Eetdagboek #5

D0B26CAF-65C2-42BC-B6B2-237A3CFBD5FE

Dat voeding natuurlijk een hele belangrijke factor is als je wat kilo’s wil kwijtraken is well known! Maar wist je ook dat goede voeding je resultaten tijdens het sporten flink kan verbeteren, je herstel kan bevorderen en je energieker kan doen voelen? Het is zo belangrijk, maar ook zo moeilijk! Ik geef jullie vanaf nu iedere week een kijkje in mijn voedingspatroon, zo kan ik het zelf ook mooi in de gaten houden! Hier dus een nieuw Eetdagboek.

Ik vond het wel weer eens tijd om jullie een kijkje te geven in mijn eetpatroon. Tegenwoordig eet ik ook best vaak hetzelfde, behalve mijn avondeten. Dus dan heb je door een eetdagboek al best een goed beeld! Heel vaak vergeet ik foto’s te maken van mijn eten en ze zijn zeker niet fotogeniek. Maar daar gaat het niet om toch? Als het maar lekker smaakt!

Ontbijt

IMG_0413

Aangezien ik een #havermouttrutje ben en blijf, bestaat mijn ontbijt altijd uit havermout (50 gram). Dit keer aangevuld met whey eiwitten chocoladesmaak (15 gram), kaneel, lijnzaad (5 gram) en doosjevol blauwe bes & framboos (100 gram). Vult goed en erg lekker!

Tussendoor

IMG_1013

Als tussendoortje nam ik twee rijstwafels appel/kaneel. Soms doe ik daar een beetje pindakaas op, maar dit keer niet. Ook droog zijn ze namelijk prima te eten! Ze zijn van Zonnatura, dikke tip!

Lunch

IMG_0729

Op mijn werk vragen ze of ik aan het broccoli dieet doe… Want ik eet namelijk altijd broccoli. Wat kan ik zeggen.. Makkelijk mee te nemen en ook nog lekker! Dit keer at ik broccoli (150 gram) en een kipschnitzel. Maar soms eet ik er weleens vega dingen bij zoals een spinazieburger. Lekker veel groenten al binnen tijdens mijn lunch!

Tussendoor

DSC_0038-1024x746

’s Middags verschilt het nog weleens wat ik eet. Soms maak ik bananenbrood, maar dit keer koos ik voor een eiwitreepje. Deze is lekker en vol met eiwitjes! Hierna ging ik een uurtje cardio doen in de sportschool. Eigenlijk had ik dan beter voor een koolhydraatrijke snack kunnen kiezen, maar die had ik net niet bij me.

Avondeten

IMG_1015

Mijn avondeten verschilt altijd. Vanavond had ik spinazie a la crème (220 gram), aardappeltjes uit de airfryer (120 gram) en kipfilet (170 gram). Een lekker en flink maaltje. Ik gebruik dus twee borden, omdat de spinazie anders zo door de rest van mijn eten gaat. Zo zonde!

Avondsnack

’s Avonds neem ik vaak nog een avondsnack. Skyr yoghurt (200 gram) met wat Doosjevol fruit (100 gram), whey eiwitpoeder (10 gram) en sport muesli (15 gram).

Het was een prima dagje wat betreft voeding! Nu ik niet zoveel meer mag sporten (en niet lopen) moet ik wel wat extra op mijn eten letten. Ik verbrand nou eenmaal minder. Maar met dagen als deze gaat dat goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s