Een sportmassage, goed voor elk?

7AEDF311-E829-4490-AAD1-CA7253DA0492.jpeg

Om eerlijk te zijn had ik het nooit zo op sportmassage’s. Ik ga me toch niet laten pijnigen voor mijn lol? Als ik dan een massage neem, wil ik er wel een beetje ontspannen uitkomen. Niet met verkrampte kiezen doordat ik ze op elkaar moest bijten!
De laatste tijd heb ik die mening wel een tikkeltje bijgeschaafd en trakteer ik mezelf af en toe wel op een sportmassage. Het hoe en waarom, zal ik je in dit artikel vertellen!

Iedereen die regelmatig sport zal het wel herkennen: Moeie, een beetje stijve en verkrampte spieren. Tja, het is nou eenmaal niet anders. Je spieren krijgen tijdens het sporten heel wat te verduren en geven daar een reactie op. Zeker als je zelf niet regelmatig gebruik maakt van je foamroller (joepie), kunnen je spieren gaan protesteren. Waarom zou je dan niet af en toe extra voor jezelf en je lichaam zorgen? Heeft het ook wel verdient, toch?!

Wat doet zo’n massage nou? Eigenlijk activeert het de spieren, waardoor de bloedsomloop weer sneller gaat en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar wat heb je daaraan? Nou… Dat betekent eigenlijk dat het lichaam sneller en beter zal herstellen na een inspanning (dus een training). Dat klinkt eigenlijk wel goed, am I right?!
Ook het bindweefsel van je spieren kan worden los gemasseerd en de knopen kunnen eens even goed aangepakt worden. En serieus, die zitten er bij mij wel! Ik gebruik regelmatig mijn foamroller, maar sommige knopen zijn hardnekkig en die krijg ik er zelf niet goed uit. Een beetje hulp is dan wel ideaal!

Doordat een sportmassage zorgt voor een beter herstel, gaat het automatisch ook een blessure tegen. Blessure preventie, wordt dat ook wel genoemd. Ook zorgt het ervoor dat je spieren niet overbelast raken.
Je kan een massage nemen om je lichaam voor te bereiden op een fysieke inspanning. Maar ook naderhand kan het zeker goed zijn voor ontspanning en het herstel. Zeker als je in een zwaar trainingsprogramma zit hebben je spieren er echt baat bij!

Je ziet het; genoeg redenen om dus af en toe eens op die behandeltafel te gaan liggen! Gun het je lichaam maar, het zal je dankbaar zijn! Enne… een sportmassage zorgt ook wel voor ontspanning hoor… Een beetje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s