Back in shape #9

IMG_0923

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

De afgelopen week was voor mij een heel erg rustig weekje, wat sporten betreft dan. Iets wat ik echt totaal niet gewend ben, want eigenlijk sport ik sowieso altijd wel zo’n drie keer per week. Heerlijk vind ik het en de afgelopen week heb ik dat ook echt wel gemist!
Waarom ik niet gewoon ging sporten? De zondag ervoor liep ik de Egmond kwart marathon, die behoorlijk hard aankwam. Mijn knie begon weer een beetje te irriteren. Op maandag ben ik nog even naar de sportschool gegaan voor wat cardio, maar ook daarbij was ie gevoelig. Daarbij had mijn nieuwe fysio gezegd dat ik een weekje rustig aan moest doen en niet moest sporten. Niet voordat hij naar me gekeken had (je snapt wel wat ik bedoel!) Dus.. Rustig, niet zo’n spannend weekje, maar here it goes!

Maandag

De dag na de kwart marathon van Egmond. Ik wilde benen gaan trainen in de gym na werk, maar dat bleek mijn fysio geen goed idee te vinden. Cardio dan, dat kon wel! Maar helaas liep dat ook niet helemaal lekker. Dat was een korte sportsessie! Ik probeerde mijn voeding weer op het rechte pad te krijgen, omdat ik van het weekend weer een beetje doorschoot. Dat lukte aardig.

Dinsdag

Vandaag een lekker dagje op mijn werk en ’s avonds ging ik met mijn vader een stuk wandelen. Even wat tijd om bij te kletsen en tegelijkertijd lekker in beweging te blijven!

Woensdag

Meteen nadat ik thuis kwam van mijn werk besloot ik een lekkere wandeling te maken. Soms is het lastig om even te gaan, maar als je buiten bent is het zo fijn! Het was nog licht (heerlijk, dat het weer wat langer licht blijft!) dus ik ging lekker de beentjes strekken. Ik vond het moeilijk om te blijven lopen, eigenlijk wilde ik gewoon rennen. Maar ik deed braaf wat me was gezegd!

Donderdag

IMG_0842

Vandaag had ik een heftige dag op mijn werk. Het liep allemaal totaal niet zoals ik wilde en dat zorgde voor een hoop frustraties! Na werk bleken we een nieuwjaarsborrel te hebben, waar ik dus niets van wist. Maar natuurlijk heel gezellig! Ik was alleen nogal op van de dag en de emoties zaten best hoog. Helaas was ik daardoor mentaal niet zo sterk en at ik vrolijk mee van de borrelsnacks die er stonden.
Daarna ging ik uit eten met een vriendinnetje (mijn oudste om precies te zijn). Supergezellig! We gingen naar een fijne pizzeria en ik had besloten daar een salade te nemen, die zijn ook echt superlekker daar! Ondanks dat pizza mijn lievelingseten is. Maar ik had al chips gegeten op de borrel en op zo’n moment is mijn zelfbeheersing nergens meer te bekennen. Het kan me dan niet zoveel meer schelen, mijn dag is al verpest. Dus heb ik veeeeel teveel gegeten op die avond. Beschamend, niet handig. Was ik er blij mee? Nee.
Maar het was gebeurd en de avond, die was wel echt heel erg gezellig!

Vrijdag

Poeh, vandaag zat ik zo vol en voelde ik me niet zo goed door de avond ervoor. Wat erin resulteerde dat ik echt niet aan eten moest denken tot een uurtje of drie ’s middags. Daarentegen had ik een stuk fijnere dag op mijn werk, dat scheelde!
Met een rustige vrijdagavond begon ik het weekend!

Zaterdag

Ik stond redelijk vroeg op om naar de fysio te gaan. Eer ik daar kwam was hij zijn hardloop bootcamp aan het geven (ja, hij is ook dus een soort hardloop trainer. Handig he?!). Hij had wel gedacht dat ik mee zou komen doen voor mijn afspraak!
Eh..? Ik mocht van hem toch helemaal niks doen de afgelopen week? Dat had ik ook niet gedaan. Oh, ja.. Niet hardlopen zei hij. Ik had wel gewoon andere dingen mogen doen op een wat lagere intensiteit. Kwam ie nu mee!!
Maargoed, miscommunicatie blijkbaar. Misschien was het wel even goed voor me dat ik echt helemaal rust had gehad. In plaats van stiekem toch teveel te hebben gedaan!
De afspraak zelf was fijn! Ik kwam een hoop te weten over mijn lichaam. Minder fijn was dat er behoorlijk wat pijnlijke plekjes waren, dus de behandeling daarvan.. Daar kijk ik nog niet echt naar uit! Over de afspraak en wat er nou eigenlijk aan de hand is, kun je hier meer lezen!
De rest van de dag hield ik me lekker rustig. En eigenlijk beviel me dat wel!

Zondag

IMG_0923

Vrij onverwachts besloot ik een hiit bootcamp mee te doen van Bodyrock. De vriend van een vriendin van mij geeft de bootcamp en ik zou altijd al een keertje mee doen. En waarom niet die zondag?
Ik wist niet precies wat me te wachten stond, dus ik ging er open in! Nou, het was dus hiit. Een training waarin je hartslag door verschillende, vrij intense oefeningen, omhoog wordt gebracht en weer een klein beetje kan dalen tijdens de kleine rustpauzes door.
Wij deden uiteindelijk drie rondes van verschillende oefeningen; kettlebell swings, deadlifts, burpees (jep. helaas) en lunges bijvoorbeeld. In totaal waren het 9 oefeningen met aan het einde van iedere ronde een stukje rennen. Poeh ik moet zeggen, die hoge hartslag dat zat wel goed! Maar het was ontzettend leuk en de tijd vloog voorbij! Ik dacht dat ik er niet zo’n last van zou hebben, maar de dag daarna voelde ik mijn schouders en billen wel! Goed gewerkt dus!
Daarna ging ik met Sharona (de vriendin van de vriend van de bootcamp 😉 ) nog even lekker lunchen bij de Chocolate Company. Ongezond? Hoor ik je denken? Neehoor, wij aten een lekkere salade met zalm en avocado. En een heleboel spinazie! Thuis maakte ik nog een fijne wandeling, het was immers prima weer! Lekker sportief en gezond dagje dus!

 

Happy?

Aantal trainingen: 2. Een halfuurtje cardio aan het begin van de week en de bootcamp op zondag. Heel weinig dus.

Het was een hele rustige week voor mij. Ik ben niet gewend om zo weinig te sporten en zeker niet om gewoon niet hard te lopen! Dat was even wennen. En op sommige momenten voelde ik me er ook wel een beetje rot over. (gelukkig mag ik nu weer aan de slag!) Het was wel een goeie week verder, met een fijne fysio afspraak die duidelijkheid gaf.
Voeding ging de hele week wel redelijk, behalve donderdag. Oh dat is een dag die ik heel snel uit mijn geheugen wil wissen! Laat ik dat ook maar doen, want op dit moment is mijn voeding weer netjes on point! Houden zo!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s