Back in shape #10

IMG_9734

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

Helaas, toen ik mijn fysio maandagavond vrolijk verkondigde dat ik dinsdag weer ging lopen, kreeg ik het minder fijne bericht dat ik dat beter nog even kon laten. Balen natuurlijk, want ik had er weer zin in! De hele week zag ik overal hardlopers, leek social media opeens nog voller met mensen die van hun loopjes genoten en riep dat bij mij alleen maar meer frustratie op. Goed, niet lopen dus nog. Maar wat heb ik dan wel gedaan? Mijn planning liep wel even anders in ieder geval!

Maandag

De week begon weer goed, want na het avondeten ging ik naar de sportschool voor een beetje cardio en een training van het bovenlichaam. Dat voelde wel goed!
Al baalde ik wel dat mijn fysio had afgeraden te gaan lopen. Ik had mijn spullen zelfs al klaarliggen zodat ik dinsdagochtend meteen kon gaan. Bummer!

Dinsdag

Meteen uit mijn werk reed ik door naar Haarlem centrum, voor een gezellige dinner date met een vriend. We gingen eten bij de Woodstone, een gezellige pizzeria. Ik ben dus echt dol op pizza, maar ik ging voor de honingmosterd/kip salade. Die is daar ook heel erg lekker! Omdat ik zo goed op mijn eten had gelet kon het magere yoghurtijs met fruit toetje er ook nog wel in!
Bij thuiskomst besloot ik toch nog even een wandeling te gaan maken om mijn stapeldol te halen.

Woensdag

IMG_0963

Ik kon lekker op tijd weg van mijn werk dus ik reed meteen door naar de gym: Benentraining! Het werd geen loodzware training, had ik vooraf met mezelf afgesproken. Ik mocht namelijk mijn knie niet al te erg belasten. Maar ook met lichter gewicht waren de lunges een crime. Ik kon wel janken zo gefrustreerd was ik. Continu een zeurend gevoel tijdens de oefening. Ook de core oefening die ik probeerde ging niet zo lekker. Wat een pruttraining was dit!

Donderdag

IMG_0969

Weer een etentje op de planning! (ja ik ga echt vaak uit eten) Dit keer met een vriendin die ik al jaren niet had gezien. Bijkletsen was dus wel nodig! En het eten was ook nog eens superlekker. Ik ging voor de roodbaarsfilet met krieltjes en een groentestoof. Klinkt goed, right? En dat was het ook!
Uiteindelijk hebben we nog lang gezeten met kopjes verse muntthee, want ja… Bijkletsen kost tijd! Het was een fijne avond.

Vrijdag

Vanuit werk reed ik meteen door naar Woerden, want Petra en ik hadden een relaxt avondje staan! Ze had een lekkere maaltijd voor me klaarstaan, dus dat was fijn binnenkomen! Zij moest nog even weg voor een lesje crossfit, maar ik kon lekker op de bank neerploffen! Heerlijk.. We keken een foute film, dat is altijd een goede besteding van de avond!

Zaterdag

In de ochtend zouden ik en Petra een hardloopbootcamp gaan doen en daarna had ik een afspraak met de fysio (ja, mijn fysio geeft de hardloopbootcamp, handig he?!). En hoewel ik wist dat hij mijn peesplaat zou gaan behandelen en ik wist dat dat een pijnlijke zaak zou worden, keek ik er naar uit. Misschien zou hij zeggen dat ik weer mocht lopen?
Maar helaas, we kregen een berichtje dat hij griep had, dus zowel de training als mijn afspraak gingen niet door. Jeetje, wat baalde ik daar verschrikkelijk van zeg! En niet even ook…
Maar we maakten wel een wandeling, dus ik had nog even wat beweging.
’s Avonds gaven mijn ouders een groot feest, waar chinees op het menu stond. Ik koos voor mijn eigen kwarkje. Ik weet dat, als ik eenmaal begin aan chinees, ik het moeilijk vind om te stoppen. Dus dan maar op deze manier!

Zondag

IMG_0999

Op naar de gym! Ik had echt behoefte om even wat cardio te gaan doen, dus besloot daar te gaan fietsen! Gezellig naast een vriend, die al bijna klaar was maar mij nog even 20 minuten gezelschap hield. Daarna fietste ik nog ruim een half uur alleen door. Ik vind het saai, die cardio… Maar het moet maar! Ik moet mijn conditie toch op peil houden.
Ik lunchte lekker met een italiaanse bol (ik eet eigenlijk nooit brood) met ei en pindakaas. Pindakaas.. Echt een van de lekkerste dingen die er is! En begon daarna met het foamrollen van mijn benen. Wat een klus en wat een pijn! Gevolgd door mijn fysio oefeningen. Het houdt me in ieder geval bezig.
Ook maakte ik nog een avondwandeling, dus dat stappendoel was ook netjes binnen! Ik at ’s avonds nog wel wat ongeplande chinees, maar dat houdt de stofwisseling op gang, toch? Laten we het daarop houden!

Happy?

Aantal trainingen: 3. 2x krachttraining en 1x cardio

Het was op zich een goeie week, waarin ik ondanks de etentjes mijn voeding op orde had. Behalve een kleine uitschieter op zondagavond.
En dat had resultaat want ik was een beetje afgevallen! Daar was ik erg blij mee, zoals je je kunt voorstellen. De aankomende week wil ik wel wat meer gaan sporten. Want ik mis het! Ik ga alvast een planning maken, waar ik me dit keer wel aan ga houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s