Rocket Fuel Energy Bars

574e598d-ec54-44e0-b9bd-715cb2c69af4.jpeg

Hardlopen en voeding, altijd een lastig puntje. Wat neem je nou eigenlijk voor je training? Misschien heb je al je standaard pre-running snack gevonden, maar wellicht ben je hier nog naar op zoek! In dat geval heb ik een goede oplossing voor je; de nieuwe snack van de Body & Fitshop. De Rocket Fuel Energy Bar. Ik mocht hem uittesten!

Rocket Fuel Energy Bar, de naam alleen al! Klinkt alsof je er heel erg hard van gaat rennen, toch? Dit is een nieuwe reep van de webshop Body&fit die beschreven wordt als de ‘perfecte snack voor duursporters’. Kortom: Voor hardlopers zou het een goede aankoop zijn. Ik was er dan ook erg benieuwd naar, want meestal hou ik helemaal niet van dat soort pre-workout repen. Maar waren deze anders?

EE271472-E9CA-4883-B700-95BF3A6BA5B8.jpeg

De Rocket Fuel bars zijn er in drie verschillende smaken: apple, berries & coconut. Ik kreeg een doosje opgestuurd met de berries smaak. Lekker fruitig dus. Meestal ben ik meer van de chocolade-achtige smaakjes, of kokos, dat is ook wel favoriet. Maar deze berries smaak verraste me wel! Mijn eerste indruk was dan ook positief!

rocket-fuel-bars-display-apple

Facts

Een pre-running snack dus. Dan kun je wel verwachten dat de reep goed gevuld is met koolhydraten. En dat is ie zeker! 35,9 gram koolhydraten per reep, een behoorlijke hoeveelheid die zorgt voor de broodnodige energie. De koolhydraten worden vooral gehaald uit fruit, dadels en haver, dus natuurlijke producten. Vind ik ook wel een fijn idee.
De 176 calorieën die iedere reep bevat  vind ik ook nog wel oké. Zeker voor zo’n reep. En natuurlijk heb je ook wel wat nodig als je een pittige training gaat lopen.
Ook hebben de repen weinig vezels (2,5 gram) en eiwitten (2,3 gram) en dat is ook heel mooi. Grote hoeveelheden van deze macro’s zouden je namelijk in de weg kunnen gaan zitten tijdens het lopen.

Mijn conclusie

Verrassend lekker! Zoals ik hierboven al vertelde, was de smaak boven verwachting! De structuur vond ik even wennen, want het is een vrij zachte reep. Er zit bijvoorbeeld geen crunchy smaak aan. Maar dat was denk ik ook wel te verwachten en dit stoorde mij ook helemaal niet.
Ik heb de repen een aantal keer geprobeerd een uurtje, en zelfs een keer vlak voor, een training en heb er steeds een goede workout uit weten te knallen! De reep valt niet bijzonder zwaar op de maag en zelfs na het eten vlak voor mijn training, had ik er geen last van.
Mijn workout (ook in de sportschool) ging lekker. Of het alleen door de repen komt? Geen idee (het zijn geen wondermiddeltjes), maar ik zat er even goed vol van en had voor de training voldoende energie.

Ook lekker als heerlijk tussendoortje?

Werd ook aangegeven in de omschrijving. Dat zou ik niet zo snel doen, daarvoor bevat de reep iets teveel koolhydraten naar mijn zin. Natuurlijk is het een lekker tussendoortje, maar naar mijn mening is het daar niet heel geschikt voor. Zoveel suikers heb je niet nodig als je niet gaat sporten.
Voor mijn training zou ik er zeker een nemen, want daarvoor is ie zeer geschikt!

Yay or Nay?

Voor mij zeker een ‘yay’! Tenminste, voor een workout.
Er zitten lekker veel koolhydraten, uit natuurlijke bronnen, in de repen verwerkt waarmee je de training wel doorkomt! Ik kan natuurlijk alleen oordelen over de berries smaak, maar die is zeker aan te raden. Eigenlijk ben ik ook wel benieuwd naar de coconut smaak 🙂

rocket-fuel-bars-los-apple_1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s