Back in Shape #13

IMG_1199

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

Het was een bewogen en drukke week. Met hele leuke dingen, maar ook wat dingetjes die wat stress opleverden! Voor zulke dingen ben ik altijd wel gevoelig en dat vind ik heel moeilijk. Vooral om mijn voeding dan netjes te houden. En vorige week was die totaal prut. Ging het deze week beter?

Maandag

Het begin van een nieuwe week en dat begin was drukdrukdruk! Een bewogen dag op werk en daarna meteen door naar een (onverwachte) afspraak bij de fysio. Hier werd mijn peesplaat weer losgemaakt (wederom AU) en moest ik ook even op de loopband staan en nieuwe oefeningen proberen. (lees het hier)
Doordat ik iets teveel had gedaan het afgelopen weekend mocht ik nu pas het werkend erna weer gaan lopen. Bummer. Maar ik ging wel naar de sportschool om mijn bovenlichaam en core te trainen. Heerlijk!

Dinsdag

Werk, again. (Dat heb je met een fulltime baan he) Daarna twijfelde ik of ik naar de sportschool zou gaan, maar ik koos er toch niet voor. In plaats daarvan deed ik een home workout met mijn elastiek en jeetje! Ik wist niet dat dat zo intensief kon zijn. Mijn hartslag heeft de 150 wel regelmatig aangetikt. En het was so easy! Had alleen mn matje en elastiek nodig.De rest van de avond deed ik rustig aan.

Woensdag

IMG_1186

Een korte dag voor de kinderen, maar niet voor juffie. Ik wilde toch nog even voor het avondeten gaan sporten. Wederom, net als maandag, een training voor mijn bovenlichaam en core met wat fietsen als warming up. Op zich ging dat best lekker!

Donderdag

Vandaag had ik een rustdag, want er was echt geen tijd om te sporten. Na de vergadering op werk racete ik naar Wageningen voor een reünie met de rest van de Vifitjes. Zij hadden wel gelopen, maar ik was te laat daarvoor, helaas… Werk ging gewoon door.
Het was zo leuk om elkaar weer te zien! Sommige teamgenoten had ik niet meer gezien sinds we uit het vliegtuig stapten op 7 november, dus een tijd geleden al.
We kregen een rondleiding door het gebouw van Friesland Campina, mochten de nieuwe producten van Vifit proberen, zagen de aftermovies en kregen een fijn diner. En ondertussen konden we lekker bijkletsen. It was a good night!

Vrijdag

Zo, ik was echt moe. donderdagavond was ik laat thuis, dus ik moest echt inkomen. Het was een heel erg heftige dag op mijn werk, of in ieder geval.. Zo eindigde het. En dat was niet echt fijn. Ik zat er echt wel mee. En ik had heel veel moeite om de taart die als traktatie stond, te weerstaan. (Ik nam wel twee hapjes ofzo) Zo ook het gebakje wat mijn oma me aanbied toen ik bij haar langs ging. Maar het is gelukt!
Eenmaal thuis nestelde ik me lekker op de bank, met Harry Potter op de achtergrond. Net toen ik me voor de bootcamp van zaterdag (gegeven door mijn fysio) wilde inschrijven, kreeg ik van hem een berichtje. Hij was ziek. Heel vervelend voor hem natuurlijk, maar ik baalde er ook echt van. Ik ben een beetje ongeduldig en wil graag zo snel mogelijk stappen maken. Ik maakte voor mezelf een training, vergelijkbaar met zijn bootcamp, die ik zaterdagochtend kon gaan doen. Maar ik zou nog even kijken of ik hem ging doen, door een verkeerde huppel twist die ik daarvoor had gemaakt (heel erg stom) had ik wel wat last.

Zaterdag

IMG_1199

Geen fysio en bootcamp dus vandaag, dus ik flanste mijn eigen training in elkaar. Een beetje vergelijkbaar met de bootcamp zegmaar. Ik ging 3x 5 minuten hardlopen, afgewisseld met wat loopscholing en krachtsoefeningen. Het was toch best wel pittig! Maar het voelde als een best goeie training. Ik stopte precies bij de bakker om een broodje voor mezelf te halen.
Later in de middag ging ik naar Petra. We aten Magioni courgettepizza (nog nooit gegeten) en gingen gezellig naar de film!

Zondag

IMG_1207

Ik was bij Petra blijven slapen en voor het ontbijt gingen we nog ons geplande rondje lopen. 20 minuutjes, want meer mocht ik nog niet van de fysio. We liepen niet zo snel, 6:30min/km, maar het was een fijn tempo voor mijn knie. Ik had niet echt pijn, het was een klein beetje gevoelig. Naderhand had ik wel wat last.
’s Middags gingen we lekker de stad in, we hadden wel een yoghurtje van de yoghurt barn verdiend. Enne… Shoppen is ook cardio, toch?!

IMG_1208

Happy?!

Over het algemeen wel! Ik heb al een week geen last gehad van eetbuien, dus dat is echt superfijn. Tuurlijk, ik heb niet perfect gegeten, maar dat geeft niet. Ik ben erg tevreden!
Ook het sporten ging op zich redelijk. Ondanks dat de knie de hele week een beetje aan het zeuren was op de achtergrond, heb ik toch 2x gelopen (waarvan 1x onderbroken natuurlijk) en 3 krachttrainingen gedaan. Dikke prima dus!

IMG_1211

Een gedachte over “Back in Shape #13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s