Bootcamp; hip & happening?

img_1978.jpg

Overal zie je het tegenwoordig opduiken; bootcamps. Ook bij ons in het dorp zie ik de fanatieke bootcampers regelmatig. Ze rennen rond over het speelpleintje voor het dorpshuis (ja, dat hebben wij hier), trekken zich op aan de monkey bars naast de glijbaan en richten hun ass to the grass tijdens het squatten. Het ziet er fanatiek uit! Is bootcamp hip & happening?!

Ik moet eerlijk toegeven; zelf ben ik ook nogal gesteld geraakt op mijn uurtje bootcamp op zaterdag ochtend. Eigenlijk totaal onverwachts! Een paar jaar geleden, toen bootcamps nog niet zo populair waren, heb ik  weleens een paar keer mee gedaan op de parkeerplaats van een station hier in de buurt. Toen vond ik er niet zoveel aan. Ik had een hekel aan het hardlopen en het uur kroop letterlijk (net als ikzelf) voorbij. Dat is nu wel anders!

AB52A34B-4734-4874-8806-8A94DB626B5EMijn fysio, trainer Jelle, gaf altijd de hardloop bootcamps; ‘Rennen met Raggers’

Iedere zaterdagochtend stap ik in mijn auto naar IJsselstein, zo’n 45 minuten rijden voor mij. Niet alleen voor die bootcamp natuurlijk, ik combineer het vaak meteen met een fysio behandeling. Maar van de bootcamp kan ik zeker genieten! Waarom?

Frisse lucht

Ten eerste ben ik lekker buiten in de weer. Toen het wat kouder was, had ik daar wat meer moeite mee. Maar tegen de kou kun je je natuurlijk ook kleden! Nu het weer warmer word is het helemaal lekker om buiten te trainen! Lekker wat frisse lucht inademen en genieten van het zonnetje (als die schijnt in any case). Zeker nu ik niet zoveel meer loop vind ik het fijn om zo’n uur buiten te knallen!

Groepsgevoel

Bootcamps worden gedaan in een groep. Dat is wel wat anders dan het hardlopen en fitness wat ik meestal doe, dat is toch vaak iets wat je in je eentje doet. Bootcamp is daarin wel een welkome afwisseling! Bij ons is het vaak erg gezellig. Een grapje tussendoor, een goed geplaatste sarcastische opmerking, het uitwisselen van een leuk verhaal… Een muziekje erbij. Ik heb het vaak prima naar mijn zin!

IMG_1984

Lekker zweten

Hoe intens je het uiteindelijk maakt tijdens de training, ligt natuurlijk altijd aan jezelf. Je eigen inzet is erg belangrijk! Maar ik heb gemerkt dat een uurtje bootcamp best wel pittig kan zijn! Vaak wil je toch niet onderdoen aan je groepsgenoten en de trainer.
Doordat de oefeningen zo snel achter elkaar worden gedaan (vaak in een circuit) gaat mijn hartslag vaak lekker omhoog en kan ik echt wel stuk gaan! Heerlijk vind ik dat. Geeft me echt een voldaan gevoel na de training!
(Op het moment zelf soms niet, als ik weer eens een suïcide moet lopen….)

IMG_1972

Hulp

Wat ik ook zo fijn vind aan de bootcamp, is dat er een trainer (in mijn geval mijn eigen fysio) is die de boel een beetje in de gaten kan houden. Doe ik de zijwaartse plank verkeerd? Kan hij meteen vertellen hoe ik het wel moet doen.
Draai ik mijn heupen teveel tijdens een Good Morning (ja, die oefening heet echt zo), kan ik het meteen verbeteren! Dat is echt ontzettend fijn..

Ik vind het vooral heel erg leuk. Een stuk leuker dan ik zelf had verwacht! In tegenstelling dan de bootcamps die ik eerder deed, vliegt dit uurtje voorbij en kan ik er echt van genieten. Het stuk gaan en de gezelligheid tijdens de training, het goede gevoel erna. Heerlijk!

IMG_1966

De trainingen die ik op zaterdagochtend volg zijn hardloopbootcamps. Dus specifiek gericht op het hardlopen. Hoe die eruit zien?
Vaak doen we eerst een warming up (klinkt logisch, right?) en daarna een stukje loopscholing. Dat vind ik dus ook echt heel erg handig, want ook dat wordt in de gaten gehouden. Na de loopscholing doen we vaak nog wat sprinten (suïcides, my favorite) en daarna begint het tweede deel van de training. Vaak krachtsoefeningen, ook gericht op het hardlopen, in circuitvorm. Squats, core oefeningen, touwtje springen. Er komt van alles voorbij. Veel variatie en intensiteit. Love it!

Heb jij ook een bootcamp ‘club’ in de buurt? Probeer het eens uit! Je zal er geen spijt van krijgen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s