Het geheim van de perfecte hardloopfoto

IMG_5645

Afgelopen week vroeg iemand aan mij hoe ik al die foto’s maak die ik regelmatig op Instagram post. Loopfoto’s, hoe maak je die? Zelf heb ik de afgelopen tijd ook een hoop hierover geleerd en dan vooral; de schaamte opzij te zetten, de voorbijgangers te negeren en vooral mijn voeten goed op te tillen! Ik geef je hier; de gouden tips voor de juiste hardloopfoto!

Een goede hardloopfoto, dat is nog niet zo gemakkelijk! Je hebt namelijk maar een paar momenten tijdens het lopen dat je er nog enigszins goed en fit uitziet. Is je foto een fractie van een seconde te laat gemaakt, sta je er precies op tijdens je landing. Inzakkend, alsof je er al een halve marathon op hebt zitten. Met een beetje pech nog met een zure kop ook! Nee, zo eentje wil je niet op je social media account laten prijken. Het klinkt onmogelijk, maar toch kun je echt mooie foto’s maken!
Wat moet je hiervoor doen?

thumb_DSC00160_1024

thumb_DSC00159_1024

1. Don’t feel ashamed

Echt, dat is denk ik wel regel nummer 1. Denk niet aan de voorbijgangers die vast wel zullen denken; ‘wtf is die aan het doen?’. Naar je toeteren (is mij ook weleens gebeurd). Of nog een keer achterom kijken. Maakt allemaal niet uit, die zie je toch nooit meer! Heb er lekker schijt aan…

2. Be creative

Om een goede foto te maken moet je soms creatief zijn. Eerst wist ik helemaal niet hoe ik dat moest doen, maar uiteindelijk kreeg ik ook een paar goeie tips!
Gebruik je zo’n armband tijdens het rennen? Zo eentje om je telefoon in te dragen? Die kun je perfect gebruiken. Je zet je telefoon er achterstevoren in, met het cameraatje iets boven je hoesje uit… En dan maak je de armband vast aan een paaltje. Of een boom of hek ofzo. Bedenk wat leuks! Zolang het je telefoon maar in een goede positie houdt…

3. Start the countdown

Heb je je telefoon goed geïnstalleerd? Zet hem dan klaar op selfiestand (zo kun je nog een klein beetje zien wat je nou eigenlijk in beeld hebt) en vergeet niet je zelfontspanner aan te zetten! Dan heb je nog even tijd om weg te komen voordat je per ongeluk een close up selfie maakt. (gebeurd ook regelmatig per ongeluk!)

4. Start to run

Alles klaar? Dan kun je nu gaan rennen! Mijn telefoon maakt in deze stand altijd een burst, dat is altijd handig. Je kan naar je telefoon toe of juist er vanaf of voorbij lopen. Again, be creative!
En het kan gebeuren natuurlijk dat je te vroeg begint met rennen en de foto dus al uit bent tegen de tijd dat ie wordt gemaakt. Of dat je juist te laat bent en alleen je voorste been in de foto te zien is. Maar de truc is; probeer het een paar keer! (En niet ongemakkelijk voelen dus!)
Later kun je je burst bekijken en de beste foto’s eruit kiezen! Er zit meestal wel wat leuks tussen hoor..

5. Don’t be afraid to ask for help

Dit doe ik dus eigenlijk nooit als ik in mijn eentje loop. Of eigenlijk nu ik erover nadenk, ik heb het wel een keertje gedaan! Na mijn langste duurloop voor de marathon heb ik een voorbijganger gevraagd een foto van mij te maken. Ze deed er een beetje lacherig over, maar het was zo gefixt! Ik heb maar even uitgelegd dat ik mijn social media up to date moest houden. Oké, je voelt je best een tikkeltje lullig op zo’n moment, maar again.. Lekker boeiend! Je hebt een goeie foto.
Als ik met andere mensen loop, kunnen die ten eerste natuurlijk foto’s van mij maken (en andersom). Maar als je een foto wilt waar je samen opstaat zul je het aan iemand moeten vragen. Je moet wel even de juiste persoon uitkiezen, maar meestal kun je al wel een beetje peilen aan de manier waarop mensen rondlopen of ze ervoor in zijn. En af en toe heb je geen keus omdat er niemand anders in de buurt is! Soms krijg je reacties als: ‘Nee ik wil geen foto maken, ik ben in een slecht humeur’ (Echt een keer gebeurd!) maar de meeste mensen vinden het wel grappig om te doen.
Wel even goede instructies geven over bijvoorbeeld de burst functie je telefoon. En even checken of ze geen selfies maken (ook dat gebeurt weleens) Het levert nog weleens grappige situaties op.

There you go! Nu heb je genoeg tools om zelf ook de perfecte hardloopfoto te maken! Ik zie ze vast voorbij komen op Instagram 😀 Make me proud!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s