Ik kan nog niet eens touwklimmen!

IMG_5245

OORAH!
Heb jij je weleens een echte Viking gewaand? Rollen door de modder, klimmen, kruipen, rennen… De Vikingen waren van alle markten thuis. Krachtige, behaarde mannen die continu hun grenzen verlegden. Nou ben ik geen krachtige, behaarde man, maar ik ga WEL de uitdaging aan (wederom) een echte Strong Viking te worden! Maar een Viking, die zichzelf niet eens kan optrekken, een monkey bar kan bedwingen of fatsoenlijk omhoog kan klimmen in een touw? Hoe moet dat ooit goed aflopen?! 

Misschien heb je het voorbij zien komen op Social Media: Mijn nieuwe uitdaging! Op 19 mei mag ik samen met FitDutchies en ondersteund door Herbalife de Strong Viking Hills Edition gaan lopen in Amsterdam. Samen met een team van andere krachtige, fitte dames ga ik deze uitdaging op volle kracht aan. Hierbij krijgen we begeleiding van een coach, die ons advies geeft op het gebied van voeding en training. Superhandig natuurlijk! Vorige week maandag had ik een kickoff event, waar ik mijn nieuwe teamgenoten ontmoette, we onze doelen konden aanscherpen en meer informatie kregen over wat ons te wachten stond. Spannend allemaal!

Ik ben geen volledige Viking Newbee, aangezien ik al eens een Strong Viking Run heb gelopen. Eigenlijk zelfs al drie! Maakt dat me een ervaren warrior? Nee, allesbehalve!
De afgelopen keren deed ik mee en zag ik wel hoe het zou lopen. Ik trainde niet specifiek en het was gewoon meer voor de lol. Lekker een beetje spelen. Heel veel van de obstakels (zoals het gevreesde touwklimmen) kon ik niet bedwingen. Het maakte me niet zoveel uit, ik accepteerde dat gewoon!
Trouwens, de laatste keer dat ik een Viking was, was ik ook wel een stuk zwaarder en erg out of shape.

Dit keer… Wordt dat anders! Die obstakels word ik gewoon de baas. Natuurlijk, tussen al die mega fitte Dutchies wil ik niet achter blijven. No way! Maar bovenal wil ik boven mezelf uitstijgen. Mijn eigen grenzen verleggen en keihard vlammen.
Ik heb gekozen voor de 7km, Lightning, afstand. Waarom? Omdat ik nog steeds met een sluimerende blessure loop en mijn knie de komende tijd dus niet weer aan gort wil lopen. Een beetje rustig aan mag wel, zeker aangezien ik de afgelopen tijd natuurlijk niet veel gelopen heb. Vandaar, 7km! Ver genoeg in dit geval…

IMG_1885

Maar dan blijft dat kleine probleempje; dat ik de skills niet heb om veel van de obstakels te overwinnen. Want skills heb je echt wel nodig! Om alles op brute kracht te doen kan ik sowieso niet. Maar al zou ik dat wel kunnen, zou het veel en veel te zwaar zijn voor mijn lichaam. Dus dan ben je afhankelijk van de juiste techniek. Dus… Wat ga ik doen?

De afgelopen periode heb ik mij al gericht op het versterken van mijn lichaam. Vooral het trainen van mijn core, aangezien dat ook belangrijk was voor het herstel van mijn blessure. Ook heb ik mijn benen regelmatig getraind, zonder veel gewicht weliswaar. Enkel met (weerstands) elastiek. Ook mijn rug pak ik regelmatig mee.
Subdoel Nr. 1: Mijn lichaam sterker maken, zodat het de obstakels fysiek aankan.

Maar met kracht alleen kom je er dus niet. Je hebt toch ook echt de nodige skills nodig en die moet je ook trainen. Je grip bijvoorbeeld is erg belangrijk.
Neem nou het touwklimmen. Als je aan je armen gaat hangen, zal het je waarschijnlijk niet gaan lukken omhoog te klimmen. En als het je wel lukt, ben je daarna kapot. Daarom heb je de juiste techniek nodig jezelf boven te krijgen. Een trucje! Daarom:
Subdoel Nr. 2: Het onder de knie krijgen van een aantal skills om de obstakels te overwinnen.
Deze skills kun je trainen bij bijv. de Bunk’r. Ik heb al eens een techniek training daar gevolgd en er ging een wereld voor me open in deze grote speeltuin!

Kracht en skills. Dan mis je nog iets! Het lopen natuurlijk, wat ook behoorlijk belangrijk is. Ik denk dat ik de conditie nog wel ergens verstopt het zitten, maar de snelheid zal er volledig uit zijn. Ik ben traag geworden de afgelopen maanden! (Trager dan ik was…)
Toch wil ik het niet te erg pushen, mijn knie is nog niet helemaal de oude en voelt nog niet heel sterk. Daarom wil ik het hardlopen heel erg rustig opbouwen, met hulp en begeleiding van mijn fysio uiteraard.
Subdoel Nr. 3: Rustig opbouwen van het hardlopen.

Op die manier moet ik er wel komen toch? Werken aan kracht, skills en conditie. Zou dat genoeg zijn om de Walhalla Steps in Amsterdam te bereiken? Met behulp van mijn teamgenoten en andere Vikings of course. Want dat is het mooie van die runs; de teamspirit! ‘We leave no viking behind!’
Iedere keer als ik filmpjes zie van Strong Viking, krijg ik kriebels. Al die modder en het idee van het overwinnen van die obstakels. Kippenvel! Krijg er zoveel zin in.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s