Back in shape #11

IMG_1071

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

De afgelopen week was een behoorlijk heftige! Er waren leuke momenten, maar ook zeker moeilijke. Een klein beetje hiervan zal ik delen in dit artikel, maar ik ben ook niet helemaal klaar om jullie alles te vertellen. Maar laat ik beginnen met de afgelopen week. Waarin ik nog steeds niet mocht hardlopen…. Hoe het me afging?

Maandag

Vandaag was ik echt extreem gefrustreerd. Mijn telefoon ging kapot op mijn werk, dus ik moest door naar de App store voor een nieuwe. Wat helaas ook niet vlekkeloos verliep. ’s Avonds ging ik sporten en besloot mijn bovenlichaam te trainen in de gym. Op zondag had ik een uur gefietst en dat voelde niet helemaal lekker in mijn knie, balen dus! Als klap op de vuurpijl appte mijn fysio dat het lopen van de 8km tijdens de Midwinter Marathon ‘mijn eigen verantwoordelijkheid’ zou zijn. Kon ik het lopen? Ja. Was het verstandig? Nee. Daar kon ik het dus mee doen.. Ik had echt een inzinking die avond… Ik vond het echt helemaal niks.. Laat gaan slapen dus.

Dinsdag

Ik begon de dag in dezelfde bui als ik hem de vorige avond geëindigd was. Niet echt goed dus… Niet hardlopen valt me zwaarder dan gedacht!
Na mijn werk ging ik meteen door naar de App store (ja, alweer) omdat ik mijn nieuwe telefoon niet aan de praat kreeg. Great. Daarna was ik eigenlijk zo moe dat ik besloot niet meer te gaan sporten. Soms moet ik dat teveel van mezelf en dat probeer ik nu een beetje los te laten. Mijn voeding ging mega goed trouwens!

Woensdag

IMG_1075

Een half dagje op school, maar een drukke middag voor de juffies. Je middag komt toch altijd bomvol te zitten met allemaal klussen die je moet doen. Na werk ging ik meteen naar de gym, want er stond een uurtje fietsen op de planning (tja, je moet toch wat om je conditie te onderhouden). Maar die liep helaas niet zoals gepland, Ik kreeg last van mijn knie en bovenbeen… Doorgaan of niet? Eigenlijk wilde ik dat uurtje volmaken, maar waar was ik dan mee bezig? Ik stopte dus na 45min en ging daarna nog een kwartiertje wandelen op de loopband. Ik werd er in ieder geval niet vrolijk van!
Gelukkig werd ik wel een beetje opgevrolijkt door een paar leukerds op de sportschool en kon ik bij thuiskomst lekker eten en relaxen.

Donderdag

Wow wat een moeilijke dag vandaag! Er lagen zoveel traktaties op school en ik had zoveel moeite om hier vanaf te blijven! Maar… Het lukte me. Ik at een mini koekje en een half speculaasje, maar that’s it! Was ik wel trots op…
Toen ik thuis kwam was ik moe, maar ging ik toch nog even gezellig een bakkie thee doen met een vriendin. Sociale contacten zijn ook belangrijk!

Vrijdag

IMG_1074

Een heftige dag voor mij. Het begon met een moeilijk gesprek, een hoop telefoontjes, een dagje werken en daarna weer een lastig gesprek met mijn ouders. Uiteindelijk voelde het wel goed en was ik opgelucht, maar het bracht een hoop stress met zich mee.
In de avond ging ik uit eten met het gezin vanwege de verjaardag van mijn broertje en mocht ik het van mezelf een beetje loslaten Helaas… Liep het uit in een mega vreetbui. Ik probeerde het mezelf niet teveel aan te trekken en me niet zo heel rot te voelen. Het was een moeilijke dag, met veel emoties. morgen weer goed oppakken.

Zaterdag

IMG_1073

Weekend, de eerste dag dat je een beetje kan uitslapen.. Word ik dus om 6uur wakker. Just. Great. Ik voelde me niet helemaal fit vandaag (kwam vast door het eten van gisteravond), maar ging toch op weg naar een training: Rennen met Raggers. Mijn fysio geeft dus ook hardloop bootcamps. We deden wat loopscholing en krachtsoefeningen die goed zijn voor het lopen.
Daarna had ik mijn fysio afspraak en OHMYGOD dat was niet leuk! Maar wat wil je, als iemand met zijn elleboog en volle gewicht in je been staat te boren? Het was even flink tanden bijten en inwendig schelden. Maar het is voor een goed doel, right? Ik kreeg wel het goeie nieuws dat ik binnenkort weer rustig mocht beginnen met hardlopen! Niet aankomende week (maar dat wil ik ook niet, ik heb nu best wel veel pijn) maar binnenkort. Kleine stukjes, want de techniek moet nog flink bijgeschaafd. Maar ik was blij!!
De rest van de dag deed ik een dutje (dat korte nachtje deed me niet veel goeds) en veel rustig aan, omdat ik best wat last had van mijn knie en bovenbeen.

Zondag

IMG_1071

Een lange dag bij de Midwinter Marathon… En helaas niet om zelf te lopen! Ik was er als toeschouwer. Supporter. Soms lastig, want ik wilde ook heel graag lopen. Het kriebelde ontzettend toen ik al die lopers zag starten. Maar ik wist dat het beter was om het niet te doen, dus helaas.
En langs de kant staan was ook echt ontzettend leuk. Ik heb genoten! Uiteindelijk heb ik nog wel 8km gelopen, maar niet hard natuurlijk! Ik sloot de mooie dag af met een lekkere, bestelde pizza. Het was wat voeding betreft geen goed weekend (zeg maar gerust slecht). Maar het was wel een fijn weekend!

Happy?

Aantal trainingen: 3. 2x krachttraining en 1x bootcamp.

Eigenlijk had de afgelopen week een stuk beter gekund. Zowel op het gebied van sporten als voeding. Dat laatste ging eigenlijk de hele week heel erg goed, tot vrijdag. Toen ging het mis en het weekend heb ik ook niet echt meer opgelet. De afgelopen week had een paar emotionele dalen, het was niet altijd even prettig. Het was wel een heel leuk weekend.. Een fijne training (en een pijnlijke fysio afspraak) op zaterdag en op zondag een mooie dag bij de Midwinter Marathon! En binnenkort mag ik weer stukjes lopen, dus dan gaat het vast weer de goeie kant op!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s