Review: Natur Super Charged Juice

Natur sap.jpg

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje van Natur: Of ik hun vitamine juices wilde proberen en reviewen? Om eerlijk te zijn drink ik echt nooit sapjes. Ik eet mijn calorieën gewoon liever dan dat ik ze drink. Dus mijn eerste reactie? Nah, hoeft niet perse. Maar toch werd ik nieuwsgierig. En proberen kan geen kwaad, right?! Bij deze dus, mijn review over de Natur Super Charged Juices!

Vrolijke kleurtjes he?! Dat trekt toch meteen je aandacht.. Misschien heb je er weleens over gehoord of heb je ze zien staan (sinds kort ook in de schappen van de Albert Heijn en Jumbo), maar de juices van Natur zijn hot! Dat komt vooral door hun bijzondere concept: Zij gebruiken namelijk kokoswater in plaats van fruitsuikers. Waardoor je gezonde juice zelfs nog gezonder is. De smoothies zijn er in drie verschillende smaken, en ik zal ze alle drie even toelichten.

Body Guard
Sinaasappel, wortel en perzik

Het sapje ziet er erg oranje uit, meestal vind ik dat wel prima.. Mijn verwachting is dan ook dat dit sapje erg zoet zal smaken (zoals, in mijn beleving, de meeste oranje gekleurde sapjes). Maar dat is dus niet zo!
In eerste instantie proef je vooral wortel tijdens die eerste slok. Niet zo gek natuurlijk, want er zit ook wortel in. Naarmate je meer slokken neemt proef je ook de sinaasappel. Dat was wel lekker! Over het algemeen moest ik erg wennen aan de eerste slok, maar werd de smoothie steeds lekkerder!

Op het flesje (per 100ml):

Calorieën: 33
Koolhydraten: 7 gram
Eiwitten: 0,4 gram
Vetten: 0 gram
Vezels: 1,7 gram

flesje natur

Plant Power
Spinazie, komkommer en peer

Dit sapje ziet er gezond uit! Het is groen en dat identificeer ik vaak al met gezond. (groene smoothie, weet je wel!). Toen ik las dat er ook spinazie in zat, werd de eerste indruk alleen maar bevestigd. Ik open het flesje en het ruikt zelfs gezond! Hoe zou het nu smaken?
De juice smaakt inderdaad ook erg gezond. Vooral de komkommer is overheersend, vind ik. Maar dat is ook wel weer lekker fris.

Op het flesje (per 100ml):

Calorieën: 41
Koolhydraten: 9 gram
Eiwitten: 0,33 gram
Vetten: 0,05 gram (heel weinig dus)
Vezels: 1,7 gram

Rocket Fuel
Biet, appel en framboos

Op de een of andere manier had ik niet op de verpakking gelezen dat er biet in dit sapje verwerkt zat. Toen ik het flesje opendraaide, dacht ik een bekende geur te ruiken. Bij de eerste slok werd ik terug geslingerd naar mijn marathon training. Ik rook biet! (En tijdens de trainingsperiode dronk ik regelmatig bietensap). Dat is best gek, als je het dus van tevoren niet verwacht!
De smaak van de bietjes is ook erg overheersend, de andere smaken (van appel en framboos) vallen hier een beetje door weg. Aan de ene kant jammer, maar ik vind het ook niet zo heel erg. Ik ben de smaak van bietjes wel gewend.

Op het flesje (per 100ml):

Calorieën: 42
Koolhydraten: 9,4 gram
Eiwitten: 0,33 gram
Vetten: 0,05 gram
Vezels: 1,6 gram

Dat was het dan: Drie verschillende sapjes. Allemaal gemaakt met kokoswater, boordevol groenten en fruit! Je hebt in alle drie de gevallen wel het idee dat je iets gezonds aan het drinken bent, dat geeft sowieso wel een goed gevoel!
De sapjes waren fris en smaakvol. Op zich ook een goed alternatief als je iets anders wilt drinken dan water of thee. Het is een stuk gezonder dan bijvoorbeeld een glaasje sinaasappelsap (niet daar daar iets mis mee is, op zijn tijd!).
Ik denk dat de Body Guard, met wortel, wel mijn favoriet was. Althans, na die eerste slok toen ik eraan gewend was geraakt!

Enthousiast geworden? Neem dan even een kijkje op hun website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s