Feels like Cinderella!

C0D236D5-7831-442F-9FED-A2BB1D91813A.jpeg

Als je zomaar door een man op zijn knieën een glazen muiltje aan je voet geschoven krijgt! Dat die man een verkoper was en het muiltje een splinternieuwe hardloopschoen, laten we maar even buiten beschouwing!
Gisteren was ik in een hardloopwinkel. Ja, gewoon spontaan! Maar ik had bedacht dat het handig was om nieuwe hardloopschoenen te kopen. Je kunt er natuurlijk niet genoeg van hebben, toch? Nu ik in Haarlem woon, zit ik dichtbij de Runnersword, dus een bezoekje was zo gemaakt! Een halfuurtje later liep ik naar buiten met een stel nieuwe patta’s. En blij dat ik ermee ben?! Dus even een artikeltje over the right pair of shoes!

Tuurlijk, wij vrouwen zijn dol op het kopen van nieuwe schoenen, dat is een feit! Maar hardloopschoenen staan ook (of in ieder geval bij mij) hoog op het lijstje! Ik word zo blij van een nieuw paar loopschoenen, krijg meteen heel veel zin om ze aan te trekken en voor een rondje naar buiten te gaan! Maar on a serious note: Waarom is het zo belangrijk goeie schoenen te hebben? En waar moet je op letten?

8A424598-2811-4C75-A2B7-9638B80CAE38.jpeg

Mijn eerste tip is om naar een goede winkel te gaan. De mensen die daar werken kunnen jou veel beter helpen het juiste paar te kiezen. Zij weten immers echt waar ze het over hebben! En kunnen jou daarom goed advies geven. Ik meen het; thuiskomen met een paar dat niet goed loopt, is echt niet fijn.

 • Neutraal.. Of iets minder normaal?
  Als eerste is het belangrijk om te weten of je een neutrale loper bent. Niet dat je dan geen mening hebt ofzo…. Maar dat betekent dat je enkel netjes recht blijft bij tijdens de landingsfase (als je voet op de grond is). Het kan namelijk ook zijn dat hij bijvoorbeeld naar binnen ‘klapt’ (overproneren). Dan heb je dus een schoen met ondersteuning nodig! Die mensen zijn vaak ook wat blessure gevoeliger (poor you)
 • Hard of zacht?
  Houd je van een zachte demping, of loop je juist liever met wat meer contact met de ondergrond? In de meeste gevallen zijn de wat hardere schoenen fijn voor kortere afstanden en de schoenen met meer demping goed geschikt voor lange duurlopen. Maar het blijft natuurlijk jouw voorkeur!
 • De juiste maat!
  Tja, die fout hebben we vast allemaal wel een keer gemaakt! Koop je ze te groot of te klein? Dan heb je garantie op blaren, want dat gaat lekker schuren. Of afvallende, bloedende teennagels. Ook niet fijn! (Ja, van hardlopen kun je heel veel naars oplopen)
 • Looks zijn niet belangrijk!
  Nou heb je geluk dat er bijna geen echt lelijke schoenen meer gemaakt worden (al verdienen sommige nog steeds echt niet de schoonheidsprijs!). Hoe ze zitten, dat is waar het om gaat. Ik heb een keer een paar gekocht wat ik vooral heel mooi vond en guess what? Droeg ze echt nooit! Zonde, want er hangt best een prijskaartje aan!

En last but not leest: Can you feel it?!
Jouw gevoel bij de schoen moet goed zijn, no matter what anyone else says. Zou de uitspraak hier ook gelden: ‘de schoen kiest de loper, niet andersom’? (Ik krijg meteen flashbacks naar Harry Potter! Of is it just me?!)

87CE66C8-F92B-4CF8-851A-5DE47EB2FC0B.jpeg

Ik ben uiteindelijk tevreden weggegaan met een paar schoenen van Brooks, de Adrenaline GTS 18 (ja, even de details he!). Die zat bij mij verreweg het beste en gaf genoeg stabiliteit. En zelf vind ik hem eigenlijk ook nog wel mooi! (Dat is dan een bonus natuurlijk)
Eerst ging ik voor Asics, daar liep ik al eerder op. Maar voor mij zijn die net te smal, bij lange duurlopen was het risico op knellen groot. Toen ik de Asics Kayano aan mijn voetjes had kon ik ze meteen weer uittrekken: Die waren per direct afgekeurd! Daar zou ik nog weleens uit kunnen scheuren. Heb je daar weleens van gehoord? Uit je schoen scheuren?! Het werden dus de Brooks.. En ik ben verliefd!

Wat is jouw favoriete hardloopschoen?!

4 gedachtes over “Feels like Cinderella!

 1. Vorige week voor het eerst naar een speciaalzaak geweest voor de juiste schoen te vinden. (Loop pas sinds oktober) Buitengewandeld met een gênante maat 43 en dan nog mannenmodel! 🤦🏼‍♀️ Maar vanaf het eerste loopje voelde ik dat deze perfect zaten en dat is toch wat telt. 😉 Bij mij zijn het New Balance, fresh foam geworden.

  Like

  • Wat fijn dat je de juiste schoen hebt gevonden! Dan gaat het hardlopen ook zoveel beter (en met een stuk minder klachten!).. Hopelijk heb je er veel plezier aan 🙂

   Like

 2. Ik moet (mag) binnenkort ook weer! Tijdens een bezoekje aan Nederland, want hier in Tanzania kun je enkel tweedehands (of derde of vierde…) schoenen op de markt kopen. Ik denk dat ik toch maar bij Asics blijf. Hier loop ik al jaren op en ik ben er een beetje huiverig voor om plotseling te switchen. Maar misschien is het juist ook wel eens goed…

  Like

  • Ja snap ik, je wil toch altijd bij een merk blijven wat je kent! Maar soms veranderen de merken ook nog weleens he! Ik zou in ieder geval even een analyse laten doen.. Want soms verandert je loopstijl ook in de jaren. Dan weet je het in ieder geval weer!
   Wel fijn dat je weer goeie nieuwe schoenen kunt kopen 😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s