Back in shape #14

IMG_1892

New York is voorbij, time to get back on track! Ik heb jullie mijn doelen verteld en hoe ik ze wil gaan halen. Met deze Back in shape-blogs geef ik jullie een kijkje in mijn week. Kunnen jullie zien of ik goed mijn best doe en mijn trainingen netjes afrond of dat ik misschien een extra schop onder mijn kont nodig heb!

Het is al even geleden sinds ik voor het laatst een weekoverzicht schreef. Vakantie, drukte op werk en er gewoon even niet aan gedacht.. Dan gaat het hard! Maar hier is er weer een. Een week vol verschillende trainingen en eigenlijk wel gezonde voeding!

Maandag

IMG_1822

Kon ik nagenieten van de CPC, die ik de dag ervoor had gelopen. Ik had geen last, maar ik kon vandaag niet helemaal voluit. Na mijn werk ging ik lekker naar de gym om te fietsen en daarna mijn core te trainen (want tja, dat moet dus iedere dag….). Bij thuiskomst deed ik mijn oefeningen en ging ik foamrollen. Toen had ik alles wel weer gehad!

Dinsdag

IMG_1863

Weer een druk dagje op werk, maar even sporten helpt altijd wel. Ik voel me dan zoveel beter! Ik ging wederom lekker fietsen en trainde toen mijn core en rug in de sportschool. Thuis gaf ik mijn benen nog even een kleine workout, dus eigenlijk had ik er een fullbody opzitten vandaag! Mijn core en benen train ik nu met een tabata workout van een kwartiertje. Hierbij doe ik 30 seconden een oefening (bijv. squats), gevolgd door 10 seconden rust. Op deze manier doe ik 7 oefeningen achter elkaar en dat dan weer 3 sets. Ik kan je vertellen, je hartslag gaat lekker omhoog! Heerlijk…

Woensdag

Vandaag was een stakingsdag voor het onderwijs, dus ik begon de ochtend op de fiets in de sportschool. Fris beginnen toch?
Daarna ging ik naar Amsterdam voor de staking en slenterden we een paar kilometer door de stad. Daarna moest ik haasten naar huis, trainde ik mijn core (dat kan ik volgens de fysio het beste doen voor het lopen) en ging ik samen met iemand anders een stukje lopen. Gezellig dus! En het voelde redelijk…

Donderdag

Een enorm heftige dag op mijn werk, wat niet zo heel prettig was. Daarna had ik echt behoefte om te sporten, of flink fout te eten. Dan kun je maar beter voor het eerste kiezen om je frustraties er even uit te gooien! Net als dinsdag trainde ik fietsen, core en rug in de gym en thuis mijn benen. Het hielp wel, ik voelde me beter en rustiger toen ik thuis kwam,

Vrijdag

In de nasleep van gisteren was dit ook een heftige dag op werk. Ik was helemaal gesloopt aan het einde van de dag.. Mijn collega stuurde me naar huis direct nadat de kinderen weg waren, zodat ik wat rust kon pakken.
In de avond ging ik met een vriendinnetje een hapje eten. Dat was gezellig!

Zaterdag

IMG_1862

Deed ik een hardloopbootcamp bij mijn fysio. Hij liet me zien hoe ik mijn kuit (waar een grote spierknoop zit) kon foamrollen en ik ging lekker op de trilplaat. De bootcamp zelf was lekker! De sprintjes mocht ik niet doen, maar we deden nog wat andere loop oefeningen, core training en flink wat benen! Zo fijn!
Daarna ging ik nog even 50 minuten fietsen (ik wilde een uur, maar de sportschool ging dicht). ’s Middags deed ik wat klusjes thuis en ging ik nog een stukje lopen voor een boodschap. Ik was moe en had eigenlijk een verjaardag in de avond. Gelukkig dat ik toch ben gegaan, want het was hartstikke gezellig!

Zondag

Schoot ik even de sportschool in om mijn benen los te fietsen… Daarna ging ik naar Rotterdam voor een techniek training voor obstacle running. Superspannend natuurijk! Bij aankomst kwam ik er achter dat ik gezellig met 3 sterke mannen (en een nog beter geskillde trainer) mocht meedoen. Dat was wel even een puntje!
Maar het was echt superleuk! Echt een uitdaging, sommige dingen waren ook wel eng en hoog. Ik heb nog wel even op een muur gestaan en niet naar beneden gedurfd. Gelukkig praatten de mannen mij er doorheen. En na ieder obstakel wat ik had genomen, voelde ik me nog trotser! Het was een fijne training!
Naderhand mocht ik zelf nog wat verder oefenen. Dat deed ik bij de monkey bars. Totdat mijn handen helemaal kapot gingen, toen was het tijd om te stoppen! Thuis deed ik nog een klein beetje core (had ik nog niet gedaan), heb ik een grote schoonmaak gehouden… En toen was het alweer 21:30 uur. Einde van zondag, einde van de week!

Happy?!

Aantal trainingen: 8. 1x hardlopen, 3x krachttraining, 2x cardio op de fiets, 1x hardloop bootcamp en 1x obstacle training!

Over de afgelopen week ben ik eigenlijk wel erg tevreden! Sporten ging lekker, ik voelde me steeds zo goed na een training! Ik heb nieuwe dingen uitgeprobeerd en dat was echt erg leuk.
Voeding ging ook goed! Op de verjaardag had ik wat kleine dingen, maar dat mag ook wel. De rest van de week ging prima. Volhouden nu!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s