Copenhagen, Here I come!

IMG_0290

Hier zit ik dan, in de La Place op Eindhoven Airport. Te wachten op mijn vlucht die over een kleine anderhalf uur zal vertrekken. k heb net een bord pasta geprobeerd op te eten, maar de helft ligt nog op mijn bord. Zenuwen misschien? Nog even en het is echt tijd om het vliegtuig in te stappen en op reis te gaan. Alleen….. Ja, dat hoor je goed! In mijn eentje op reis. Wat ik daarvan verwacht? Ik zal het eens op het papier (of in dit geval, World Wide Web) gooien!

Alleen op reis; iets wat me al een tijdje best aantrok, maar wat ik eigenlijk nooit zo goed durfde. Wat als ik het helemaal niets zou vinden, zo op mezelf? Of dat ik totaal de weg niet zou kunnen vinden? Onzin natuurlijk. Allemaal excuses eigenlijk om de uitdaging niet aan te gaan.
En een uitdaging is het op zich wel voor mij! Ik kan best alleen zijn. Best wel goed trouwens. Ik vind een momentje voor mezelf vaak heerlijk. Vliegen heb ik ook wel vaker alleen gedaan, maar zo’n stad bezoeken in mijn eentje, dat weet ik niet zo goed. Sommige mensen doen het een paar keer per jaar. Ik niet… Maar eens moet de eerste keer zijn toch?

Ooit wil ik nog een verre reis maken, naar Canada. Dat staat nog hoog op mijn Bucketlist. Maar iets houdt mij tegen, ik vind het spannend! Toen mijn vader een tijdje geleden begon over goedkope tickets, besloot ik een kijkje te nemen en heb ik dezelfde avond een vlucht geboekt!
Niet in een keer zo ver weg, ik heb ik besloten eerst iets dichterbij te proberen, een land wat ik al ken. Denemarken, Kopenhagen. De stad zelf ben ik nog nooit geweest, maar met de Denen ben ik niet helemaal onbekend. Een paar maanden woonde ik in Denemarken, dus ergens is het een beetje vertrouwd.
De reden dat ik dit precies doe? Ik wil graag meer van de wereld zien, maar mezelf niet laten weerhouden door het feit dat ik daarin misschien op mezelf aangewezen ben. (Dit klinkt alsof ik geen vrienden heb ofzo, dat is natuurlijk helemaal niet het geval!) Ik wil gewoon voor mezelf kunnen kiezen en daarin afhankelijk zijn.

Wat ik er precies van moet verwachten, dat weet ik niet. Op zich ben ik redelijk goed voorbereid! Ik heb boekjes en websites bekeken en daarmee een lijstje gemaakt van dingen die ik graag wil zien en doen. Maar misschien gebruik ik dat wel helemaal niet en zie ik het allemaal wel!
In ieder geval ben ik van plan veel te gaan wandelen en fietsen (een vriendin van mij die ik ken uit mijn studie tijd in Denemarken leent mij haar fiets) en zo min mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. Het zal wel koud zijn (ik hoorde zo’n -4 tot -7, met sneeuw) maar daar laat ik mij (hopelijk) niet door uit het veld slaan!

Ik slaap in een hostel en ook dat vind ik best wel spannend. Met andere mensen in een kamer. Hoe moet dat dan als je je wekker zet? Maak je dan geen andere mensen wakker?   En zou ik makkelijk contact maken met andere mensen? Allemaal vragen die van tijd tot tijd een beetje door mijn hoofd spoken! Maar waar ik vast snel een antwoord op ga vinden.

Wat ik ook ontzettend lastig vind is dat ik niet normaal kan sporten, niet zoals ik thuis doe. Het liefst doe ik dat namelijk iedere dag en ik mis het als ik het niet doe. Maar we gaan wel merken of ik hier ontwenningsverschijnselen van krijg!
Ook voeding vind ik moeilijk. Misschien wel het allermoeilijkste. Thuis track ik wat ik eet en voer ik dat in. Op vakantie gaat dat moeilijk… En natuurlijk ik weet best dat ik lekker moet genieten en daar niet mee bezig moet zijn, maar voor mij is dat best een dun lijntje. Ik ga het in ieder geval wel hard proberen!

Zie hier: Mijn hersenspinsels over een reis die ik ga ondernemen helemaal in mijn eentje. Het is maar Kopenhagen, zo’n anderhalf uur vliegen. Maar voor mij is het meer dan dat! Ik ben er klaar voor en ga me maar eens richting de Gate begeven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s