mijn werk en at ik voor het avondeten al wat pasta. Domdom. Daarom liet ik ’s avonds mijn avondsnack staan. Misschien compenseerde dat wel een beetje. Hopelijk.
Oke, even een edit. Het compenseerde dus niet. Doordat ik zo mijn best had gedaan mijn avondmaaltijd te minderen en mijn avondsnack te laten staan, schoot ik in de avond door. Ik had last van een eetbui. Ik was op weg naar bed, maar helaas ging ik niet direct door. Flink balen natuurlijk!

Zaterdag

img_0766.jpg

Ik vertrok al vroeg en stapte in de auto op weg naar Woerden. Samen met vriendin Petra ging ik namelijk meedoen aan een lesje bootcamp. En niet zomaar een bootcamp; eentje gericht op hardlopen. Ik wist niet precies wat het inhield, maar uiteindelijk was het vooral loopscholing en krachttraining gespecificeerd voor het lopen. Het was ontzettend leuk!
Stappen had ik helaas nog niet echt gezet, dus na een lunch besloten we nog even een stuk te gaan wandelen. En hoe kun je dat nou beter doen dan lekker winkels te gaan kijken?! Wil je dan nog een beetje krachttraining doen, zorg je gewoon dat je met veel tassen naar huis gaat. Wordt het vanzelf zwaar.
Daarna was het tijd voor rust. We doken op de bank met een bloemkoolpizza en slechte films. Heerlijk! We hadden lekker gesport vandaag, maar mijn eten was nog niet helemaal terug in de juiste richting.

Zondag

IMG_0800

Weer een vroegertje! Het was een behoorlijk eind rijden naar Egmond, waar we de kwart marathon zouden lopen vandaag. Na een pannenkoeken ontbijt gingen we op weg en wat was het koud!
Petra en ik zouden samen lopen, een duurloopje. Erg veel zin om mezelf kapot te lopen had ik ook niet. Een verslagje van de race komt deze week online! I will keep you posted!
Thuis eerst opwarmen met een flinke kop soep, dat hielp wel tegen de bevroren ledematen. De avond sloten we af met home made Turkse pizza’s! Lekker…..

Happy?

Aantal trainingen: 4 uiteindelijk. (2x lopen, 1x bootcamp en 1x krachttraining)

De week begon echt heel erg goed, wat voeding betreft. Training niet zo. Ik was heel erg moe en mijn eerste looptraining ging niet van een leien dakje. Het was dus misschien een goede beslissing om even wat meer rust te nemen.
Trainen ging in de loop van de week beter, maar voeding ging toen juist bergafwaarts. Toen ik er achterkwam dat ik, ondanks alle moeite, toch was aangekomen vond ik het moeilijk mezelf te motiveren en in het gareel te houden. Het ging dus even mis.
Maar weer een nieuwe week. Een nieuwe week om te knallen en een stuk beter op te letten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s