De ultieme eiwitrepen test

smart bar crunchy

Heb je soms trek in een lekkere snack? Die ook nog goede voedingswaarden bevat? Een eiwitreep is dan een goeie optie! Zeker na het sporten is het een aanrader. Maar er zijn er zoveel! Je ziet soms door de bomen het bos niet meer… Ik heb er dan ook behoorlijk wat uitgeprobeerd en ze bevielen helaas niet allemaal even goed! Ik zal je hier een korte samenvatting geven…

Eiwitrepen, een goede post-workout snack. Of.. Dat wordt in ieder geval beweerd. Maar voordat je er eentje in je giecheltje stopt, wacht dan even en check de macro’s! Sommige repen zitten namelijk alsnog bomvol calorieën en suikers. Niet echt wat je wilt in je gezonde reep! Plus… Er is nogal een verschil tussen een eiwitreep als snack en een maaltijdreep, want die bestaan natuurlijk ook. Maar let’s face the facts!

Clean Protein Bar – Body & Fit

DSC_0038-1024x746

Echt veruit mijn favoriete reep: De Clean Protein Bar De macro’s van deze bar zijn zo fijn: Heel hoog in eiwitten en vezels, maar weinig koolhydraten. Eigenlijk wat ik wel zou zoeken in een eiwitreep. Ze zijn niet allemaal even lekker, moet ik zeggen. En misschien moet je ook wel wat wennen aan de structuur van de reep, sommige zijn heel taai. Maar ik vind ze zeker prima te eten en ze vullen ook nog eens erg goed! Mijn favoriete smaak? Chocolate white chunks!

Macro’s:

 • Calorieën: 202
 • Eiwitten: 20,7 (!!) gram
 • Koolhydraten: 2,6 gram
 • Vetten: 7,8 gram

Smart Bar Crunchy

smart bar crunchy

De Smart Bar Crunchy. Deze is zo lekker! Echt, ik koop ze niet vaak meer, want ik kan zo de hele doos leegeten. (Met het gevolg dat je je daarna niet heel lekker voelt…) Dus bij deze ben je alvast gewaarschuwd! De crunchy bite (duh, staat ook in de naam) maakt de reep nog wat lekkerder! Er zitten wel wat meer koolhydraten in en de reep is ook een stuk zoeter dan degene hierboven. Maar een snack waar je wel even van kan genieten! Mijn favorieten: Milk chocolate & coconut en white chocolate cookies.

Macro’s:

 • Calorieën: 164
 • Eiwitten: 15,9 gram
 • Koolhydraten: 11,9 gram
 • Vetten: 6,3 gram

Vifit Sport

Vifit bar

In aanloop naar New York kregen we de reepjes van Vifit Sport, die ons moesten helpen in ons herstel van de marathon trainingen  De bars waren zeker wel favoriet bij mij, ik hou nou eenmaal van iets te eten! De Peach Yoghurt flavor vind ik het lekkerst, al moest ik een beetje wennen aan de smaak. Maar zodra ik daaraan gewend was, nam ik ze regelmatig na een training.

Macro’s:

 • Calorieën: 208
 • Eiwitten: 20 gram
 • Koolhydraten: 18 gram
 • Vetten: 6,4 gram

Barebells Protein Bars

barebells_cookies-cream_protein-bar_pick-mix_uk__63984.1494892930.500.750

De Barebells Protein Bars zijn repen die ik eigenlijk nooit bestel. Maar wat wel superhandig is; ze zijn te koop bij de Albert Heijn to go! Dus als je even een makkelijke snack wil en je hebt niks bij je… Huppel je daar toch even naar binnen?!
Vooral de Cookies & Cream smaak is erg lekker.

Macro’s:

 • Calorieën: 197
 • Eiwitten: 20 gram
 • Koolhydraten: 16 gram
 • Vetten: 7 gram

Snickers/Bounty/Mars protein bar

blog-mars-bitten

Deze MOEST ik uiteraard proberen! Want… Kop op zeg, een Snickers eiwitreep? Klinkt extreem goed toch? Dus ik heb ze alle drie geprobeerd. En wat vond ik ervan? Op de een of andere manier kon ik mezelf niet wijsmaken dat ik iets ‘enigszins gezonds’ aan het eten was. Of een eiwitreep, for that matter. Je weet dat je een Snickers zit te eten. Ze waren wel alle drie erg lekker… Maar als een eiwitreep zou ik ze niet zo snel nemen denk ik. Ook omdat ze echt belachelijk duur zijn!

Macro’s:

 • Calorieën: 199
 • Eiwitten: 18 gram
 • Koolhydraten: 18,4 gram
 • Vetten: 7,1 gram

Fullfil Bars

vitamin-protein-bars-fulfil-nutrition

Deze bars heb ik eigenlijk nog niet zo vaak gegeten. Ze zijn te koop bij de Albert Heijn, dus vandaar dat ik er weleens voorbij liep! Ik heb ze wel allemaal geproefd en op zich vond ik ze wel aardig. Niet zo heel bijzonder eigenlijk… Ik zou er niet zo snel een hele doos van kopen!

 • Macro’s: 205
 • Eiwitten: 20 gram
 • Koolhydraten: 10,3 gram
 • Vetten: 8,8 gram

Dat waren ze: Een aantal van de reepjes die ik de afgelopen tijd heb geprobeerd, allemaal op een rijtje. Sommige waren heel lekker en anderen wat minder. Op nummer 1 dus de Clean Protein bar.. Vullend, een prima smaak en wat mij betreft ook erg fijne voedingswaarden! Maar ook de rest zijn lekker voor de afwisseling af en toe.
Natuurlijk weet ik dat er gezondere alternatieven zijn dan eiwitrepen. Natuurlijke producten met veel eiwitten bijvoorbeeld, maar ik vind het af en toe gewoon lekker en bovenal makkelijk om een reepje te eten! Dus… Waarom niet! 🙂
Wat is jouw favoriete reep?!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s