April Favorites

DSC01071

Het is gewoon alweer mei. Ik verbaas me iedere keer weer hoe snel de tijd gaat! De afgelopen maand was afwisselend. Zeer warme dagen (ik was te warm gekleed) en koudere dagen met veel regen (was ik dus weer te koud gekleed). Ik ging mezelf weer eens voorbij met hardlopen, maar ging ook weer een paar pasjes vooruit! Ik neem je weer even mee in mijn favorieten van april! Lees je mee?!

Favorite race:

IMG_2119

Net als vorige maand een makkie. Want net als vorige maand liep ik maar een race. De halve van de Haar.. En nee, niet de echte halve! (Mijn fysio schrok zich een ongeluk toen ik hem een foto stuurde van de medaille: HEB JE EEN HALVE MARATHON GELOPEN?!)
Het was op zich een lekker loopje. Helaas liep ik daarna weer eens te hard van stapel (ha-ha) en zette ik een stap terug in mijn herstel.

IMG_2289

Mijn favoriet over-all was trouwens de Rotterdam Marathon. Waar ik ging supporten met een aantal andere blessure stumperds. Mooi dagje hebben we daarvan gemaakt!

Favorite meal:

Een etentje met een vriendinnetje bij ‘de Beren’, waar je echt goeie burgers kan eten! Helaas hadden we niet zo heel veel tijd en moesten we door naar de bios. We gingen naar de Ladies night van de Nederlandse film ‘De Matchmaker’. Ik ben nooit zo van de Nederlandse films, maar deze was wel hilarisch!

Favorite zweetdate:

IMG_1978

Heb ik die gehad de afgelopen maand? Daar moet ik toch wel even over nadenken… Eigenlijk zijn de bootcamps die ik iedere week bij mijn fysio doe ook een soort zweetdate. En die zijn altijd wel heel erg gezellig!
Ja, ik weet het… Je moet goed luisteren en hard werken, toch? Maar ik wil nog weleens teveel bezig zijn met andere dingen. Of afgeleid raken…. Maar natuurlijk doe ik wel altijd heel erg hard mijn best! Vooral de loopscholing vind ik moeilijk. Gaat wel steeds ietsje beter!

Favorite sport

Eigenlijk heb ik niet echt een nieuwe sport uitgeprobeerd de afgelopen maand. Al moet ik wel stiekem zeggen dat ik het fietsen een stuk minder erg begin te vinden.. Daarom schaar ik dat in dit geval dus maar hieronder! Serieus.. Ik had er altijd een pesthekel aan. Tijd leek zo langzaam te gaan. Maar tegenwoordig is het best oké! Lekker serie kijken (heeft iemand nog tips?), ik vermaak me best!

Favorite news:

ab52a34b-4734-4874-8806-8a94db626b5e.jpeg

Ontslagen, joehoeeee! Is dat goed nieuws? Jep, in dit geval zeker wel. Ik was namelijk ontslagen bij de fysio! Uiteraard is dat niet het einde van mijn blessureleed en mijn ‘road to recovery’, ik moet er zelf nog heel hard aan werken. Maar het feit dat mijn peesplaat weer ontspannen is en mijn fysio in ieder geval niets meer kan doen… Is een goed teken!

Favorite night out:

IMG_2067

Ik doe eigenlijk niet zo vaak aan feestjes, maar dit is altijd wel een hele leuke uitzondering! Een jaarlijks terugkomende party in een gymzaal in Voorhout, een dorp hier in de buurt. En aangezien ik dus in de Bollenstreek woon is de passende naam van dit feestje ‘Tulppop’. Muziek uit de 90s en zero’s is gegarandeerd dansen tot je erbij neervalt! We gaan ieder jaar met (ongeveer) hetzelfde groepje en ieder jaar is het weer even gezellig!
(Dit jaar met een paar paracetamol achter m’n kiezen trouwens. De fysio was niet zo lief voor me eerder die dag)

New goals:

Mijn nieuwe doel is eigenlijk om geen doel te hebben. Volgens mijn fysio is dit een verandering in mijn mindset. Ik focus me op herstel en schrijf me even nergens voor in, dat kan altijd nog last minute. Per keer even kijken hoe het voelt, wat voor training ik ga doen en of ik deze helemaal uitloop. Niks vooruit plannen. Dat werkt voor mij wel, zo luister ik veel beter naar mijn lichaam!
Herstel, dat is nu mijn ‘main goal’ 

Wat heb ik dus geleerd afgelopen maand?
Dat ik mezelf dus niet zo voorbij moet lopen en moet pushen! Iets minder dan perfect is ook oké, toch?
Mijn fysio was behoorlijk pissig en baalde wel even van me. Ik liep de 5km bij de halve van de Haar en twee dagen erna meteen 3×10 minuten.
(Dat is toch niet handig?! Je weet toch dat je rust moet nemen na een loopje en dan niet twee dagen erna weer zo zwaar belasten… Ja voor jouw lichaam zijn deze afstanden nu zwaar. Je bent aan het herstellen! Ik baal wel een beetje van je want je gaat weer veel te hard > Afdoende zijn speech zo ongeveer).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s